כל התשובות ניתנו לעיל. אם יש לך עוד שאלה ספציפית תשאל ונענהתכלס', מי הראש של הבד"צ, מי לוקח אחריות על כל מה שכתוב כאן, את מי אפשר לשאול, מי אמור לתן תשובות.
כל התשובות ניתנו לעיל. אם יש לך עוד שאלה ספציפית תשאל ונענה
מי הראש של הבד"צ?
מי לוקח אחריות על כל מה שכתוב כאן?
את מי אפשר לשאול?
מי אמור לתת תשובות?
לא מצאתי
תעשה טובה לציבור תכתוב לנו שוב.
יש פה 4 עמודים בשרשור בסה"כ. תקרא אותם ואם תרצה תבין. אם לא תרצה גם אם אני אאכיל אותך את התשובות בכפית של זהב אתה לא תבין.תעשה טובה לציבור תכתוב לנו שוב.
כי לא ידענו שמם ומקומם.
איאיאי פספת את הנקודהיגידו שונא את מרן, והנ"ל אדוק במרן
ואשכנזי לא צריך להגיד זה פשוט
כל מילה. למעט כמה.איאיאי פספת את הנקודה
ראשית לא צריך להיות אדוק במרן בשביל להיות ספרדי, ולא צריך להיות ספרדי בשביל להיות אדוק במרן.
גם אני יכול להביא אימרה של גדול ספרדי שאומר שב״י זה לא כשרות, בשביל לומר ״הנה, גם ספרדים מודים כן״. החכמה היא שאשכנזים לא אומרים כזה דבר כי הם פשוט לא מתענייינים בכשרות של ספרדים, ולכן מה שגדול אשכנזי אומר זה לא חשוב, אבל גם אם ספרדי אומר זאת זה לא חשוב, כי אני לא יודע בכלל איזה גדול ספרדי זה ומה מקור הידע שלו. כך שזה לא משנה אם היית אומר זאת בשם גדול תימני ספרדי או אשכנזי, מי זה הגדול הזה אשר אשמע בקולו וצריך להתבטא דרך ניק אנונימי בפורום בשביל להכפיש שם של כשרות?
אגב שלא יגידו שוב שאני דן לזכות או משהו, אני אישית משתדל מאד שלא להכניס בית יוסף לבית.
הבעיה שלי היא השיח שסביב הכשרות הוא תמיד הולך אחרי סיפורים של
״שמעתי מדוד שהמשגיחים שהם על הפנים״
״איזה בחור שאני לא חושד בירא״ש טוען שהמצות שלהם הם חמץ״
״שמעתי ממומחה כשרות מובהק שלא להתקרב לכשרות שלהם״
מי זה המומחים האלו, מי זה הדודים האלה, ולמה לי בכלל לחשוד בירא״ש של איזה בחור שהיה במאפית מצות של ב״י, כשאני בכלל לא יודע מי הם, ועד כמה הם באמת מומחים ויראי שמיים?
אך כשמביאים שהרב עמאר תומך בשחיטה שלהם (לא בהשגחה שלהם, יש לשים לב), אז ודאי צריך לומר שמה שנופל לפיו זה נס גמור, והוא מאן דאמר אחד וכל המומחים והדודים והבחורים יראי שמיים מהמאפיות הם הצודקים.
זה תמיד השיח סביב בית יוסף לצערי, כי צריך תמיד לומר שיש איזה ״גדול ספרדי״ ש״לא חשוד בסטייה ממרן״, בשביל לשלול את הכשרות.
העצה שלי - אל תאכלו ב״י וגם אל תדברו עליו. חבל על הזמן.
אשמח אם תפרט לי בפרטי.כל מילה. למעט כמה.
אפשר גם פה.אשמח אם תפרט לי בפרטי.
אז לדעתי יש ג׳ דברים:אפשר גם פה.
הטענות טובות, המסקנא שלא לאכול מהבד"ץ ב"י - לא התחברתי (גם בגלל מה שכתבת, גם בגלל מה שאני כתבתי לאורך השרשור, גם בגלל שאני מכיר את השטח ולא מבן דוד של שכן של חבר)
לא יודע למה אבל באשכול הזה כל דבריך על דרך הציניות בלי שום דבר לענייןכיף לשמוע. באמת הם היו טעימות יותר מאחרים ולא הבנתי למה.
איך אתה מסביר שלאף אחד אין בן דוד ושכן שאומר שהעדה החרדית זה הכשר זוועה ורק על ב''י טופלים את זה, סתם???איאיאי פספת את הנקודה
ראשית לא צריך להיות אדוק במרן בשביל להיות ספרדי, ולא צריך להיות ספרדי בשביל להיות אדוק במרן.
