בני ישיבותכולם טוענים שהדברים שלהם ברורים ושל החולקים עמומים.
גישה "שלנו". מי זה אנחנו?......
בני ישיבותכולם טוענים שהדברים שלהם ברורים ושל החולקים עמומים.
גישה "שלנו". מי זה אנחנו?......
היה תקופה קצרה, עד שברח משם.אגב זה נכון שבעופות עטרה יש גם את הכשרות של הרב אופיר מלכה?
הכניסו אותו להיות בכשרות ב"י ופרש,לרב אופיר מלכה יש כשרות? או שהכוונה שהוא היה חלק מגוף הכשרות ופרש?
מצחיק. אתה אומר ב''ה שהפסקתי לאכול. אבל אינך יודע למה הפסקת וכעת אתה רוצה כלים להבין למה עשית משהו....ב"ה התחתנתי לפני 4 חודשים ומאז הפסקתי לאכול את כשרות בד"ץ בית יוסף
דא עקא שדיברתי עם החברותא שלי בכולל הוא לא הבין למה אני לא אוכל לא היה לי כל כך כלים להסביר לו
אם מישהו יכול לתת לי תשובה בענין אני אשמח
אפילו שמסתמא דשו בזה רבים ורבות אמנם יהיה זה לתועלת תודה מראש.
מעיקרא מאי קסבר ולבסוף מאי קסבר?היה תקופה קצרה, עד שברח משם.
אני יודע למה הפסקתי ברור לי שההכשר הזה הוא לא משהו במיוחד והרבה יראים ושלמים נמנעים ממנו וזה סיבה מספקת כדי להפסיקמצחיק. אתה אומר ב''ה שהפסקתי לאכול. אבל אינך יודע למה הפסקת וכעת אתה רוצה כלים להבין למה עשית משהו....
קודם תבין אתה למה עשית ואז תוכל לומר לאחרים את המעשים שלך ונימוקם.
דברך נכונים -אני יודע למה הפסקתי ברור לי שההכשר הזה הוא לא משהו במיוחד והרבה יראים ושלמים נמנעים ממנו וזה סיבה מספקת כדי להפסיק
זה שאני יודע בצורה ברורה מה לא טוב בהכשר הזה זה לא סיבה להמשיך לאכול את הכשרות הזו
לא כל דבר צריך להבין ולדעת לפרטי פרטים ורק אז לקבל הכרעה
השאלה אם עכשיו זה גם מצחיק?
אם אתה יודע מדוע הפסקת וההסבר שלך הוא שהיראים והשלמים בעיניך אינם צורכים מכשרות זו אז מה לך 'כלים' להסביר לאחרים. המצחיק הוא שכב' מחליט החלטה ואז מחפש נימוק.אני יודע למה הפסקתי ברור לי שההכשר הזה הוא לא משהו במיוחד והרבה יראים ושלמים נמנעים ממנו וזה סיבה מספקת כדי להפסיק
זה שאני יודע בצורה ברורה מה לא טוב בהכשר הזה זה לא סיבה להמשיך לאכול את הכשרות הזו
לא כל דבר צריך להבין ולדעת לפרטי פרטים ורק אז לקבל הכרעה
השאלה אם עכשיו זה גם מצחיק?
כבר השיב על דבריך הרב בנאות דשא ויש"כ ועי' בד' וד"ל. וכדי שלא תטרח העתקנו לך דבריו במילואם וישר כוחו.אם אתה יודע מדוע הפסקת וההסבר שלך הוא שהיראים והשלמים בעיניך אינם צורכים מכשרות זו אז מה לך 'כלים' להסביר לאחרים. המצחיק הוא שכב' מחליט החלטה ואז מחפש נימוק.
אני מכיר יראים ושלמים שכן אוכלים אז מה נעשה
אם אתה יודע מדוע הפסקת וההסבר שלך הוא שהיראים והשלמים בעיניך אינם צורכים מכשרות זו אז מה לך 'כלים' להסביר לאחרים. המצחיק הוא שכב' מחליט החלטה ואז מחפש נימוק.
