מכתבים מהרב יצחק יוסף

• יוזם האשכול יוזם האשכול חיי עולם
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
אני מזועזע מי שחולק על ילקו''י זה נקרא דברי שמיים שמבזים אותו?????
דברי שמים הפשט הפשוט ברמב''ם זה שאוכל אוכל לא כשר וכד'
לא על ת''ח שיצא לו הפוך בהלכה מהחכם מירושליים
לא מדויק
לשון הרמב"ם (הל' ת"ת פ"ד ה"ה)
"לא יהיה התלמיד בוש מחביריו שלמדו מפעם ראשונה או שניה והוא לא למד אלא אחר כמה פעמים שאם נתבייש מדבר זה נמצא נכנס ויוצא לבית המדרש והוא אינו למד כלום לפיכך אמרו חכמים הראשונים אין הביישן למד ולא הקפדן מלמד במה דברים אמורים בזמן שלא הבינו התלמידים הדבר מפני עומקו או מפני דעתן שהיא קצרה אבל אם ניכר לרב שהם מתרשלין בדברי תורה ומתרפין עליהן ולפיכך לא הבינו חייב לרגוז עליהן ולהכלימן בדברים כדי לחדדם וכענין זה אמרו חכמים זרוק מרה בתלמידים לפיכך אין ראוי לרב לנהוג קלות ראש לפני התלמידים ולא לשחוק בפניהם ולא לאכול ולשתות עמהם כדי שתהא אימתו עליהן וילמדו ממנו במהרה"
לפי הרב בעל הילקוט יוסף כל החולקים עליו הם בגדר מתרשלים בדברי תורה וכו"

לא מדויק
לשון הרמב"ם (הל' ת"ת פ"ד ה"ה)
"לא יהיה התלמיד בוש מחביריו שלמדו מפעם ראשונה או שניה והוא לא למד אלא אחר כמה פעמים שאם נתבייש מדבר זה נמצא נכנס ויוצא לבית המדרש והוא אינו למד כלום לפיכך אמרו חכמים הראשונים אין הביישן למד ולא הקפדן מלמד במה דברים אמורים בזמן שלא הבינו התלמידים הדבר מפני עומקו או מפני דעתן שהיא קצרה אבל אם ניכר לרב שהם מתרשלין בדברי תורה ומתרפין עליהן ולפיכך לא הבינו חייב לרגוז עליהן ולהכלימן בדברים כדי לחדדם וכענין זה אמרו חכמים זרוק מרה בתלמידים לפיכך אין ראוי לרב לנהוג קלות ראש לפני התלמידים ולא לשחוק בפניהם ולא לאכול ולשתות עמהם כדי שתהא אימתו עליהן וילמדו ממנו במהרה"
לפי הרב בעל הילקוט יוסף כל החולקים עליו הם בגדר מתרשלים בדברי תורה וכו"
אתה לא מדייק
כי גם לשיטתו למה הוא חושב שהוא רבו של הרב בוטבול או של הרב אופיר מלכא או של הרב סופר וכד'
שיש שסוברים שהם גדולים ממנו

אתה לא מדייק
כי גם לשיטתו למה הוא חושב שהוא רבו של הרב בוטבול או של הרב אופיר מלכא או של הרב סופר וכד'
שיש שסוברים שהם גדולים ממנו
זה לא דין מיוחד ב"רב''
אלא כוונת הרמב"ם שמי שמתרשל בד"ת מותר להכלימו וכו'.
בכל מקרה, ברור שא"א להגיד על כל מי שחולק שהוא "מתרשל בד"ת וכו"', וכ"ש על הנך ת"ח שהזכרת שעמלים בתורה ממד ובעיון וכו', וממילא הדרא קושיא לדוכתא

כשהוא אומר דברים בשמו ומתיימר להיות מעתיק השמועה, בוודאי.
תבדוק כמה פעמים ברדיו הוא מזכיר ששאל את הרב עובדיה
יש לו פה ושם אבל זה לא עיקר התכנית…
ועם כל הכבוד כל רב יכול לטעות
כמו כן מדובר ברדיו שזה לחוץ וכו׳
שוב אני לא בא להצדיק טעויות ואני גם לא תלמיד של הרב בוטבול אבל נראה לי שלא מכובד מה שעושים כאן
@משיב כהלכה
אל תזרוק הערה ותגיד שנכון שכל שבוע הוא טועה
(ואולי הוא לא מחויב לרב עובדיה בכל סוגיא ואולי שמע תורה שבעל פה ?)
מבחינתי זה הוצאת שם רע עד שתוכיח
ולולא זה היה פורם של בני תיירה שאין חשש שלא ישמעו לרבנים הייתי מצטט לך מה כתוב על מי שמבזה רב שזה גורם לאנשים לא להקשיב לו וחלילה תשתכח תורה מישראל

אל תזרוק הערה ותגיד שנכון שכל שבוע הוא טועה

מסתבר ש"כל שבוע" הוא לשון גוזמא. אני שמעתי אותו כמה פעמים. ואני ממליץ לא להקשיב לו.

