שמעון טרבלסי
חבר בכיר
אה, שחכתי לציין את שם הכותב:כמו העדויות שמי שאימו מברכת אחר ההדלקה יהיה שבבניק?
או העדות שתורת הגרי"ח הינה מהס"א?
אה, שחכתי לציין את שם הכותב:כמו העדויות שמי שאימו מברכת אחר ההדלקה יהיה שבבניק?
אין לי שום סיבה ולא מחפש תירוצים. מרן הגרע"י זצ"ל גדול בעיני עד למאוד בלי ההטפות שלך.א. מדהים איך תמיד יש לך איזו סיבה ותירוץ להקטין את כבודו של מרן הגרע"י זיע"א (ההיפך בדיוק מדרכו של הגרב"צ זיע"א).
ב. וכמובן ההתמודדות מול עדות של בנו הראש"ל שליט"א, מדהימה.
ג. בנוסף סיפור זה הובא בספר רבינו האור לציון ח"ב עמ' 595, ומן הסתם היה לעיני בנו רבי אליהו זצ"ל, שג"כ היה נוכח שם. (מי שיכול להעלות צילום יבורך).
אני כידוע הולך אחרי הרב יצחק, אבל ב"ה משתדל לכבד את כל החכמים, גם כאלו שאינם משתווים עמו בדעותיהם.אם אתה הולך אחר מרן הגאב"ד שליט"א,
הוא גם אמר כי מרן הגר"א סלים שליט"א הוא נשיא מועצת חכמי התורה.
חזק...אה, שחכתי לציין את שם הכותב:
באותו מידה שאם המישהו הזה ינשק למישהו אחר את היד זה לא מעלה ולא מוריד.אני כידוע הולך אחרי הרב יצחק, אבל ב"ה משתדל לכבד את כל החכמים, גם כאלו שאינם משתווים עמו בדעותיהם.
זה שמישהו יגיד עכשיו מי נשיא המועצת זה לא יעלה ולא יוריד, כל עוד המועצת לא קיבלה עליה נשיא אין נשיא. כמובן שמי שאפי' לא חבר במועצת, לא יכול להכתיר נשיא.
אולי ר"ח שאני, פעם שמעתי שע"פ הקבלה אין להניח תפילין כלל אחד מוסף, איני יודע אם הדברים נכונים, ואין לי יד בזה, אבל לפי"ז יתכן וזה ההסבר.
כידוע אינו מנשק לכל אחד את היד.באותו מידה שאם המישהו הזה ינשק למישהו אחר את היד זה לא מעלה ולא מוריד.
לא כתוב פה, אבל זה היה בר"ח, אם תרצה שאביא לכך אסמכתא, אחפש במיוחד.אי
פה כתוב ראש חודש?
ואמת כך שמעתי שאין להניח לאחר מוסף, אבל יכול היה להניח ר"ת כמו הראש"ל בעצמו.
כידוע אינו מנשק לכל אחד את היד.
לא כתוב פה, אבל זה היה בר"ח, אם תרצה שאביא לכך אסמכתא, אחפש במיוחד.
יכול היה להניח ר"ת כמו הראש"ל בעצמו.
כידוע אינו אומר על כל אחד נשיא מועצת חכמי התורהכידוע אינו מנשק לכל אחד את היד.
רק למי שצריך את זה...כידוע אינו מנשק לכל אחד את היד.
זה שיש כאן כמה ניקים שמזלזלים בו, לא משנה את זה שכמות הציבור ההלכים לאורו גדולה כמותית מהציבור שהלך אחרי אביו בשנת המעשה עם הגרב"צ.
גם נשק את ידו
הנה מש"כ לי הלילה הגר"צ עמאר שליט"אלא פרשנות, הנה עדות בנו הראש"ל שליט"א שהיה שם:
הצג קובץ מצורף 8802
כל מי שפותח ילקוט יוסף, מעניין אותו אך ורק מה דעת הגר"ע.
מעטים המקומות בהן הכריע רבי יצחק מעצמו ולא העתיק מאביו,
ובמקומות הללו הוא מתקבל בציבור בעירבון מוגבל. דהיינו, אם אחיו יחלקו עליו, רוב ככל הציבור לא יתייחס במיוחד לדבריו, למעט תלמידי חזון עובדיה.
הגר"ד אביחצירה מנשק לכמה וכמה רבנים.רק למי שצריך את זה...
כך גם הגר"ד אביחצירה שליט"א
אה"נ, אבל כבר כתבתי לנכון שזה לא משנה מה יאמר בענין זה.כידוע אינו אומר על כל אחד נשיא מועצת חכמי התורה
ואטו דעסקינן בנשיקת ידים, יש תמונות של הרב אלבז מנשק את היד לאדמו''ר מפוקפק מאוד. וגם יש הקלטות של רד''א והרב בעדני ועוד מדברים בשבחו וכו'. ולא נאריך.
