למחוק מהסידורים דברים שהם לא כהוראת הגר"ע יוסף
כך היתה הוראת מרן הגרע"י זיע"א, וכמו שסיפר בנו הראש"ל בא' ההזדמנויות, ששלחו למוסאיוף למחוק מהסידורים את ה"לא" יחזור, למי שטעה בהמלך המשפט.
וכבר סיפור זה הובא לפני שנים רבות בספר ממרן עד מרן.
לא מובן מי התיר לעשות בשל אחרים כבשלו.כך היתה הוראת מרן הגרע"י זיע"א, וכמו שסיפר בנו הראש"ל בא' ההזדמנויות, ששלחו למוסאיוף למחוק מהסידורים את ה"לא" יחזור, למי שטעה בהמלך המשפט.
לא בדקתי עכשיו, אבל לפי הרשום לי, המקור לכך נמצא בשו"ת יביע אומר חלק ד – או"ח סימן מח ד"ה (ה) והן.כך היתה הוראת מרן הגרע"י זיע"א, וכמו שסיפר בנו הראש"ל בא' ההזדמנויות, ששלחו למוסאיוף למחוק מהסידורים את ה"לא" יחזור, למי שטעה בהמלך המשפט.
שו"ת יביע אומר חלק ד - אורח חיים סימן מחלא בדקתי עכשיו, אבל לפי הרשום לי, המקור לכך נמצא בשו"ת יביע אומר חלק ד – או"ח סימן מח ד"ה (ה) והן.
הוא לא מדבר על לתקן בספרים של אחרים, אלא כל אחד יתקן את שלו.שו"ת יביע אומר חלק ד - אורח חיים סימן מח
ולכן חובה קדושה על מוכרי מחזורים אלה, וכן על קוניהם, להחזיר עטרה ליושנה ולתקן בכתב יד או בדפוס בגליון המחזורים:
שו"ת יביע אומר חלק ד - אורח חיים סימן מח
ולכן חובה קדושה על מוכרי מחזורים אלה, וכן על קוניהם, להחזיר עטרה ליושנה ולתקן בכתב יד או בדפוס בגליון המחזורים:
המקור לכך נמצא בשו"ת יביע אומר חלק ד – או"ח סימן מח ד"ה (ה) והן.
יש לציין ששם הנושא הוא על "את מוספי" יום כיפור כשחל בחול, ולא על "המלך המשפט"הוא לא מדבר על לתקן בספרים של אחרים, אלא כל אחד יתקן את שלו.
תאמינו או לא תאמינו, כך כתב מרן הגרע"י זיע"א בכתב ידו.
הצג קובץ מצורף 6649
באמור לעיל פחות ברור. וצ''ע.וכן לחדד- את מה שאמר @אבני הכותל שהורה לתקן כל אחד את שלו, או המוכרים שיתקנו, ואז מי שיקנה זה על דעת כן בפשטות
תתמודד! ותסביר לי אתה איך זה לא שתלטנות הלכתית.ההשתלטות ההלכתית היא של מרן הגרע"י זיע"א?
עד עכשיו טענת זאת רק על בנו.
יש ליישב שאולי כוונת מרן זי"ע הייתה על הסידורים הפרטיים של אותו שואל.צ"ע.
זו אכן שתלטנות, אלא שהגרע"י חשב שזה בסדר.תתמודד! ותסביר לי אתה איך זה לא שתלטנות הלכתית.
יש לך ביאור אחר אתה מוזמן לבאר.
אז על מה הנהי והבכי???זו אכן שתלטנות
תתמודד! ותסביר לי אתה איך זה לא שתלטנות הלכתית.
יש לך ביאור אחר אתה מוזמן לבאר.