אתה יודע שיש תשובות להכל ואין זה מקומו.אסור לאדם שילמד את בתו תורה.
כל תורה שאין עמה דרך ארץ סופה ליבטל.
אם אתה רוצה תפתח אשכול בנפרד.
אתה יודע שיש תשובות להכל ואין זה מקומו.אסור לאדם שילמד את בתו תורה.
כל תורה שאין עמה דרך ארץ סופה ליבטל.
זה בדיוק מה שהתכוונתי, שגם על הטלית יש תשובות. וגם את זה אתה יודע.אתה יודע שיש תשובות להכל ואין זה מקומו.
אם אתה רוצה תפתח אשכול בנפרד.
אני מחכה לתשובה ולא קיבלתי אותה עדין.זה בדיוק מה שהתכוונתי, שגם על הטלית יש תשובות. וגם את זה אתה יודע.
רק שעל הטלית משום מה אתה מנסה להתעקש שלפי ההלכה צריך לשים, ואתה לא רוצה לקבל את התשובות כי זה הידמות לאשכנזים.
ענו לך כבר.אני מחכה לתשובה ולא קיבלתי אותה עדין.
מה ההבדל בין הרבנים לבחורים?
אוקי.כדי להידמות לבני התורה שהם גם אשכנזיים.
כן!!
מכיון שרוב בחורי הישיבות חובשים כובע לראשם, ובדר"כ רוב אלו שהולכים ללא כובע לראשם הם פחות ישיבתיים, לכן ראשי הישיבות רוצים שהבחורים שלהם יהיו מזוהים עם האליטה שלובשת כובע.
אשמח לתשובות.אלא מה - יש איזה רמז הלכתי לכך שבחור צריך לשים טלית על הראש בתפילה? על זה יש תשובות טובות בדיוק כמו שכל אחד שולח את ביתו לבית יעקב ולא חושש לאיסור ללמד את ביתו תורה.
אני אהיה יותר ישיר ויותר פתוחענו לך כבר.
כדי להידמות לבני התורה שהם גם אשכנזיים.
כן!!
מכיון שרוב בחורי הישיבות חובשים כובע לראשם, ובדר"כ רוב אלו שהולכים ללא כובע לראשם הם פחות ישיבתיים, לכן ראשי הישיבות רוצים שהבחורים שלהם יהיו מזוהים עם האליטה שלובשת כובע.
אני אהיה יותר ישיר ויותר פתוח
בד"כ הישיבות שמתעקשות על כובע, הם גם מתעקשים שהבחורים יראו כבני תורה בלבוש של הבחורים , ועל צורת התלבושת , ועל צביון של בני תורה
משא"כ בישיבות שיש להם עדיפות בכוונה שלא ישמו כובע, בד"כ הבחורים שם לבושים ונראים כבחורי ישיבה בדיעבד
לאמור - מסתובבים באופן תדיר בלי כובע וחליפה , הולכים באופן רשמי עם חולצות בחוץ כמו שלומפרים דבר חדש שנכנס בשנים האחרונות בישיבות הספרדיות וכמו שכבר עוררתי כאן .
ואני חושב שהא בהא תליא - דהרא"י שמתעקשים על כובע זה מחמת "צביון" "והיבדלות" מהישיבות הספרדיות שרובם ככולם הבחורים אין להם צביון של בן תורה , הולכים בלי כובעים וחליפות תמיד, ומסתובבים ברחוב כמו שלומפרים עם חולצות בחוץ וכו' וכו'.
זה הבעיה שרק רומזים , אזאי יש כאלה שמבינים אחרת ויש כאלה שמגדילים לעשות ומבינים הפוך ממטרת הכותבמעין זה רמזתי לעיל בהודעתי הקודמת,
זה הבעיה שרק רומזים , אזאי יש כאלה שמבינים אחרת ויש כאלה שמגדילים לעשות ומבינים הפוך ממטרת הכותב
אני מתחבר מאוד לרוח הדברים אבל מסתייג מהפרטים, "הישיבות הספרדיות רובם ככולם הבחורים אין להם צביון של בן תורה" הוא משפט שלענ"ד והכרתי את המציאות הוא רחוק ממש מהאמת.אני אהיה יותר ישיר ויותר פתוח
בד"כ הישיבות שמתעקשות על כובע, הם גם מתעקשים שהבחורים יראו כבני תורה בלבוש של הבחורים , ועל צורת התלבושת , ועל צביון של בני תורה
משא"כ בישיבות שיש להם עדיפות בכוונה שלא ישמו כובע, בד"כ הבחורים שם לבושים ונראים כבחורי ישיבה בדיעבד
לאמור - מסתובבים באופן תדיר בלי כובע וחליפה , הולכים באופן רשמי עם חולצות בחוץ כמו שלומפרים דבר חדש שנכנס בשנים האחרונות בישיבות הספרדיות וכמו שכבר עוררתי כאן .