אני מכיר יראים ושלמים שכן אוכלים אז מה נעשה עכשיו
לפי הססטיסקה שלך גם לבדץ העד"ח צריך להיות פאשלה פה ושם... וזאת לא מצאנוזה נכון שמצאו אצלם יותר פאשלות וזה מחשיד מאוד... השאלה היא אם זה לא בגלל שזה ההכשר הכי גדול כך שסטטיסטית תהינה לו הכי הרבה פאשלות? או סיבות אחרות...
מצאנו מצאנו.לפי הססטיסקה שלך גם לבדץ העד"ח צריך להיות פאשלה פה ושם... וזאת לא מצאנו
אני אישית מיקל בזה אם אין כדוגמתו במשהו אחר, אבל "ברעיון"...באבקת חלב נכרי/
הבא לנו ראיות או מקורות לדבריך ונשמח בהם כמוצא שלל רב.מצאנו מצאנו.
גם פאשלות שאירעו בטעות, וגם מדיניות קלוקלת שכוסתה בשמיכות של שקרים.
ע"ש בכמה סערות תורניות.
נשמח? חשבתי שתהיה עצוב.הבא לנו ראיות או מקורות לדבריך ונשמח בהם כמוצא שלל רב.
פאשלות כאלו חמורות.... לא היה בנמצאמצאנו מצאנו.
גם פאשלות שאירעו בטעות, וגם מדיניות קלוקלת שכוסתה בשמיכות של שקרים.
ע"ש בכמה סערות תורניות.
למי שזוכר לפני כמה שנים הייתה פאשלה לב''י עם הטונה, שמפעל מסוים בסין מילא בשימורים טונה ללא השגחה וללא משגיח, העובד פשוט לקח מאיזה מחסן פחיות והתחיל למלאות.פאשלות כאלו חמורות.... לא היה בנמצא
לא זוכר.למי שזוכר לפני כמה שנים הייתה פאשלה לב''י עם הטונה, שמפעל מסוים בסין מילא בשימורים טונה ללא השגחה וללא משגיח, העובד פשוט לקח מאיזה מחסן פחיות והתחיל למלאות.
עלה על זה משגיח של או יו ou ודיווח לב''י.
זה לא היה אמור להיות משווק בארץ כי היבואן לא קנה באותו זמן טונה והיה אמור להגיע לשווקים אחרים בעולם
תקלה ודאי שיש איך הגיע אותו עובד לפחיות וכו' ועוד בעיות בעניין
אבל בארץ פה ישר שלחו את הסרטונים של אותו מפעל וגדפו וחרפו את ב''י
דא עקא שעל הפחיות היה גם חותם הבד"צ הע"ח
ועליהם אף אחד לא הוציא שם רע וחירף וגידף
(הבעיה התחילה שאותו משגיח של או יו לא עשה טררם להע"ח כמו לב"י ומפה הכל).
יש לי עוד סיפורים קשים על הע"ח והכשלת הציבור באכילת טבל וכדו.
אבל כמו שאמרו יש תקלות ומובן, רק לב"י עושים מבחנים שלאף אחד לא עושים ושלא יבלבלו שהכל 'לא' פוליטי
זה פוליטי ועוד איך.
ואני שמעתי ממשגיח (משלנו) בכשרויות של חו"ל (כשרויות של חסידי תולדות אהרן בצרפת, כמדומני, השם של הרב נותן הכשרות הוא הרב רוטנברג), שסיפר לי על כשרות מפורסמת מאד (לפי השפה הכללית שלו מדובר בהעדה החרדית) ששלחה לחו"ל שני משגיחים להשגיח על טונה, אחד היה פעם ראשונה בחו"ל והשני היה פעם שניה כשהפעם הקודמת היתה לפני שבועיים. ובעל המפעל זיהה את בורותם ופעל בהתאם. ואם הוא לא היה מגיע לשם ברגע שאחרי האחרון אז על הכל היה מוטבע הכשר של העה"ח.למי שזוכר לפני כמה שנים הייתה פאשלה לב''י עם הטונה, שמפעל מסוים בסין מילא בשימורים טונה ללא השגחה וללא משגיח, העובד פשוט לקח מאיזה מחסן פחיות והתחיל למלאות.
