עת שערי רצון
חבר מוביל
עדיין אתה סותר את עצמך.הדיון היה על נושרים, ובאמת במלחמת מצווה כולם משתתפים, כולל לומדי תורה. מה לא ברור?
בעזה''י, כשהאמת תצא לאור, יראו כמה פשעים הצבא עשה לחרדים וכו'.די עם הדמגוגיות הזולות שלך. המצב כיום מתוח מאוד, מהרבה בחינות [תראה בתגובה הראשונה] , והצבא זקוק נואשות לכוח אדם למספר רב של תפקידים. כמו בכל מלחמה. הציבור פשוט מכיר בשקרים הללו, האמת יוצאת ותצא לאור.
רוב הצבא, בכלל לא בקרבי, ויש מליון תפקידים מיותרים בצבא.
לא הבנת כלום,ש??? יותר קל לומר 'טעיתי'.
אתה אוחז את עצמך 'נושר' ?אני עדיין לא בגיל גיוס [16] - בעז"ה שאגיע אתגייס.
לא אמרתי שלא היו בתוך צה''ל, אבל למעשה זה לא קרב למה שיש היום, ולא מתקרב, הם היו כמעט כמו צבא נפרד וכו', סבא שלי היה שם. לא היה את כל הזבל שיש היום בצבא, וכל הפקודות וכו'.שטויות והבלים. המסגרות היו בתוך צה"ל, תתחיל ללמוד מעט היסטוריה.
כבר אמרתי, שזה לא כל מטרתם, אלא חלק מהמטרה זה לחנך, ואתה מתחמק. אם אני לא מאמין בהמנון הטיפשי והכפרני של המדינה, למה ישחייבו אותי שליר את זה ?תפסיק לחשוב שכל מטרתם של אנשי הצבא היא להפוך אותך לחילוני, יש להם מספיק דברים אחרים לעסוק בהם. הסיבה ששרים "תקווה" - היא כי בכל מדינה תקינה החיילים שרים את ההמנון.
אף אחד לא ערב לביטחון המדינה, הוא לא מעניין אותנו. מעניין אותנו ביטחון יושבי א''י, והבן בעומק ההבדל.אף אחד לא אמר שהם צדיקים. לכל צבא בעולם ובהיסטוריה שניהל \ מנהל מלחמה - הוא צריך תוספת של כוח אדם, כי יש המוווווון תפקידים, ואין מי שימלא את כולם. הם, בתור מי שערבים לביטחונה של המדינה, חייבים עוד כ"א, מובן ולגיטימי מאוד.
חלק, לא כל מטרתם. הם גם מוסרים נפש וכו', ואשרי חלקם, אבל על הדרך הם רוצים חנך אותך להיות ציוני.אז זהו, שהם לא עד כדי כך צדיקים בשביל להקים צבא נפרד. זה לא אומר שכל מטרתם לשמד את החרדים.
השיר הזה מלא אפיקורוסות, הוא לא מזכיר מילה אחת על אמונה וכו', והיוצא מדבריו שכל מטרת היהדות זה להיות עם חפשי בארצנו.אשמח שתסביר לי מה הבעיה בהמנון.
ממש לא. רוצים להסתכן מכל מיני שיקולים. גם לפעמים שיש מקרים שבאמת חייב להסתכן, ולא צריך לגייס 90000 חרדים, בשביל להפציץ איזה מנהרה בעזה. די עם השטויות.חייב להסתכן, כי זה הדרך היחידה להציל ישראל מיד צר, ועושים גם את זה בלית ברירה.
זה לא נכון. מבחינה הלכתית, דבר שדשו בו רבים וכו' אומרים 'שומר פתאים ה''.א. דשו בזה רבים, והגיעו למסקנה שאכן מותר לנסוע ברכב כי הסיכויים לתאונה הם נמוכים, הפך מוחלט מדבריך ש"אין סיכויים בפיקוח נפש".
בשמחת תורה, הרבה יהודים טובים וקדושים לקחו נשק ונכנסו לקיבוצים וכו', והצילו אלי יהודים. וכי רק עם מדים של צה''ל אפשר להציל יהודים ??ג. לצערי הרב יש כאלו שאכן מתים " סתם ",כש"כ, בגלל פקודות מסולפות. אך מה לעשות שלהתגייס, לצבא הזה עם כל הטעויות שלו, זה הדרך היחידה להציל ישראל מיד צר?
