אבן ירושלמית
חבר קבוע
כל גדולי ישראל התבטלו לפניו כעפרא דארעא.
חוץ מהרב שך...כל גדולי ישראל התבטלו לפניו כעפרא דארעא.
אכן אתה צודק.חוץ מהרב שך...
?גאון ישראל רשכבה"ג שליט"א
אתה לא יודע מי זה?
האמת זה חדש לי,אתה לא יודע מי זה?
גאון ישראל הגרד"ל שליט"א.
זה רק בפרטי.האמת זה חדש לי,
גם התיאור...
וגם הסיפור.
מרן הרב עובדיה אמר דברים ברורים ביותרמרן רבינו עובדיה יוסף מצדיק את דברי מרן הרב שך
מרן הרב עובדיה אמר דברים ברורים ביותר
יתכן שאחרי שהעמידו את הדברים בעניין אלוקות ומשיח, המשיך מרן הרב עובדיה להעריך אותו ולפרגן לו
לומר מוציא שם רע כשאני מביא דברים שאמר קבל עם ועולם מרן הרב עובדיה, תמוה בעיני
אין דבר כזה חבדניק שלא מאמין שהרבי משיח [תשאל את הרב שמיב כהלכה הוא יסביר לך זאת] וכל הויכוח זה האם לפרסם בציבור דבר שלא יתקבל טוב.
אדם שחושב בליבו שהרבי משיח, הוא לא "משיחיסט". בדיוק כמו שהאמוראים בסנהדרין צ"ט לא היו משיחיסטים, כל אדם יכול לחשוב בליבו שהרב שלו (או הרבי שלו) הוא המשיח שבדור, אין בזה שום פסול, והרבי אמר זאת על חמיו.
המשיחיסטים הם אלה שרואים חובה לעצמם לפרסם תחת כל עץ רענן שהרבי הוא המשיח, ולכנות אותו שליט"א, וכיו"ב שגעונות מסוגים שונים שנובעים מהאבידה הקשה בפטירת הרבי והציפיה שיבוא כבר משיח. והם המיעוט הצעקני בחב"ד.
והם הולכים נגד דעתו של הרבי, שהבהיר זאת במספר הזדמנויות, זעק ומחה, ללא הועיל.
הויכוח הוא לא בגלל שזה "לא יתקבל טוב" אלא בגלל שאין שום ענין בזה, למעט שיגעון. כך כתב הרבי בעצמו, בשבועיים האחרונים לחייו, כל עוד היה יכול להתבטא. והתוצאה מזה היא חילול ה' גדול וריחוק יהודים מחסידות.
אם יהיה סתירה על הרבי מהראשונים באופן שלא ניתן ליישב
הרבי יהיה צודק
משיב כהלכה לפי כל ההודעות שלך והבקיאות שלך
מה ההבדל בין אדם שחושב בליבו למי שמפרסם -בגלל שהוא כותב שליט''א זה הבעיה אנא חדל מלכתוב חילוקים שאין בהם ממש
אם אחז שאפשר לחשוב שהוא המשיח, והיינו שהתקיימו בו התנאים הנאמרים במשיח. אז למה שחסידיו לא יאמרו זאת בקול וכו'?"חילוקים שאין בהם ממש"...
הלא כל בר דעת שיש מעט מוח בקודקודו מבין את ההבדל הגדול בין אדם שצועק ומפרסם משיח משיח ועושה עצמו ללעג וקלס, לבין אדם שחושב בליבו שפלוני מתאים ביותר להיות משיח.
ועוד דמגגוגיה מבית מדרשם של המשיחים שהאמוראים חשבו על אדם שהוא משיח- היה עליך לומר תנאים שהלא ר''ע טעה בבר כוזיבא אבל אינו דומה כלל כמובן שבחיו חשבו אותו למשיח אבל כאן לאחר מותו כולם בטוחים שהוא משיח וכבר כתב הרמבם שאם מת נודע שאינו משיח ואל תחזור לי על השטויות של הרב וולפא.