משיב כהלכה
חבר בכיר
אבל חסידות שלימה בטוחה שהאדמור משיח ומשגעת את העולם
אף אחד מהם לא עבר עבירה כלשהי. משגעת את העולם? שישתגעו להם.
אבל חסידות שלימה בטוחה שהאדמור משיח ומשגעת את העולם
יש לרעק''א עוד קושיות טובות
הרבי היה הכי מתאים, והם השתדלו ליישב את הסעיפים ברמב"ם.
אתה מכיר מישהו כיום שהתקיימו בו הסימנים של משיח?
לשיטתך, איך אתה מאמין שיבוא משיח כיום? מי ראוי להיות משיח?
?????????
בגלל שיש לך שאלהובקיצור, אין לך מה לענות. שוין.
מי שיבוא ויעשה הסימנים היום הוא יהיה המשיח.
מה אתה חושב, שמשיח זה סוף הדרך ? - לא, זו רק ההתחלה.
אני לא אדע שהמשיח בא היום, לפני שיראה את כל הסימנים, אא"כ יקרה לו מה שכתוב בגמ' שיבוא על ענני שמיא, אז אני אדע שזה המשיח.
בגל שיש לך שאלה
אז ממציאים על אדם שאין לו את התנאים שהוא משיח
מתאים לפי מה?הרבי היה הכי מתאים, והם השתדלו ליישב את הסעיפים ברמב"ם.
אתה אומר שזה מדין רובו ככולו.לא, אבל אפשר להבין אדם שטוען שרוב הסימנים התקיימו בו, ואחרים לא מתקרבים לזה.
אז משיח לא יכול לבוא היום, כי עדיין אף אחד לא עשה אפילו התחלה של סימן חוץ מהרבי מליובאוויטש.
ענני שמיא זה יכול להיות גם מטוס.
מתאים לפי מה?
אם מתאים לפי הרמב"ם לא צריך ליישב, אם לא מתאים לפי הרמב"ם, זה לא מתחיל להתאים.
המשיח יכול לבוא היום, רק אנחנו לא נדע זאת (כלומר לא נדע שזה משיח) עד שיעבור זמן ויראה הסימנים.
מתאים לפי מה?
אם מתאים לפי הרמב"ם לא צריך ליישב, אם לא מתאים לפי הרמב"ם, זה לא מתחיל להתאים.
לא מחפש הסברים ויישובים, מחפש לדעת איזה סימנים הראו שהרבי המשיח ושהוא מתאים לכתר.ברמב"ם יש הרבה סעיפים, ויש לדוגמא סעיף של "נהרג", את רוב הסעיפים הם מסבירים באופן המתקבל על דעת, ואת המיעוט הם דוחקים.
לא מחפש הסברים ויישובים, מחפש לדעת איזה סימנים הראו שהרבי המשיח ושהוא מתאים לכתר.
אתה עושה סלט. יש דברים ששייכים לעבר, לפני התגלותו, ויש דברים ששייכים לעתיד: "אל יעלה על דעתך שהמלך המשיח צריך לעשות אותות ומופתים, ומחדש דברים בעולם, או מחיה מתים, וכיוצא בדברים אלו שהטפשים אומרים. אין הדבר כן, שהרי רבי עקיבה חכם גדול מחכמי משנה היה, והוא היה נושא כליו של בן כוזבא המלך. והוא היה אומר עליו שהוא המלך המשיח, ודימה הוא וכל חכמי דורו שהוא המלך המשיח, עד שנהרג בעוונות; כיון שנהרג, נודע שאינו זה. ולא שאלו ממנו חכמים לא אות ולא מופת.
ועיקרי הדברים ככה הן: שהתורה הזאת – אין חוקיה ומשפטיה משתנים לעולם ולעולמי עולמים, ואין מוסיפין עליהן ולא גורעין מהן. וכל המוסיף או גורע, או שגילה פנים בתורה והוציא הדברים של מצוות מפשוטן – הרי זה בוודאי רשע ואפיקורוס.
