אולי יש מי שזכה ש"המחקר" הגיע לידיו ויחכימנו בענין.אם היה להם לכאורה היו עונים אותם. לכאורה.
אולי יש מי שזכה ש"המחקר" הגיע לידיו ויחכימנו בענין.אם היה להם לכאורה היו עונים אותם. לכאורה.
עם מי שכותב בחוסר דרך ארץ, אין לי חשק להביא לו מקורות.במקום לספר סיפורי "דרך ארץ" תענו תשובות ענייניות.
לא.אם היה להם לכאורה היו עונים אותם. לכאורה.
אתה חולק על כך שלכתוב על חכם יהודה אשכנזי מדמשק שהוא היה אשכנזי מאירופה, זה טעות ושיבוש?עם מי שכותב בחוסר דרך ארץ, אין לי חשק להביא לו מקורות.
אני חקרתי את זה קצת יותר ממה שמופיע כאן ובמקומות אחרים, א"א לומר שזה טענה דחויה, וכבודו יחקור בזה יותר.
אבל לטובת כולנו כדי שיהיה תועלת מהדברים כדאי שהלשון תהיה מכובדת, ואל תביא לי מלשונות של אנשים אחרים, אם כאן שנינו דנים על ענין מסויים, יותר נחמד שהשפה מכובדת ופה.
וחבל שמאיזה משפט או מילה לא במקום נעבור ח"ו על איזה איסור.
חכמים הזהרו בדברכם.
אתה מוזמן בכבוד רב להביא את מה שהעלית בחכתך בענין, ואדרבה אולי תצליח לשכנע.א"א לומר שזה טענה דחויה
תחפש את קורות החיים שלו.אתה חולק על כך שלכתוב על חכם יהודה אשכנזי מדמשק שהוא היה אשכנזי מאירופה, זה טעות ושיבוש?
יישר כחלא קראתי. מצרף כמה קבצים שקיבלתי בנידון, ומקווה שיהא לתועלת הכלל.
לא מצאתי.תחפש את קורות החיים שלו.
מסתבר שמוצא משפחתו מארצות אשכנז, כרב"א בעל השטמ"ק ועוד.ומה המקור של אשכנזי,
כנ"ל.מדוע נקרא שם המשפחה כך.
אני אשמח לדון בענין, אבל צריך לדעת שבדרך ארץ בלימוד התורה, ולא רק, לכתוב מכובד. ולא כלשונות שהצד השני אומר דברים של שיבוש (גם אם זה נכון).
והלוואי שדרך המכובדת תהיה בלשוננו תמיד.
לי לא ידוע, חוץ ממה שהביא ממנו הבאח עוד איזה שמועה באיזו סוגיה בחולין.מה ידוע על אותו חכם חוץ מדברי הבן איש חי ברב פעלים???
כגדול חוקרי יהדות בבל הרב שבת כותב לך שאין לזה לא שורש ולא ענף אז אפשר לסמוך עליו.אז מחילה שאני כך מוכיח אותך
אבל איך אפשר לכתוב על דברים של מישהו אחר שזה שטויות וכו' כל מיני דיבורים לא יפים לפני שחוקרים את הענין טוב.
לכשיגלו נדבר. כעת אין לנו אלא מה שעיננו רואות.ואני מדבר גם על שאר האנשים שנכנסים לענין מביעים דעה בלי לחקור טוב.
אני לא מביע דעה לאיזה צד שהוא, רק אני אומר שיכול להיות שיש דברים בגו, ויכול להיות שרק עוד הרבה שנים יגלו דברים חדשים
אני ישמח לראותולאן לא שוללים דעה סתם כמו שיש כמה שכתבו כאן בצורה מזלזלת.
ובאמת דרכה של תורה אינה כן.
אולי ביחד נחקור את הענין יותר טוב, ואולי נגיע להרבה יותר מידע ממה שיש לי.
(אני כתבתי בזה באיזה מקום ואני צריך למצא היכן זה נמצא. בלנ"ד אני יעלה ממה שכתבתי).
הזכרתי זאת בהודעתי למעלה.דרך אגב עיין בן יהוידע חולין (יא:).
מצורף
רבינו אתה חוזר על הענין, מי זה החכם, ומה מקורם של משפחת אשכנזי??????ודבר פשוט הוא לכל קורא ברב פעלים ש"האשכנזי הזה" זה לא מחמת שמוצאו מאירופה אלא כינוי מליצי לשם משפחתו של החכם הספרדי מדמשק.
לפני שחוקרים את הענין טוב.
יש לך קורות חיים שלו אתה מוזמן להביא.רבינו אתה חוזר על הענין, מי זה החכם, ומה מקורם של משפחת אשכנזי??????
ידעתיקודם כל אתה צריך לדעת את השתלשלות הדברים.
היה קהילות אשכנזים גם בדמשק, ובארצות הבלקן.אין שום סיבה לחשוב על אדם שמתגורר בדמשק ושם משפחתו אשכנזי שהוא נוהג כמנהג בני אשכנז... אלא אם כן יש לך ראיה ברורה וחד משמעית שכך הוא.
מנין לך?וחוץ מזה הדמשקאי הזה היה בן זמנו של הבאח ולא בזמן המגיפות...
אני לא שמעתי. בכול אופן כדאי שנדון לגופה של טענה האם היה חכם כזה או לא, ולא שמועות צדדיות.אבל הכי מופרך והכי רחוק ששמעתי הוא
תוכיח!היה קהילות אשכנזים גם בדמשק,
לא דובר על ארצות אלו.ובארצות הבלקן.
תקראמנין לך?
דרך אגב עיין בן יהוידע חולין (יא:).
מצורף
תחפש את קורות החיים שלו.
ומה המקור של אשכנזי, מדוע נקרא שם המשפחה כך.

שבמקרה הכיר את מה שמקשים לחדד את התלמידים "באשכנז"?ודבר פשוט הוא לכל קורא ברב פעלים ש"האשכנזי הזה" זה לא מחמת שמוצאו מאירופה אלא כינוי מליצי לשם משפחתו של החכם הספרדי מדמשק.
בודאי. כך סיפרו לו אבותיו וזקניו, או שמע זאת בטיוליו באירופה.שבמקרה הכיר את מה שמקשים לחדד את התלמידים "באשכנז"?
פשוט חולה שנאה. גם בערב ראש השנה.בודאי. כך סיפרו לו אבותיו וזקניו, או שמע זאת בטיוליו באירופה.
ומ"מ איך החכם אשכנזי הלז שנפגש עם הבאח שינה את מנהגי בגדאד והבאח "לא ידע"...
כבר כתבתי לך ואשוב ואכתוב. שנאה זה לא בבית מדרשנו.פשוט חולה שנאה.
התאריך רלוונטי לדיון האם היה גאון אשכנזי בבגדד?גם בערב ראש השנה.
ודאי שלא, מי שממציא המצאות הזויות שיתכבד להסבירם...נראה שאתה לא אשם,
נכון מאוד, רואים אותה כל מוצ"ש בהתקפותיו על כל חכמי ישראל האמיתיים.זה אובססיה הנובעת מתיסכול,
הגאון האשכנזי הזה אכן זכה וזיכה את הרבים בכל העולם כולו ולימדם מנהגים. אשריו צדיק נסתר.כאשר רואים את זיכוי הרבים שלו בכל הארץ כפשוטו,
כגון להעליל עלילות על הנתיבי עם ולהתחמק מלהשיב עליהם???מה שיש לידידיה לעשות לטנף ללא הרף.
לידיעת המערכת.