ואני חושב שהא בהא תליא - דהרא"י שמתעקשים על כובע זה מחמת "צביון" "והיבדלות" מהישיבות הספרדיות שרובם ככולם הבחורים אין להם צביון של בן תורה , הולכים בלי כובעים וחליפות תמיד, ומסתובבים ברחוב כמו שלומפרים עם חולצות בחוץ וכו' וכו'.
אני מתחבר מאוד לרוח הדברים אבל מסתייג מהפרטים, "הישיבות הספרדיות רובם ככולם הבחורים אין להם צביון של בן תורה" הוא משפט שלענ"ד והכרתי את המציאות הוא רחוק ממש מהאמת.
עוד נקודה, בהרבה ישיבות גדולות ראשי הישיבה לא כל כך רוצים להעיר ולרדת לפרטים כאלה, וכן בישיבות קטנות יש לראשי הישיבה הסתייגות מטלית על הראש בשחרית ומעירים פעם ופעמיים, ועם השנים והתחלפות הבחורים - הבחורים חוזרים לטלית על הראש, [עד סוף חורף שיעור ג שאז אלה שבונים על ישיבה אשכנזית הרבה פעמים עוברים שוב לכובע] ולא תמיד יש את הכוחות להפוך את הקערה על פיה, ובאמת שלרוב זה מתחיל מהבחורים מפני שברוב תלמודי התורה בכיתות ז וח יש לילדים טלית על הראש ולא כובע.
אולי אתה מצליח להעביר, אני לא מצליח להבין...המלחמה ההיא, בימים ההם, גרמה לכך שתהיה צודק היום.
כך שגם אם היום אין ענין לקש ע"ז מלחמה (ובאמת איני יודע אם מישהו בכלל מקדש ע"ז מלחמה),
מ"מ רוח הדברים של @כאחד העם עדיין חיה וקיימת,
הרעיון עומד באיבו.
אני מקוה שאני מצליח להעביר את הכוונתי בקוצר המילים שלי.
אולי אתה מצליח להעביר, אני לא מצליח להבין...
לגבי מקדשים מלחמה או לא - סביר שבישיבות כמו ברית יעקב וקול יעקב וכיו"ב [שהם גם עם משטר יחסית לאפוקי מאור התורה ודעת חיים וכיו"ב, וגם ותיקות יחסית לאפוקי יסודות ויסודות התורה ותפארת לוי וכיו"ב] אני מניח ששם כולם עם כובע, כי מתעקשים על זה, אבל אינני יודע, ויבואו היודעים ויאמרו.
אני מכיר מקרוב כמה ישיבות שמכסים בטלית ואין רוח ראשי הישיבה נוחה מזה.
אין תשובה.כמו שיש רבנים שמפריע להם שעושים דברים טובים הגם שהם לא נגד ההלכה,
למשל להדליק נרות חנוכה בלי ברכה בישיבה.
והם אלופים בלמצוא/לגזור גזירות וטעמים לאסונות רח"ל שיהיו באם ידליקו בלי ברכה.
כך יש כאלו שמפריע להם דברים אחרים טובים שהם לא נגד ההלכה, וגם הם אלופים בלמצוא טעמים ורמזים למה שיקרה או לא, באם ישימו טלית על הראש ולא כובע.
וכל אחד יבין ולא יבין ע"פ תפיסת עולמו ורגשותיו, זה הכל.
(כותב השורות לא שם כלום על הראש, ולא בגלל מנהגו/הוראתו של חכם עובדיה, אלא פשוט כי זה לא זורם לו).
לפי דבריך הכי מתאים שראשי הישיבה יהוו דוגמא אישית וישימו גם מגבעת.אני אהיה יותר ישיר ויותר פתוח
אין תשובה.
לפי דבריך הכי מתאים שראשי הישיבה יהוו דוגמא אישית וישימו גם מגבעת.
(מה גם שאני חלוק על דבריך שאינם נכונים בעליל)
הייתה שאלה למה מכריחים לכובע נגד המנהג שהיה מאז ומעולם לכסות בטלית.כי לא היתה שאלה.
אתה לא יכול לומר שיש "בעיה" לשים טלית ו"חובה" להשים כובע על הראש.למה ? וכי הרב עובדיה שם טלית כדי להוות דוגמא ?
זה לא עניין של "דוגמא אישית"אין תשובה.
לפי דבריך הכי מתאים שראשי הישיבה יהוו דוגמא אישית וישימו גם מגבעת.