ואם יעמוד מלך מבית דוד, הוגה בתורה ועוסק במצוות כדוד אביו, כפי תורה שבכתב ושבעל פה, ויכוף בה כל ישראל לילך בה ולחזק בדקה, וילחם מלחמות יי – הרי זה בחזקת שהוא משיח. אם עשה והצליח, ונצח כל האומות שסביביו, ובנה מקדש במקומו וקבץ נדחי ישראל – הרי זה משיח בוודאי" (רמב"ם).
הבנת את הדברים יפה
אז איך הרבי אחז שחמיו הריי"צ הוא המשיח?כל הדברים האמורים לגבי אדם שהוא "בחזקת משיח" התקיימו להפליא ברבי מליובאוויטש, ולא באף אחד אחר בדור האחרון.
אני הבנתי יפה, אבל אתה לא הבנת כלל.
כל הדברים האמורים לגבי אדם שהוא "בחזקת משיח" התקיימו להפליא ברבי מליובאוויטש, ולא באף אחד אחר בדור האחרון.
לאחר שיש לנו בחזקת משיח, אפשר להתקיים לסימנים הבאים שהם בוודאי לא יתרחשו ביום אחד, והם יתרחשו לאחר שהמשיח יכריז על עצמו שהוא משיח.
אבל לשיטתך, נסה להצביע על אדם אחר שהוא לדעתך "בחזקת משיח" ומתאים לתנאים שכתב הרמב"ם?
לכן המשיחיסטים סבורים שהרבי גם אחר פטירתו הוא הכי מתאים.
ספר שלם כותבים כשיש קושיא וצריך ליישב אותה.לעיל ציטטתי את הרמב"ם, והמשיחיסטים כתבו ספרים שלמים על כך, ראה לדוגמא את ספריו של הרב חיים ששון.
באמת לא הבנתי,
מה זה "חזקת משיח", מבטן מי יצא המינוח הזה, ומי בעה"ב להחיל את החזקות ?
ספר שלם כותבים כשיש קושיא וצריך ליישב אותה
אתה סבור שהרבי משיח?אין להם קושיה, יש להם מטרה לפרסם לכל העולם שהרבי הוא משיח, והם מאמינים שזה יזרז את התגלותו (כאשר הרבי כתב בכתב ידו מפורש לא כך - ושאין שום ענין בזה).
הקושיא מתחילה אחרי שהחליטו שהוא המשיח וצריך ליישב את זה עם הרמב"ם, אני שואל למה בכלל להחליט שהוא המשיח וליישב משהו?
אתה סבור שהרבי משיח?
רמב"ם הלכות מלכים פרק יא הלכה ד "ואם יעמוד (א) מלך מבית דוד (ב) הוגה בתורה (ג) ועוסק במצוות כדוד אביו, כפי תורה שבכתב ושבעל פה, (ד) ויכוף כל ישראל לילך בה ולחזק בדקה, (ה) וילחם מלחמות ה', הרי זה בחזקת שהוא משיח".כל הדברים האמורים לגבי אדם שהוא "בחזקת משיח" התקיימו להפליא ברבי מליובאוויטש, ולא באף אחד אחר בדור האחרון.
אז איך הרבי אחז שחמיו הריי"צ הוא המשיח?
אני סבור שאי אפשר לדעת בוודאות, והיות ואין לי ענין בזה, אני מחכה בסבלנות לביאת המשיח, ומצידי זה יכול להיות גם הרב ש
אז יש ס''סהריי"צ פעל רבות ונצורות בקרב יהודי העולם, ומסר נפשו על כך, והוא הראשון ששלח שלוחים למקומות נידחים. בוודאי אפשר לומר שהתקיים בו "יכוף בה כל ישראל לילך בה ולחזק בדקה, וילחם מלחמות יי".
להפליא????????
הוא נלחם מלחמות ישראל
הוא קיבץ את כל ישראל
רמב"ם הלכות מלכים פרק יא הלכה ד "ואם יעמוד (א) מלך מבית דוד (ב) הוגה בתורה (ג) ועוסק במצוות כדוד אביו, כפי תורה שבכתב ושבעל פה, (ד) ויכוף כל ישראל לילך בה ולחזק בדקה, (ה) וילחם מלחמות ה', הרי זה בחזקת שהוא משיח".
פרט איך ה' התנאים התקיימו בו?
אז יש ס''ס
שמא הרייץ
ושמא הרבי