לא שאני משווה חס ושלום, אבל להראות לך שזה לא מעלה ולא מוריד. זה לא מדד. גם יעקב אבינו השתחווה לעשיו, והצלמים 'חגגו' באותו יום מסתמא ... ושוב לא שאני משווה חס ושלום !
בקיצור גם הוא מודה שחכם בן ציון אמר את הסיבה הזו.הנה מש"כ לי הלילה הגר"צ עמאר שליט"א
כששאלו אותו אמר משום כבודו של הגר"ע. וטעמו היה שלא ייראה שהחכמים חלוקים בדעותיהם. (כמו שידוע שהגר"י צדקה בירך בחופה על יין בד"ץ שהכל אחרי שבירך כן הגר"ע, אף שלאחר מכן הביע את מורת רוחו מכך, שכן לדעתו צריך לברך עליו הגפן. וכן אמר לי הגרב"צ שאם מביאים לו בחתונה יין בד"ץ מברך הגפן, ואכ"מ להאריך בטעמו).
סיבה נוספת שלא הניח סיפר ר' אליהו, שמי שרגיל היה להניח לו תפילין כל בוקר היה אחיו רבי אברהם, והוא לא בא עמו לפנמה, והתקשו הם להניח לו במצבו אז.הצג קובץ מצורף 8811
ובטעות (אולי זה התגלה מאוחר יותר, וצ''ע)אכן זה תמוה, אבל באמת הם אחזו ממנו.
תראה לי לדוגמא בהלכות מוקצה היכן אביו כתב לפנ"ז? והוא כתב ע"ז עשרות סעיפים.כל מי שפותח ילקוט יוסף, מעניין אותו אך ורק מה דעת הגר"ע. מעטים המקומות בהן הכריע רבי יצחק מעצמו ולא העתיק מאביו, ובמקומות הללו הוא מתקבל בציבור בעירבון מוגבל. דהיינו, אם אחיו יחלקו עליו, רוב ככל הציבור לא יתייחס במיוחד לדבריו, למעט תלמידי חזון עובדיה.
איך תמיד מרן הראש"ל שליט"א אומר, יש אנשים שהם תמיד איפכא מסתברא, מה שמרן יפסוק יאמרו הפוך.אה, שכחתי לציין את שם הכותב:
תקרא שוב מה הוא אומר...בקיצור גם הוא מודה שחכם בן ציון אמר את הסיבה הזו.
ואחד מבעלי המעשה מספר לך גופא דעובדא היכי הווה.
כדאי שתשיג ס' קול סיני - ותראה שם הל' מוקצה.תראה לי לדוגמא בהלכות מוקצה היכן אביו כתב לפנ"ז? והוא כתב ע"ז עשרות סעיפים.
לא יודע.ובטעות (אולי זה התגלה מאוחר יותר, וצ''ע)
היום ההוא כבר בגדר 'מוקצה מחמת מיאוס' ושום רב לא נורמלי לש יתקרב לד' אמותיו, כנראה פעם זה לא היה כ''כ פשוט ... (ובפרט שנתגלה שמדובר בשוטה גמור שלא שולט במעשיו ...)יש אחד מהם שגיבה אותו גם אחרי שהובררו ונפרסמו מעשיו. ויש עוד א' שהוציא פסק דין בו גיבה אותו.
זמין באוצה"ח, תמצא ותעלה!!!כדאי שתשיג ס' קול סיני - ותראה שם הל' מוקצה.
שקר וכזב.איך תמיד מרן הראש"ל שליט"א אומר, יש אנשים שהם תמיד איפכא מסתברא, מה שמרן יפסוק יאמרו הפוך.
שראו את העדות בשם "מרן הראש"ל שליט"א" ישר כתבו שהעדות של הרב ציון עמר עדיף טפי, ואחר שראו שהכוונה להראשל"צ הרב דוד שליט"א התחילו להתבלבל. והאמת נעדרת באמת.
למה לכל מקום שמרן שליט"א מגיע המונים באים לשמוע את דבריו.רוב ככל הציבור לא יתייחס במיוחד לדבריו, למעט תלמידי חזון עובדיה.
יש כאלה שלא ידעו...שקר וכזב.
ידענו מעיקרא שזה מרן הראש"ל הגר"ד שליט"א שמעיד והוא זה שהיה שם עם מרן הגרע"י זצ"ל ועם מרן הגרבץ ובנו הרב אליהו.
אף אחד לא גילה לנו לא את אמריקה ולא את פנמה...
כמו העדויות שמי שאימו מברכת אחר ההדלקה יהיה שבבניק?