כוונתך דווקא מה שחברי הפורום כתבו בעניין, או מה שנכתב בספרים וכו' (שזה בעצם דברים ידועים).אשמח אם חו"ר אתרא הדין יביאו מתורתם בעניין זה.
התכוונתי לכל דבר שיש בו תועלת לבירור העניין.כוונתך דווקא מה שחברי הפורום כתבו בעניין, או מה שנכתב בספרים וכו' (שזה בעצם דברים ידועים).
למה שלא יהיה בזה איסור סוחט מדאורייתא???
אתה בעצם כותב בפה מלא (בסוף הודעתך) שיש כאלה שסוברים שאין בזה איסור סוחט מדאורייתא, ורק "רבים מגדולי הפוסקים" קבעו שזה איסור דאורייתא.למעשה רבים מגדולי הפוסקים קבעו שזה איסור דאורייתא,
למה שיהיה?למה שלא יהיה בזה איסור סוחט מדאורייתא???
אני באופן אישי נוהג לייבש מגבונים, ומשתמש בהם יחד עם תרסיס [זה יותר טוב מטישיו, כיון שהוא מתפורר].
למעשה רבים מגדולי הפוסקים קבעו שזה איסור דאורייתא, ועל כן פשוט וברור שיש להקפיד בזה ואין להקל ראש בזה חלילה.
שו"ע ש"כ ז'למה שיהיה?
מדין תולדה דדש - כסחיטת זיתים וענבים?
מלאכת מלבן דסחיטת מים?
יש הרבה מגבונים שעשויים מגידו"ק. וצריך לבדוק טוב טוב כל מגבון ממה הוא מיוצר.לכאו' קיי"ל דאין דישה אלא בגידו"ק.
וברמב"ם ורמב"ן קיא, א ס"ל שרק בדרך גידול נאסרו ואין דישה בבגדים וכדומה.
וגם לתוס' בכ"מ שאסרו י"ל רק ביין ושמן שהם גידו"ק משא"כ במים.
גם במגבונים שאינן מגידו"ק, צריך לדעת שיש איסור עכ"פ מדרבנןלכאו' קיי"ל דאין דישה אלא בגידו"ק.
וברמב"ם ורמב"ן קיא, א ס"ל שרק בדרך גידול נאסרו ואין דישה בבגדים וכדומה.
וגם לתוס' בכ"מ שאסרו י"ל רק ביין ושמן שהם גידו"ק משא"כ במים.
מה זה שונה ממגבונים שרטובים מאוד, שמספיק לי המים שמחוץ למגבון?נוהג לייבש מגבונים, ומשתמש בהם יחד עם תרסיס
במגבונים יבשים מערב שבת אני לא סוחט כלל וכלל, משא"כ במגבונים לחים מאוד אם למעשה יש לו רצון שיהיו מים שיצאו החוצה לנקות, הוא עובר באיסור סחיטה. ובלא"ה לא משכחת לה בימינו מגבונים לחים מאוד שיש בהם הרבה מים שאינם ספוגים במגבון ואין לו צורך כלל במים הספוגים.מה זה שונה ממגבונים שרטובים מאוד, שמספיק לי המים שמחוץ למגבון?
השוני הוא, שמגבון שהוא רטוב, אם אתה טיפה מקנח בחוזקה, [אפי' לא בחוזקה ממש] נסחט גם המים שספוגים במגבוןמה זה שונה ממגבונים שרטובים מאוד, שמספיק לי המים שמחוץ למגבון?
שיער זה לא גידולי קרקעשיער זה גידולי קרקע? יש בו סחיטה?