בכפוף לדעת תורה, כמובן. רוב גדו''י אוסרים את הגיוס. תמיד יש כמה שמתירים וכו', אין לי בעיה שתלך איתם, או עם רבני המזרחי, אבל צריך לבדוק מה יש להם לומר, וגם החשמונאים בכלל לא עמדו בחצי מההסכמים וכו', וגם חצי מהחטיבה שם בכלל לא נראית חרדית, יש תמונות אתה יכול להסתכל.הסיכוי בפועל שתהיה פקודה כזו ב"חטיבת החשמונאים" - הוא אפסי לגמרי, ולכן אפשר להתגייס ללא חשש.
כבר עניתי ע''ז לעילא. הוא בעצמו אמר שמדרשי ההגדות ודברי חז"ל בנושא אינם ברורים, ואין לדעת איך יקרו הדברים עד שיקרו.
מוכשר במיוחד, בחור בן 15 בקי בכל כתבי הרמב''ם !ב. אני האחרון שאתה יכול להאשים אותו בזלזול ברמב"ם. אני פוסק ע"פ ולמדתי את כל כתביו. פשוט בשונה ממך, מעניין אותי מה הוא באמת אומר ואני לא מגייס את חלקיקי דבריו בשביל להראות את נכונות השקפתי.
בכל מקרה, הרמב''ם כותב את זה כתנאי לזיהוי המשיח ! ולכן נטענה שלך לא נכונה, וחבל.
המציאות לא הוכיחה כלום. יש הרבה יהודים בחו''ל, ויש גם את עשרת השבטים, אולי תגיד לנו איפה הם ...חז"ל לא התיימרו לקבוע מה יקרה במדויק, ודבריהם הם בגדר השערה. הרצל ובן גוריון לא צדקו, אלא המציאות הוכיחה אחרת.
זה לא בדיוק היה כך, אלא התגרו באומות והקימו מדינה. בדיעבד, זה היה הצלה גדולה לעמ''י, עם זאת, לא בטוח שבלי המדינה היה יותר גרוע ושמחת תורה תשפ''ד יוכיח.הקב"ה הקים את עמ"י מאפר השואה, ונתן להם מדינה בצורה ניסית ובהתגשמות דברי הנביאים. לאח"כ מכן היה קיבוץ אדיר של יהודים לאר"י, ולאח"כ ראינו בעינינו את החזרת ירושלים אחרי 2000 שנה לעם היהודי.
אין ליהדות שום דבר נגד 'גטו'.אם אתה מעוניין להיות עיוור למציאות ולחסדי ה' ולומר שלא היה קיבוץ גלויות ואנחנו עדיין בגטו,
יש ישוב יהודי בא''י, זו מציאות. האם זה קבוץ גלויות ? לא נראה לי, כי המשיח הוא זה שיקבץ את הגלויות, ולא הרצל.
עם ישראל ברוב הזמן היה בחו''ל, תלמד היסטוריה.אז שיהיה לך בהצלחה. זה שיש יהודים בגלות וביושבם על "סיר הבשר" - הם לא רוצים לעלות לארץ ולהבין שהקב"ה חשב להביא את הגאולה אחרת ממה שהם חשבו, זה בעיה שלהם.
הוא לא כותב 'נראה לי' או 'יתכן' או 'שמא', הוא כותב מאוד ברור. יש קושיא עם המהלך שלך, זה בסדר, אתה יכול להמשיך להמציא ולהתחמק מזה.בזמן הרמב"ם היו כמה משיחי שקר שהטעו את עמ"י, ולכן הוא נתן הגדרות למשיח האמיתי ע"פ מה שכולם חשבו אז, ובצדק, שהוא יעשה. זה לא אומר שזה לא השערה.
אתה לא בקי ברמב''ם ? הרמב''ם כותב שהמשיח מקב את הגלויות ובונה את בית המקדש ונלחם מלחמת ה', ומחזיר העם בתשובה.המשיח עדיין לא הגיע ואף אחד לא אמר שזה היה בן גוריון. פשוט הוא יעשה דברים אחרים, לא ברור לי מה.
בעיר ביתר היה שלטון יהודי. וכן בהר המלך. גם בזמן בית שני, היה שלטון יווני/רומי/פרסי.א. שטויות. בזמן בר כוכבא לא היה שלטון. כדאי [בפעם השניה] שתתחיל ללמוד היסטוריה.
ואין בזה נפק'מ מעשית.כנ"ל בזמן גדליה.ב. זה שהשלטון כפרני - זה לא אומר שהוא לא "שלטון יהודי ריבוני".