יש חלק נכבד בדיני כיבוד אב ואם שהוא לכבד את סברתם ואת הבנתם, ולמרות שזה לא בהכרח רלוונטי בכל מקום, מכל מקום נראה לעניות דעתי שכאן זה אקטואלי מאד.אני חדש בפורום ואני לא כל כך יודע איך לחפש בפורום
בדבר שאלתך מעיקרא מאי קסבר, בבית הורי אכלו את הכשרות הנ"ל ול"ש שאני לא אוכל בביתי
מלבד זה, שזה גובל גם בחוסר כיבוד אב ואם
ב"ה תמיד תכננתי כשזה יתאפשר לי אני לא אוכל, וב"ה התחתנתי
דרוש מקור [מסמך מתועד]ואני שמעתי ממשגיח (משלנו) בכשרויות של חו"ל (כשרויות של חסידי תולדות אהרן בצרפת, כמדומני, השם של הרב נותן הכשרות הוא הרב רוטנברג), שסיפר לי על כשרות מפורסמת מאד (לפי השפה הכללית שלו מדובר בהעדה החרדית) ששלחה לחו"ל שני משגיחים להשגיח על טונה, אחד היה פעם ראשונה בחו"ל והשני היה פעם שניה כשהפעם הקודמת היתה לפני שבועיים. ובעל המפעל זיהה את בורותם ופעל בהתאם. ואם הוא לא היה מגיע לשם ברגע שאחרי האחרון אז על הכל היה מוטבע הכשר של העה"ח.
אין קשר לתודלות אהרן.(כשרויות של חסידי תולדות אהרן בצרפת, כמדומני, השם של הרב נותן הכשרות הוא הרב רוטנברג),
מה הכוונה? שהוא יכתוב את זה? מה מבחינתך הופך מסמך לתיעודי?דרוש מקור [מסמך מתועד]
ייתכן, כתבתי כמדומני, אבל הוא עובד גם בכשרות שקשורה אליהם.אין קשר לתודלות אהרן.
כוונתי היא שאני לא אמור להאמין לכל מה שאתה מספר בשם משגיחי כשרות שמעולם לא שמעתי עליהם.מה הכוונה? שהוא יכתוב את זה? מה מבחינתך הופך מסמך לתיעודי?
גם אני מסכים לעיקרון שאתה מדבר עליו, אבל יש כאן משהו נוסף, שבמציאות יש כאלה שנדבקים אליהם סיפורים מתועדים ומוכחים ויש כאלה שלא, למרות שאני ורבים נתקלנו בהם באופן אישי, וכמדומני שגם לך יש לכל הפחות קצת, שהוא זניח מבחינתך.כוונתי היא שאני לא אמור להאמין לכל מה שאתה מספר בשם משגיחי כשרות שמעולם לא שמעתי עליהם.
אם תביא מכתבים של גוף מוסמך כמו הרבנות הראשית, או לכה"פ מכתב של ארגוני כשרות עולמיים כמו או יו אני יאמין, אבל כל עוד שזה סיפורים שפלוני שמע מפלוני ופלוני מפלוני והלכו להם למדינת הים, אני לא חייב להאמין לזה.
הסיפורים על בית יוסף - תועדו בצורה רצינית, ולכן יש להימנע מאכילת הכשר זה, מה ששונה משאר הכשרים שלא תועדו בעיות, ואני לא צריך להאמין להם כשיש חזקת כשרות.