איש ההשקפה
חבר קבוע
אז מה אתה כן רוצה לומרח"ו למה טעה.
אולי אתה רוצה לומר כך.
זה לא מובן ליתושים כמוני.
אחר המחילה.
אז מה אתה כן רוצה לומרח"ו למה טעה.
אולי אתה רוצה לומר כך.
להביא את דברי החיד"א שנדפסו בשער הספר ילקו"י הנ"ל.אז מה אתה כן רוצה לומר
זה לא מובן ליתושים כמוני.
אחר המחילה.
איך מ"איש ההשקפה" נעשה "יתוש טיטוס"?...זה לא מובן ליתושים כמוני.
נכון מאוד.בנוסף עצם ההערה שהרב יצחק מעתיק מספרים אחרים, איני מבין זאת כלל, הרי כל הספר בנוי על ליקוטים מספרים אחרים, ועיקר מטרת הספר זה להביא דעות הפוסקים, ולהכריע את הנראה לו להלכה ע"פ הכללים שנראה לו בדעת אביו, כך שברור שרוב הספר הוא ההעתקות, ואף שהוא מעתיק זאת בצורה כאילו הוא כתב את הדברים, זהו בכדי לא לסרבל את הקורא וזהו דבר ידוע לכל עורך תורני שהרבה יותר נעים לכתוב הדברים בצורה שאלה ותשובה ולבסוף לכתוב את המקור
אשריך!!! כל הכבוד לך.... אני מאמין לך שזוהי כוונתך, ובטוח שיודע תעלומות גם כן יודע זאת...נכון מאוד.
אנחנו רק מסייעים לקורא במציאת מקורות הדברים.
כלום שכחת דברי חזוא המתוקים מדבש???אשריך!!! כל הכבוד לך.... אני מאמין לך שזוהי כוונתך, ובטוח שיודע תעלומות גם כן יודע זאת...
אשריך שאתה מקיים את דברי החזון איש...
מוטב תחפש דוגמא להנהגות אלו במחוזות אחרים,
רבנים ות"ח שמעתיקים ושודדים חומרים כסדר, ואז תביא דוגמא לזה. ובזה תצליח ליישב דעת הלומדים.
כל עוד הראש"ל יחידאה בדבר זה, מוטב להניחו בצע"ג מאשר ליישב בתירוצים תמוהים.
היזהר בגחלתו של הכהן הגדול זי"ע !!!בכוונה הבאת לך דוגמא קיצונית מהמשנה ברורה...
המשנה ברורה בעיניך שודד?? הרי פעמים רבות הוא כותב דברים במשנה ברורה ומציין אות לשער הציון, ואז בשער הציון אתה רואה שהדברים שנכתבו הם בכלל של המגן אברהם ולא של המשנה ברורה . למה הוא לא שודד??? פשוט שכך מבנה הספר שהוא כותב בצורה של מסקנת הדברים וכולם יודעים שזהו ליקוט [בחלקו הגדול] מספרים אחרים כמבואר. וכידוע עיקר החידוש של המשנה ברורה זוהי ההכרעה בין גדולי הפוסקים.. ופחות חידושים שלו..
אותו הדבר הילקו"י שמעתיק מספרים רבים, אף מהלכים שלימים ולבסוף מציין את שם הספר... עובדה שגם אני וגם אתה וגם כותב הספר יודעים זאת.. שהרי הוא מציין לשם הספר ברוב הפעמים.
ואותך אני רוצה לשאול שאלה כנה ובבקשה ממך תענה... מה נראה לך שהרב יצחק חושב לעצמו ,"אגנוב וככך יחשבו שאני ת"ח" "אני רוצה להוציא הרבה ספרים שיראו שאני יודע ללמוד"??? מה הרב יצחק באמת עם הארץ שלא יודע כלום שהוא צריך כמו אחרון הגנבים לגנוב מספרים אחרים.
אל תגיד לי שאתה בצע"ג.. כי אם אתה בצע"ג אז אתה עובר על חפץ חיים מפורש שכותב שאדם שידוע שהוא ירא שמיים חייב לדונו לכף זכות אף בדבר שנוטה יותר לחובה.. ורק אם יש לך ידיעה הפוכה שראית בעיניך!!מותר לך לחשוב אחרת...אם כך חייב להיות שאתה יודע אחרת עד כדי שאתה מתיר לעצמך לקרוא לרב יצחק 'שודד' עפ"ל, שלא יודע מי התיר לך לקרוא זאת על ישראל על גבי האתר במקום שמאות אנשים רואים... שאף אם הדבר היה אמת זהו לשון הרע גמור לומר "שודד" [ומה שאותו "למדן" ציטט מהחזון איש לא מתחיל להיות קשור למקום שאדם בא לזלזל בת"ח!!]...
כגון?האם אותו דבר תקף לגבי כל אותם מחברים שעושים כמוהו ומעתיקים ממנו מבלי להזכיר את שמו ?
אשריך!!!!היזהר בגחלתו של הכהן הגדול זי"ע !!!
כגון?
האם אותו דבר תקף לגבי כל אותם מחברים שעושים כמוהו ומעתיקים ממנו מבלי להזכיר את שמו ?
אם הבנתי נכון את כוונת שאלתך כבר השבתי על זה..וגם אם נניח שהרב יצחק לא מתנהג כך כלפי רבנים אחרים, זוהי זכותו מדובר בת"ח גדול שיש לו מספיק דעת להחליט אם מה שהוא מדבר נגד רבנים אחרים זהו נגד ההלכה או ההגיון וכדו' או לאו, אבל שיבוא אברך חשוב ככל האפשר ויעביר ביקורת על אדם שכל חייו בתורה זהו דבר פלא שלא מתאים כלל לבני תורה.
אם הבנתי נכון את כוונת שאלתך כבר השבתי על זה..
יש חילוק הלכתי בין ראשל"צ לתלמיד חכם רגיל??? מחודש!אם הבנתי נכון את כוונת שאלתך כבר השבתי על זה..
זה ידוע, כל החולק בו ברגע מתאברך...מי קובע מי זה אברך
אתה באמת שואל את זה??? אני בהלם??? האם אתה חושב שאתה מגיע לידיעת התורה או ההתמדה של הרב יצחק?מי קובע מי זה אברך, ומי זה ת"ח ?
(ובכלל איפה שמענו שיש דברים שאסורים לאברך ומותרים לת"ח ?).
לא רק שאתה לא טורח להגיב אתה לא טורח לקרוא... כתבתי לך שאין כאן שני שו"ע אלא שו"ע אחד לכולם... ורק זה שנניח שהרב יצחק לא מקיים את השו"ע לטענתך ועפ"ל, לא מצדיק שגם אתה לא תשמור שו"ע....רבינו, בסיני לא נמסר שו"ע למוכר פיצוחים ושו"ע ללובש גלימה.
חלאס', על כל השאר איני טורח להגיב אפילו.