משיב כהלכה
חבר בכיר
הגדרה מעניינת, יש לה מקור מסויים?
הגיון בריא.
הגדרה מעניינת, יש לה מקור מסויים?
איזה ביטוי יש באנגלית על אדם שעושה עצמו עיוור, מתייחס רק למה שנוח לו, מתעלם מהעיקר ומתמקד בטפל?
אין שום קשר בין חסיד אשכנזי שבקריאת האותיות הולך אחר רבו, לבין היגוי האות בצורה משונה כחקיין, ועיקום שפה.
כן נכון.
אבל אני שואל על חבד פולנים או הונגרים, שגם הם שינו, למה אותם אתה כן מצדיק?
ואוסיף כעת:
למה אין קשר בין חסיד אשכנזי ששינה לפני שלושים שנה את דיבורו, למבטא עילג, לבין בוגר כיסא רחמים מחולון ששינה לפני שלושים שנה את מבטאו?
אני כתבתי את ששומעות אזני הרוב כפי שאני מכיר כך מדבר. וכתבת תשובתך לזה הייתה לא נכון אז כתבתי כן נכון. מה שכתבתי זה נשמע טוב כי בתחילה כשכתבת לעגי שפה דמיינתי משהו אחר,(שיצא לי לשמוע מישהו קורא) ואילו בסרטון המצוטט היה חשוב לי לומר שלא לזה כיוונתי.מתחילת הדיון, התגובות שלך היו בסגנון זה. "זה לא לעגי שפה, זה נשמע טוב..." ואתה ממשיך באותו סגנון. כן נכון, לא נכון. יש טעם להתווכח על המציאות? יהי לך אשר לך.
עד כמה שזכור לי חלק מן האותיות שהוגים בכסא רחמים בצורה מסויימת זה לא היה נהוג כך בתונס (אולי נאמן בית ואור נאמן ידעו אם אני זוכר נכון ואם כן אלו אותיות)עניתי לך: זה לא שינוי מבטא, אלא שינוי קריאה, וזה דבר אחר לגמרי, לא בזה עוסק האשכול. לאשכנזים יש קריאה משלהם, לחסידים יש קריאה משלהם, ומי ששינה קריאתו בעקבות רבו, אם מלכתחילה נולד לקריאה המשובשת הזאת, יש לו על מה לסמוך.
שינוי ההיגוי ועיקום השפה כדי לדבר כמו זקן תוניסאי, זהו נושא האשכול.
בתחילה כשכתבת לעגי שפה דמיינתי משהו אחר
אבל אין שום הוכחה על משה רבינו או אברהם יצחק ויעקב, דוד ושלמה. והדעת נותנת שהם לא עיקמו שפתם כדי לדבר בצורה מסויימת.
לאשכנזים יש קריאה משלהם, לחסידים יש קריאה משלהם, ומי ששינה קריאתו בעקבות רבו, אם מלכתחילה נולד לקריאה המשובשת הזאת, יש לו על מה לסמוך.
מוזר מאד
תמשיך: ולכסא רחמים יש קריאה משלהם
עניתי לך: זה לא שינוי מבטא, אלא שינוי קריאה, וזה דבר אחר לגמרי, לא בזה עוסק האשכול.
שינוי ההיגוי ועיקום השפה כדי לדבר כמו זקן תוניסאי, זהו נושא האשכול.
ועדיין לא ירדתי לסוף דעתך על עקמימות השפתיים
מוזר מאד
אגב בתקשורת צוחקים הרבה על החרדים שלא יודעים להבחין בין זכר לנקבה ובין ח לכ
עיין לגר''מ זצ''ל בספרו לב נאמן כמה צחקו עליהם שהם מבטאים w בג'רבאלא הבנת, כי לדעתי הרוב אינו "שוגה".
ושגיאה זה לעשות מעיינין אלפין כפי שמוזכר בגמרא. לא וואו ולא W, וכל הנגזרות מהמבטא הערבי.
חד משמעית כןבאמת מוזר מאוד, אני לא נתקלתי בזה. ולפי "התקשורת" החילוניים יודעים להבחין בין ח' לכ'?
אדם עולה לדוכן ומקריא טקסט מתוך ספר.אדם עולה לדוכן ומקריא טקסט מתוך ספר.
פעם אחת הוא קרא אותו בשינוי ניקוד, כמבטא האשכנזים.
בפעם השניה הוא קרא אותו כשהוא מחקה את קולו של הרב עובדיה בזקנותו.
עכשיו אתה מבין את ההבדל?
בפעם הראשונה יש שינוי בצורת הקריאה, בפעם השניה יש לעגי שפה.
לא נתקלת שאם מישהו אומר לדוג' חמש אנשים שואלים אותו למדת בבי''ס חרדי???באמת מוזר מאוד, אני לא נתקלתי בזה
לא נתקלת שאם מישהו אומר לדוג' חמש אנשים שואלים אותו למדת בבי''ס חרדי???
עיין לגר''מ זצ''ל בספרו לב נאמן כמה צחקו עליהם שהם מבטאים w בג'רבא