(מה גם שאני חלוק על דבריך שאינם נכונים בעליל)
אבל כדי להיבדל מאלה שנגד כובעאתה לא יכול לומר שיש "בעיה" לשים טלית ו"חובה" להשים כובע על הראש.
קושיא מעיקרא ליתא, איזו דוגמא אישית יש בראש ישיבה שלובש כובע על ראשו שלא כמנהג ראשי הישיבות?זה לא עניין של "דוגמא אישית"
אלא נושא של היבדלות מהרחוב
וכיון שהמצב בציבור הספרדי הוא שרוב הישיבות שהם לא מהסגנון של "קול יעקב" "בית שמעיה" "משכנות התורה" וכו' , אז המצב שם הוא גרוע מבחינה של "צביון וצורה של בן תורה" וכפי שהבאתי לעיל דוגמאות
לכן מחמת ההיבדלות עושים כן ולא מחמת הדוגמא אישית
הייתה שאלה למה מכריחים לכובע נגד המנהג שהיה מאז ומעולם לכסות בטלית.
(ובכלל מה ההבדל בין הרבנים לבחורים)
אתה לא יכול לומר שיש "בעיה" לשים טלית ו"חובה" להשים כובע על הראש.
ומנגד אתה בעצמך לא שם כובע.
[ובהערת אגב, לא הוזכרו כאן דברי הגמ' בקידושין שמפורש שם שרווק לא היה מכסה ראשו בטלית, דומני ל ע"ב משתבח לי רב הונא לרב חסדא ברב המנונא דאדם גדול הוא וכו', ושראה אותו שלא מכסה ראשו בטלית גער בו והשיב שאינו נשוי, ושוב גער בו מדוע אינו נשוי משמע שכל שאינו נשוי שפיר דמי שלא יכסה ראשו בטלית].
יישר כח.
ומ"מ חבל לענ"ד שבכמה ישיבות "מחייבים" את הבחורים לשים מגבעת על הראש ולא טלית כמו שכתבו רבים מהפוסקים.
לשים טלית על הראש לא היה קיים מאז ומעולם!?היתה תשובה שרוצים להתבדל ממשהו שלא היה קיים מאז ומעולם.
אכן כן.לכן מחמת ההיבדלות עושים כן ולא מחמת הדוגמא אישית
יש לי בעיה שיש למשהו בעיה נגד ההלכה.רק אמרתי שאין בעייה שתהיה למישהו בעייה, עם מה שלך נראה שאין בו בעייה.
כל מילה בסלע.ואכן בעיניי, הנושא הוא ה'נושא', כלומר לא צריך לעורר על זה עניין לכאן ולכאן.
כל אחד יעשה מה שמרגיש עם עצמו טוב ונוח יותר.
לשים טלית על הראש לא היה קיים מאז ומעולם!?
נראה לי אתה מתבלבל...
לשים מגבעת נוצר בעקבות כך שהאשכנזים בין כה וכה לא שמו טלית אז הם שמים כובע על ראשם.
וטלית על הראש לא "מבדלת אותך"?לא, הדבר שממנו רצו להרחיק לא היה קיים מאז ומעולם. - ולכן שמו טלית.
וטלית על הראש לא "מבדלת אותך"?
רק "מגבעת" כי ככה נוהגים בישיבות האשכנזיות!?
אני לא חושב שבישיבות הספרדיות הפותחות שלא שמים כובע בשחרית הבחורים יותר...
בישיבות ספרדיות זה "ענין" ו"נושא" אם נרצה או לא נרצה, ולנגד עיניהם של ראשי הישיבה לעולם תעמוד הדילמה אם להכיל זאת או להנהיג אחרת.למדתי בישיבה אשכנזית גדולה וידועה, בשנים הראשונות שלי שם, כמעט כולם ללא יוצא מן הכלל חבשו מגבעת בשחרית.
במהלך השנים קרה איזה מהפך בנושא הזה, ורוב ככל הבחורים הספרדים החלו לשים טלית על הראש.
אין לי שמץ של מושג מאיפה זה התחיל, אבל מה שאני יודע, שמעולם זה לא היה 'נושא' - הן מצד הרבנים, והן מצד הבחורים בינם לבין עצמם.
ואכן בעיניי, הנושא הוא ה'נושא', כלומר לא צריך לעורר על זה עניין לכאן ולכאן.
כל אחד יעשה מה שמרגיש עם עצמו טוב ונוח יותר.
ומי שידייק את לשונו של הרי"מ הלל, יבחין בין השיטים, שהשלילי הוא להפוך את זה לנושא.
ולענ"ד, התשובה הזו אינה תשובה הלכתית, אלא דרך חיים לבחורי ישיבות בכמה שאלות בכגון דא. ואכמ"ל.