לרב אלישמע, בהרבה אני אתך (עיין למעלה ובשאר מקומות), אבל יש משהו שחוזר ע"ע לאורך כל הדרך בדבריך (וכן בדברי כמה שאוחזים את הכיוון שלך), וזו הנקודה שיוצא ממנה הרב @גולתא דדהבא, הרב עובדיה מלבד החידושים בדרך הפסיקה וההנהגה שאפשר הרבה להתווכח אתם, הוא חידש משהו שהציבור היה כמה ונכסף לו (וזה הטעם שהרב מאזוז הלך אחריו בעינים עצומות, וחבל), והוא הענין של זקיפת הקומה, כי תגיד מה שלא תגיד מהרבה סיבות בני אשכנז ראו אותנו כטעוני טיפוח ורפי השכל, ורבנינו ותורתינו כמשהו של עשרת השבטים, ומכל אורך הדרך כמו שהערתי כ"פ כאן, אתה מותיר את הקורא עם תחושה שהאשכנזים הם רמי מעלה חסינים מביקורת וטעויות, בשעה שיש כר נרחב ועצום להעיר בהנהגותיהם מכיוונים שונים ורבים (ומי שיראה בעמ' הקודם מה שכתבתי זה קצה הקרחון, וגם אם אתה לא סבור כך זה התחושה שאתה נותן למתבונן). והרב עובדי' טיפה נתן משהו בנקודה הזו (והאבסורד זועק לשמים, שאלה שתופסים את המנהגים כמלה אחרונה ולא את הוראות מרן וכו', הם הראשונים להתרפס ולהוריד את הראש, וכאן השאלה צועקת אם מנהגנו והליכותינו כ"כ נכונים בחו"ל ע"פ ענקי רוח, אז למה לאידך גיסא לא לזקוף את הקומה, ויתכן שיאמר האומר שהנקודה הזאת של החזרת עטרה ליושנה וכו' היא נהייתה שם נרדף לרב עובדיה. וברוך היודע.
עכשיו אני קורא את דבריך במתינות.
אין ספק שהוא זקף את הקומה הרבה,
אבל, צריך להבין שהיום נוצר מצב (וכ"ש בעידן הרב יצחק), שזקיפות קומה הכוונה להגיד שהכל שם רע.
ושאצלנו (הרב עובדיה) הכל טוב.
ושכל מי שטוען אחרת, (בהלכה, בהנהגה, בהשקפה, או בהכרה בטוב שיש שם - ויש שם דברים טובים, או בערעור ברע שיש כאן - ויש כאן דברים לא טובים), אז הוא משוכנז.
עד שכל המושגים של דור העבר, נהפכו להשתכנזות.
רק פה באשכול נאמר, "בן תורה" זה אשכנזי, ובמקו"א נאמר שראש ישיבה זה קאפו.
וזה הבעייה, לא כל דבר או מושג שלא בא מחצירו של הרב עובדיה הוא שיכנוז, זה מושג ספרדי והוא שייך לנו (ולכן אנחנו מתרחקים מאד מהרבנים שאין להם את זה - קרי משפ' יוסף).
הבעייה, שאז מתחילים להיתפס בראשי ישיבות אחרים מדורות העבר, בו בזמן שאין לנו משם שום דבר מעשי בפועל.
(לובן פה באשכולות הלוך וחזור, מי שרוצה להתכחש לעובדות שיתכחש).
הדבר היחיד שנשאר לנו למזכרת, זה מה שקבלנו מהאשכנזים (שהוא שייך גם אלינו, בתורה ובהשקפה, זה לא שלהם!), או מה שהומצא בדור האחרון.
רוב ראשי הישיבות ומרביצי התורה הם מעתיקים משם, כי הם למדו שם, אז למה לרדוף את זה בשנאה תהומית כ"כ, ולשייך את זה כל הזמן לספרדים ואשכנזים. (לא אתה, אלא אלו שאני מתווכח איתם).
ואז נגרם ההקצנות, כי כמו שאתה (כלומר הם) מכחיש את האמת מכל וכל ומפגין זלזול מתמשך, כך התגובות בהתאם.
הרי לא תצפה לתגובות אחרות, או קיי ?
עכשיו מה שהמוצא בדור האחרון, כל מיני ישיבות חדשות ורבנים חדשים (ולא חסר), זה טוב לתלמידיהם, אבל רוב הציבור לא שם.
ואפילו הבן של הרב יצחק כשפתח ישיבה, הלך להתייעץ עם ר' גרשון, כי גם הוא הבין שהוא יושב על קרקע מבוססת.
פוניבז' (ובכלל עולם הישיבות הליטאי) זו ישיבה ותיקה עם נסיון בכל התחומים, ועם מגוון של תלמידים, ומה שמתאים לבן תורה אשכנזי מתאים גם לבן תורה ספרדי, וזה לא שיכנוז.
וזה מה שמנסים להסביר פה כל הזמן.
אתה חושב שאין לי ביקורת עליהם, תאמין לי שיש לי ביקורת יותר ממך. ותאמין לי שאם היה מותר לשנוא יהודי, הייתי שונא אותם יותר ממך.
אבל במה שהם טובים, ויש לי מה ללמוד מהנסיון שלהם, אני אלמד.
אני מתווכח איתם בהכל, אבל בהכל, רק לא במה שאני יודע שאין לי תחליף ושאני לא יכול להתחרות עם מה שיש להם.
בפורום הדברים גולשים למקומות אחרים, ולכן זה נראה אחרת.
אני מקווה שנגעתי בנקודות שכתבת, אם לא (אולי אני עדיין בתוך סערת ההודעות הקודמות), אשמח אם תפרש דבריך ביתר בירור.