ולא ביזיתי אף אחד, אלא כתבתי שדברי הרב יצחק נכונים בפרט זה.

מסתבר ש"כל שבוע" הוא לשון גוזמא. אני שמעתי אותו כמה פעמים. ואני ממליץ לא להקשיב לו.

ולא ביזיתי אף אחד, אלא כתבתי שדברי הרב יצחק נכונים בפרט זה.
אם אתה טוען שזו גוזמא לי הקטן זה נשמע ביזיון
גם לאשר את דבריו התמוהים נקרא ביזיון (כשאתה מודה שזו גוזמא)

זה נקרא "יהודה ועוד לקרא". הוא לא צריך את אישורי.
אתה יכול לנסות להתחכם
אני ראיתי לנכון לקיים מצוות הוכח תוכיח
אם אתה לא מקבל ולא מבין את הבעיייתיות שבזה
אזי כשם שמצווה לומר וכו׳ ואני אעצור כאן

כללית הרב יצחק יוסף אוחז שאסור לענות לשאלות ברדיו והוא צודק
כיון שכעת אין לנו רבי משה פיינשטין שיודע את כל התורה
ולכן ברור שיהיו טעיות
ואין בזה לשה''ר ושום דבר
רק לכתוב שכל שבוע טעות
הוא מופרז וההי''ב.

א

איני מאמין ללשון הרע זה
ומי שאומר כן אפ"ל ו

גם אני לא מאמין. ידוע שמרן הראש"ל מאד מעריך את הגריח"ס שליט"א שהוא מגדולי ישראל והבקי הגדול שבדור
פה בדקה 31 ניתן לראות ולשמוע את גודל הערכתו לרב סופר שהוא משקר ותורתו סטרא אחרא.

הוא לא הזכיר את שמו של הרב וגם אמר אני לא יודע מחמת מה לא כתב מה שכתוב.

הפלא הוא, שהביאו כאן לפני כמה זמן מראש ישיבה מפורסם שאמר שפסקי הגרע"י הם מהסט"א. ואף אחד לא הזדעזע ולא מזועזע. אלא שאח"כ מחקו את דבריו. הכל צביעות ומעל הכל השנאה והקנאה שלכם שאתם מתוסכלים לראותאת האלפים שבאים לשיעוריו בכל רחבי הארץ...
צודק.
גם מיהו "החכם מבני ברק", או "אחי שחושב עצמו לרשכבה"ג" או "מרן האבא" ועוד אנחנו לא יודעים מי הם כיוון שלא הביא את מספר הת"ז שלו.

הוא לא הזכיר את שמו של הרב וגם אמר אני לא יודע מחמת מה לא כתב מה שכתוב.
הפלא הוא, שגם אחרי שמביאים לך את ההסרטה, אתה לא מזדעזע, אלא מנסה למצוא כל מיני תירוצים.

הגר"י יוסף שליט"א במתקפה חריפה:
ומצוה לפרסם שאסור ללמוד בספריו, אחר שיש בו נגיעות נגד מרן זיע"א, וזו לא תורה לשמה, אלא לקנטר, ושאב את הארס מישיבת קול יעקב כנודע.

קבצים מצורפים

עוד ציטוטים מהמכתב הנדיר:

עדות מכלי ראשון מהרב שהיה עד ראיה:
וחזינו במו עינינו כיצד יעצו לו (א"ה למרן זצ"ל) בהלכה ראש הישיבה מוהר"ע עטייה זצ"ל, הגרצ"פ פראנק, הרב יונגרייז, הרב גרשון לפידות, הגאון מטשעבין, הרב מטפליק, הרב פנחס עפשטיין, זכר צדיקים לברכה.

היחס של רבני ב"ב למרן זצ"ל
גדולי הרבנים בבני ברק, כמו הסטייפלר, הרב שך וכו' זצ"ל, לא הכירוהו כלל, וספק גדול אם למדו תשובה אחת ביביע אומר באהע"ז וחו"מ, ולכן לא כ"כ הוקירוהו כי חשבוהו לעוד איזה רב מהרבנות הרשמית בלבד, או מרבני צוהר, ה' ירחם. וחבל.

עוד מחדד הרב שליט"א:
אוי לו לדור שאחד כזה כותב ספרים ומפרסמם. והיה ראוי לנזוף בו על דברים אלה.

ראשי תחתית