"זחה דעתו עליו ופסק מתוך יוהרא"...בדף האחרון
כל הנסיון לכפות דעה על כלל הציבור הוא דבר מגונה.האם בלוח שנה של הרב יצחק הוא מזכיר את דעת הבא"ח והאר"י? האם הוא כותב שיש ב' דעות האם מותר להתודות בתקיעות? או שיש ב' דעות האם מזכירים צדקתך בר"ה שחל בשבת וכדומה?
מה אתה רוצה שבלוח שנה שהוא 'הלכה למעשה' הוא יזכיר את הדעות שהוא לא סובר כמותם?
ובפרט שמבחינתו זה לא מחלוקת רגילה אלא מחלוקת על כל צורת וגישת ההלכה.
אם יש למשל רב שרגיל לחלוק על פסקי השו"ע כסדר כמו הגר"א וכדומה - האם הבא"ח מזכיר אותו? האם הרב עובדיה היה מזכיר אותו?
האם ראית פעם מישהו שכותב שיש 'מחלוקת' האם מביאים בליל פסח ב' מצות [דעת הגר"א ע"פ הרמב"ם] או ג' מצות [דעת השו"ע והאר"י]?
ועל כן דברי @מתוק מדבש נכונים, וביקורתו נכונה מאוד.
האם דברי הגרי"י קניבסקי זצוק"ל שהובאו ב'ארחות רבינו' זה בסדר?האם ההתעלמות הגורפת של אהבת שלום מהגר"ע יוסף ותלמידיו (שאתה אחד מהם...) היא בסדר, חכמה, מוסרית, לא פוליטית?
ההתעלמות הגורפת היא לא בסדר ובסדר...האם ההתעלמות הגורפת של אהבת שלום מהגר"ע יוסף ותלמידיו (שאתה אחד מהם...) היא בסדר, חכמה, מוסרית, לא פוליטית?
מבחינת הסגנון - כל מילה, לא חושב שיש מקום לזלזול בתלמידי חכמים בטח לא כאלו מגדולי ישראל.הדברים שאתה כותב המה חוצפה וביזוי ת"ח מגדולי הדור ואין תרופה למכתך.
הלה שימש את כל זקני חכמי בבל באדיקות
מהם ח"ר ניסים כדורי, ח"ר יעקב מוצפי, ח"ר סלמן מוצפי, ח"ר יצחק ניסים, ועוד ועוד. ולא לחינם הפליג כ"כ בתורת הסוד.
הדברים שאתה כותב המה חוצפה וביזוי ת"ח מגדולי הדור ואין תרופה למכתך.
היכן ראית שזלזלתי במישהו? שהזכרתי שהוא בעל תשובה? או שלא ידעתי שהוא שימש את גאוני בבל בעניין היחס לגר"ע?מבחינת הסגנון - כל מילה, לא חושב שיש מקום לזלזול בתלמידי חכמים בטח לא כאלו מגדולי ישראל.
מבחינת העובדות היבשות - אשמח שתציג את המציאות שאתה מכיר (בעיקר במה חשבו/חושבים גאוני הליטאים על הספרדים)
לכאורה התכוון על מרן הגרח"קהיכן ראית שזלזלתי במישהו? שהזכרתי שהוא בעל תשובה? או שלא ידעתי שהוא שימש את גאוני בבל בעניין היחס לגר"ע?
תעשה לי טובה תגדיל ראש בבקשה ותתייחס לגופם של דברים בלי כינויים וגינויים...
דיברתי על הגאון הסטייפלר, שמה שנאמר בבית - אם נאמר - לא כוון לציבור הרחב, בוודאי לא לספרדים.לכאורה התכוון על מרן הגרח"ק
מה שכתב שהרב שבתי לוי (אח של הרב משה לוי) תלמיד הרב מאזוז ובוגר כסא רחמים, לא נכון כלל, הוא למד בישיבה אחרת (איני זוכר שמה), אבל לא בכסא רחמים.
אדרבא,@חיי עולם @ידידיה @משיב כהלכה @עשרה זהב
כל המכתבים מהרב יצחק זה רק מכתבי גינוי והתנצחויות?
לא מצאתם מכתבים תורניים?
כדאי לגוון את האשכול פה עם קצת תורה
איתרימה שכתב שהרב שבתי לוי (אח של הרב משה לוי) תלמיד הרב מאזוז ובוגר כסא רחמים, לא נכון כלל, הוא למד בישיבה אחרת (איני זוכר שמה), אבל לא בכסא רחמים.
זה אולי לא חכם ולא מוסריכל הנסיון לכפות דעה על כלל הציבור הוא דבר מגונה.
בעיני יש להביא את כל הדעות - לפחות בעולם הספרדי - ונדמה לי שהרב עובדיה עשה את זה יפה מאוד למרות הנסיון שלו לבטל מנהגים וכו'.
השאלה הייתה באופן כללי, ואולי בלוח השנה שמיועד ליוצאי עירק אשר נשארו נאמנים לבן איש חי ולא זזים ממנו ימין או שמאל - כמו שלא כתוב בשער הלוח... - אפשר לקבל את ההסבר שלך.
האם ראוי שלא להביא דעות חולקות? זה פחד מביקורת? אי רצון לספור את הרב ואת תורתו ואת תלמידיו או מאמיניו?
האם ההתעלמות הגורפת של אהבת שלום מהגר"ע יוסף ותלמידיו (שאתה אחד מהם...) היא בסדר, חכמה, מוסרית, לא פוליטית?
כעת שאלתי את בנו רבי יעקב והשיב לי שזה לא נכון. והבין וחזר ע"ז שזה דעת מרן שאפשר להצטרף במרפסותהאם מישהו יודע האם נכון הוא מה שכתב שחכם שלום הודה וחזר בו לאחר קבלת המכתב של הרב יצחק?
הצג קובץ מצורף 1612
לגבי מה הוא ראה וצחק, על המרפסות או על הפקקים.כעת שאלתי את בנו רבי יעקב והשיב לי שזה שקר גמור. והבין וחזר ע"ז שזה דעת מרן שאפשר להצטרף במרפסות
והוסיף שגם אמר בלוין שאם אביו ח"ר שלום ידע מכל טענותיו בענין פתיחת הפקקים הבשבת היה מודה להתיר וחבל שלא ראה.
ואמר לי הגר"י הוא ראה הכל, וצחק ממה שכתב שם. והמעיין בדברין יראה שהשיב על כל טענותיו של הילקו"י. מרן אביו ומרן האור לציון. ומה לא ראה???? ראה ולא הסכים!