עוד מהשטויות של הספר זהב לבושה היא שהמחלה הידועה אפשר היא בגלל הפאות ר"ל. לא מספיק השקרים בפוסקים, ולא מספיק לכתוב בספרך שזה שיש ת"ח שנשותיהם לובשות פאה כי הם לא יודעים הלכה (וכפי שהעידו לו...), ועוד שטויות, ועוד לאיים ולהפחיד את עם ישראל שהמחלה הארורה בגללם - בגלל חטאם שהם הולכים לפי רבותיהם! ממש הזוי.
ולמה שלא נגיד שהמחלה בגלל שיש הרבה נשים חובשות מטפחת שמגלות את שערן שתיים שלום אצבעות (במקרה הטוב!), וכפי שכתב השדי חמד שנשים המגלות את שערם (אפילו במקצת ראה שם באריכות) זה הסיבה של המגפות! ובעלה נקרא רשע! והיא תרד בשבעה מדורי גהינום!
ואני יכול לספר על חבר טוב שאימו הייתה חולה במחלה במצב קשה רחמנא ליצלן, וכל שערה נשר, והיא התביישה לצאת במטפחת ככה, והיא רצתה לחבוש פאה נכרית, ואני והוא שאלנו רב חשוב, והוא ענה שתעבור לפאה, וכך עשתה, וב"ה לאחר תקופה של טיפולים (והרבה סייעתא דשמיא, והרבה עזרה של הרב פישר היקר), היא יצאה מהמחלה (לפני כעשור שנים) - ואמרתי בהלצה שעכשיו צריך לפרסם את הסיפור הזה בפשקוולים שבזכות הפאה ניצולים מהמחלה! [כמובן שאני כותב בהלצה, ואינני פוסק הלכות לפי סיפורים שהולכים בשמים (ואולי זה באמת ככה, אחרי הכל ככה היה כותב הרבי של חב"ד שהפאה זה השפע והבריאות וכו', וחלילה לזלזל בו!). אלא שעדיין לא הגעתי לדרגה של הדרשנים של היום (ואוסרי הפאות) שיודעים למה הקב"ה כועס, ולמה בא כל עונש ומחלה לעולם... אבל לפחות תראו שיש גם סיפורים הפוכים. וחבל שיש הרבה אנשים תמימים (ובעיקר נשים) שמפחדים מהסיפורים האלה].
הצג קובץ מצורף 18127
ובהמשך דבריו אחרי שהביא בשם המשא חיים שכתב בחריפות על קצת חכמים (כלשונו חכמים בעיניהם שלמדו בבחרותם ושנו ופרשו מדרך החיים) שהתירו גילוי מקצת שערות ותלו את עצמם בדברי המהר"ם אלשקר. וכתב-
הצג קובץ מצורף 18128