המבט ההשקפתי על תופעת קרעסטיר

לחסידים שזו דרכם בקודש - זו מצווה, לכל השאר - טיול (כשר)
אינני יודע נסתרות אבל יתכן שגם בשמים כך דנים, שהרי ע' פנים לתורה והחסידות היא גם דרך, ובפרט שהרציניים שבהם וודאי מתכוונים לקדושה.
אבל כל "דרך" היא עקבית ולא למי שלוקח מה שקורץ מכאן ומה שקורץ מכאן ונשאר קרח מכאן ומכאן.

(אני לא מבין בזה, אני באמת שואל).
מי שלא הכיר אותו עד עכשיו ולא זו הייתה עבודת ה' שלו כל ימיו, אז מה הוא פתאום עושה ...

יש כאן בארץ ישראל, בירושלים, צדיקים מכל הדורות שכולנו מכירים, מחוברים וכו',

ושו"ר שהקדמני בדברי חכמה הרב @אנו עמלים .

ועוד משהו, אם הוא מרגיש צורך לטיול או 'לצאת לנשום' איך שנקרא לזה, ותופס 'טרמפ', לדעתי זה מצויין וכך ראוי לעשות, יהיה לו שם כל מה שצריך כדי להחליף כח.
טענתי לאלו שפתאום נזכרו שהם צריכים ישועות ולכן הם טסים ..
טענתי הייתה מול ה'מודה' הזו כאילו הנסיעה הזו תפתור להם את כל הבעיות.

ועוד משהו, אם הוא מרגיש צורך לטיול או 'לצאת לנשום' איך שנקרא לזה, ותופס 'טרמפ', לדעתי זה מצויין וכך ראוי לעשות, יהיה לו שם כל מה שצריך כדי להחליף כח.
אבל מודעות זה גם משהו שאין לזלזל בו, שלפחות יידע שהוא הולך לטיול ובטיול הוא גם מתפלל..

אני לא מבין מה קורה כאן, בשנה שעברה 3 בחורי ישיבות שאני מכיר נסעו לשם.

תחילת הזמן הפך להיות מקום שני בחשיבותו. עם כל הכבוד, זה זר לי.

ואמנם יש לשאול מ"ש מקברם של צדיקים אחרים, רשב"י ועוד. ויש לחלק. ודו"ק.

אבל מה שכן, שמי שירצה יוכל בכל יום למצוא את הקבר הפועל ישועות לאותו היום - עיין לוח עיתים לבינה למעלה צד שמאל....

אם אתה שואל אותי, שטויות והבלים. סתם ביזבוז זמן, כסף, אנרגיות, ומה לא ...
אבל כנראה שיש כאלו שצריכים את זה, אז אין לנו לדון אותם.

מי הוא היה?
שמעתי שהיה גבאי שהפך לאדמור בגיל 22
והיה מכין כל היום אוכל במטבח.
האמנם?!

מי הוא היה?
האמנם?!

נניח והוא היה שרף אלוקי קדוש ייאמר לו זיע"א אכי"ר [אני אומר מתוך הבנה שאיני מכיר ואינני יודע כלום].

האם זה מצדיק את כל מה שקורה סביבו במיוחד אצל הבני תורה?!

אצל בעלי בתים - לא איכפת לן, בעיניי, כל מה שיכול לחבר אותם לרוחניות הוא טוב, אבל אברכים?! בחורי ישיבות?!

והשאלה קיימת גם לגבי ר' מיילך מליז'ענסק \ רבי יצחק אבוחצירא \ או כל קבר של צדיק שמעורר אמוציות רוחניות, שלרוב, מבטלות כמה ימים לפני ואחרי,

האם שווה בנזק המלך?!?!

מי הוא היה?
האמנם?!
במקרה קראתי עליו היום באיזה עלון ובכלל הדברים היה כתוב שעל מצבת קבורתו כתוב שלא כעס מעולם. זה ודאי אדם מרומם.

אחד הדברים שהכי משמחים את רבוש"ע שיהודים נהנים, וזה קורה שם, אז מצוין
במיוחד שחוזרים מאווררים, פנויים יותר לאשה ולילדים, עם כוחות יותר לתורה ולעבודת ה'
אשריהם ישראל...

עדיף לעשות טיול לים המלח עם המשפחה, ולהתאוורר ולצבור כוחות לעבודת השם.

(זה גם יוצא לי יותר זול, ועושה לי הרבה יותר ישועות. - אבל כל אחד לפי אמונתו).

ראשי תחתית