תשאל את רי"ח מזרחי עדיות גדולי הדור שדחפו אותו למחוק סידור נורא זה מעל פני האדמה.
לא רציתי להגיב, אך עצם איזכור השם הזה מביא אותי לכתוב את התגובה.
כי מלבד מה ש -
אלא יותר מזה,
משום מה בסידור שלו במהדורא הראשונה למי שזוכר הוא הוא הביא את ההסכמה של הגר"מ מאזוז. הוא לא הביא אותה סתם, הוא פשוט חשב שככה צריך להיות, ושהגר"מ צודק. ורק אחר כך כשהבין שהולכים לצאת גם נגד הסידור - יישר את עצמו עם המערכות שעמדו נגדו.
משום מה פתאום:
גדולי הדור דחפו אותו למחוק - גדולי הדור לא נדרשים לדעתו
ולמי שזוכר, בקונטרס 'לגדור פרץ' שהובא כאן יצאו גם נגד הסידורים 'עבודת ה'' וגם נגד
כוונת הלב!!! הם ניהלו מלחמת חורמה נגד הגר"מ כאשר כל מי שהזכירו לשבח - ניסו להוציא אותו מן הכלל! וכמובן שמיד לאחר מכן יצאה מהדורא חדשה של כוונת הלב שמתיישרת עם הקו...
וכמובן אני לא יכול בלי
ושנתגלה מה עוללו שם רגז מאוד מאוד כידוע
ידוע למי?! מי מוכן להעיד על כך??!?!?!?! אולי חוץ מהר"י...
השטות שבדברים גם לא מסתדרת עם המציאות הברורה.
מרן הגרע"י הכיר את כל השינויים של הגר"מ מאזוז. ואני אומר זאת מידיעה. נכון הוא לא הסכים איתם, אבל לא רגז ולא כלום.
אדרבא כיבדו ורוממו גבוה גבוה, ומי שרוצה שישאל את בנו הר"מ יוסף שיספר לו.
מלבד זאת, כשמרן הגרע"י ראה לנכון לתקוף מישהו - הוא היה עושה את זה, הוא לא היה בודק בפורום כותל המזרח מה אנשים חושבים...
ובבית מדרשו סילקו סידור זה פעם אחר פעם [איני יודע אם היתה הוראה מפורשת]
עוד שטות מופרכת:
לא רק שלא היתה הוראה מפורשת, ולא רק שלא היו מסלקים, אלא אני, בעיני ראיתי,
שהסידור העטוף בעור שהיה מונח על הסטנדר של מרן הגרע"י היה איש מצליח!!!
ועד היום יש שם סידורי איש מצליח ועבודת ה' (מוזמנים לבדוק...)
שוב פעם, הדברים ברורים שמרן לא הסכים עימו, אבל מכאן ועד לצאת בשצף קצף על מרן הגר"מ מאזוז - זאת לא היתה ולא עלתה על ליבו!!!
יתירה מזאת, יש בכמה מקומות שמרן הגרע"י מתייחס להערות ולשינויים בכבוד ויקר כדרכה של תורה. ולא שלל את כל הטיעונים מכל וכל. (ראה שו"ת יביע אומר ח"ח חאו"ח סימן יא על ולא גורלנו).