לחצו כאן – תרומה לשמואל

האם רבותינו משתמשים באינטרנט?

היום שאל אותי מישהו האם גדולי הרבנים משמשים במייל בכלל או באינטרנט בפרט.
כנראה הוא שאל אותך משום מה שהתפרסם לאחרונה:

רבינוביץ׳ בהארץ: חלק ממנהיגי הציבור הספרדי מחוברים לאמצעי התקשורת. אחד העוזרים סיפר שכמה מהחברים במועצת החכמים של ש"ס מאזינים לרדיו, ובכלל זה לתחנות שאינן חרדיות, ואחד הבכירים בהם מחובר לאינטרנט, גולש באתרים החרדיים ושולח אימיילים בעצמו. "הם לחלוטין יודעים מה מתרחש בחוץ ואינם תלויים בעוזרים שלהם", הוא מסביר.

החבר שלי סיפר כי יודע על אחד מחברי מועצת החכמים שנמצא בפורומים למיניהם.
אבל לא הסכים לומר לי מניין הידיעה שלו.

כמה מהחברים במועצת החכמים של ש"ס מאזינים לרדיו

הגר"ע יוסף האזין לרדיו מידי פעם והתעדכן בחדשות. כמו כן היה קורא המודיע בשירותים. אבל לא היתה לו גישה למחשב (היה לו עוזר שיושב בצמוד אליו עם מחשב, ומידי פעם ביקש ממנו לחפש באוצר החכמה).

לבנו הגר"י יוסף יש כבר מחשב נייד שצמוד אליו והוא כותב באמצעותו כל חידושי תורתו.

כבר אמר הג''ר ראובן לויכטר תלמיד המשגיח הרב וולבה, שמאז הקורונה, גם גדולי הבריסקר'ס ממשפ' סולוייצ'יק מעבירים שיעורים בזום. ואכמ''ל
כמובן תחת פיקוח ראוי ונאה לשמו.
אנכי ראיתי מגדולי גדולי ראשי הישיבות הליטאיות ממש מגדולי התורה שנהג כן בקורונה, וזכיתי להיות אצלו בביתו וסיפר לי זאת בלא כחל ולא סרק.

לאחרונה שמעתי בקו 'דרך המלך' הקלטה של אחד שאומר בשם הכותב של שו"ת ראשון לציון, שתמיד הרבי יצחק יוסף היה שולח לו את החומר בשעה 3 בלילה ושעות מאוחרות.
והבנתי מדבריו שיש לו מייל.

הגר"ע יוסף האזין לרדיו מידי פעם והתעדכן בחדשות. כמו כן היה קורא המודיע בשירותים. אבל לא היתה לו גישה למחשב (היה לו עוזר שיושב בצמוד אליו עם מחשב, ומידי פעם ביקש ממנו לחפש באוצר החכמה).

לבנו הגר"י יוסף יש כבר מחשב נייד שצמוד אליו והוא כותב באמצעותו כל חידושי תורתו.
ידיעה מעניינת שמי ששיכנע את הרב יצחק להתחיל לכתוב במחשב, הוא הגרי"ח סופר, כשלימדו יחד בישיבת אהל מועד. הגרי"ח היה ראש הישיבה, והרב יצחק היה מוסר שיעור בהלכה. (הגרי"ח לא היה הבעלים של הישיבה).

לרב יצחק יש מייל.
כנ"ל לגרי"ח סופר, כפי ששמעתי מא' מהקרובים לו ביותר.

לגבי כתיבה במחשב, הגרב"ד פוברסקי ג"כ כותב במחשב.
כנ"ל הגרב"צ מוצפי.
כנ"ל הגר"מ תופיק. יש לו גם מייל.

הנקודה היא בעיקר רבנים שמחברים ספרים בדורינו רובם כותבים במחשב, וממילא מטעמי נוחות שולחים את החומר במייל. רבנים שמרביצים תורה אך אינם כותבים ממילא אינם זקוקים למחשב, וודאי שלא יהיה להם מחשב למייל בלבד.

ידיעה מעניינת, הגר"ד יוסף כותב לא בתוכנת וורד אלא ישר לתוכנת תג של העימוד.

ראשי תחתית