גם אני יכול להביא אימרה של גדול ספרדי שאומר שב״י זה לא כשרות, בשביל לומר ״הנה, גם ספרדים מודים כן״. החכמה היא שאשכנזים לא אומרים כזה דבר כי הם פשוט לא מתענייינים בכשרות של ספרדים, ולכן מה שגדול אשכנזי אומר זה לא חשוב, אבל גם אם ספרדי אומר זאת זה לא חשוב, כי אני לא יודע בכלל איזה גדול ספרדי זה ומה מקור הידע שלו. כך שזה לא משנה אם היית אומר זאת בשם גדול תימני ספרדי או אשכנזי, מי זה הגדול הזה אשר אשמע בקולו וצריך להתבטא דרך ניק אנונימי בפורום בשביל להכפיש שם של כשרות?
אגב שלא יגידו שוב שאני דן לזכות או משהו, אני אישית משתדל מאד שלא להכניס בית יוסף לבית.
הבעיה שלי היא השיח שסביב הכשרות הוא תמיד הולך אחרי סיפורים של
״שמעתי מדוד שהמשגיחים שהם על הפנים״
״איזה בחור שאני לא חושד בירא״ש טוען שהמצות שלהם הם חמץ״
״שמעתי ממומחה כשרות מובהק שלא להתקרב לכשרות שלהם״
מי זה המומחים האלו, מי זה הדודים האלה, ולמה לי בכלל לחשוד בירא״ש של איזה בחור שהיה במאפית מצות של ב״י, כשאני בכלל לא יודע מי הם, ועד כמה הם באמת מומחים ויראי שמיים?
אך כשמביאים שהרב עמאר תומך בשחיטה שלהם (לא בהשגחה שלהם, יש לשים לב), אז ודאי צריך לומר שמה שנופל לפיו זה נס גמור, והוא מאן דאמר אחד וכל המומחים והדודים והבחורים יראי שמיים מהמאפיות הם הצודקים.
זה תמיד השיח סביב בית יוסף לצערי, כי צריך תמיד לומר שיש איזה ״גדול ספרדי״ ש״לא חשוד בסטייה ממרן״, בשביל לשלול את הכשרות.
העצה שלי - אל תאכלו ב״י וגם אל תדברו עליו. חבל על הזמן.
ובינתיים אף אחד לא הסכים לענות מי הם חברי הבד"ץ?איך אתה מסביר שלאף אחד אין בן דוד ושכן שאומר שהעדה החרדית זה הכשר זוועה ורק על ב''י טופלים את זה, סתם???
שנאת ספרדים??
הרב אברהם והרב משה.ובינתיים אף אחד לא הסכים לענות מי הם חברי הבד"ץ?
והם מעודכנים בכל פרט וזמינים לכל שואל כמו בכשרויות אחרות?הרב אברהם והרב משה.
זהו!!!
ולהזכיר,
שזה ההכשר הכי גדול בארץ!!!!
תנסה,,,,,והם מעודכנים בכל פרט וזמינים לכל שואל כמו בכשרויות אחרות?
עצם זה שלכל אחד יש איזה בן דוד שצריך להגיד שב״י זה זוועה, זה צריך בדיקה.איך אתה מסביר שלאף אחד אין בן דוד ושכן שאומר שהעדה החרדית זה הכשר זוועה ורק על ב''י טופלים את זה, סתם???
שנאת ספרדים??
תמשיך לדפוק את הראש בקיר.@כותל המזרחי @מתוק מדבש יש לך שאלה עניינית תשאל (או תעבור על האשכול מראשו מסתמא כבר ענו). הזמנתי אותך לשאול כבר כמה פעמים ואתה מתעלם וממשיך ללהג באויר
השאלה היא על גוף הבשר, על השחיטה בחו"ל האם אפשר לסמוך?ביקשנו כ"פ, תעשה סיבוב במסעדות, ותחזור עם תשובות
מבטיח לך שלא תמשיך לגעת בזה
אבל אתה ממשיך להתעקש
בא נסגור שתלך לביקורת רק 3 מסעדות איזה שתבחר,
ונראה אותך ממשיך לאכול מזה,,,,,,
שיש עשרות עדיות שהכל שם צחוק,השאלה היא על גוף הבשר, על השחיטה בחו"ל האם אפשר לסמוך?
מסעדות זה עוד ענין שצריך לראות אם בכלל יש משגיח ומה מכניסים שם וכו'
בבשר הרב דורפמן לא צודק בכלל.שיש עשרות עדיות שהכל שם צחוק,
מוכרחים להבין שיש שם משהו,
שאתה רואה את ההתנהגות במסעדות, אתה מבין עם מי יש לך עסק
בדרשה של הרב דורפמן שהביא פותח האשכול, הוא אמר שם
-שמעתי מכלי שלישי-
שבבשר הכל רבנות עם הדבקות של בית יוסף ללא משגיח ולא שום השקעה,
ככה הוא אמר שראה בעיניו מאות פעמים.
אולי הוא משקר? יתכן.
הכל פה חשוד ומסריח? ע"ז אין ספק.
גזענות? יתכן, כווווולם שונאים את הספרדים ואת מרן. וסתם שמקרים.
יכול להיות.
אבל זה המצב.