יש כאלה שמרגישים את ההתקדמות ואת החיוב לרב אחר אחרי לימודם ב"עולם הישיבות הקלאסי" ומבינים שבמקום לרצות את הממסד ואת השכנים הליטאים לרבים מבחינתם הגיע הזמן:
1-לשיטת לימוד של אסוקי דשמעתתא אליבא דהילכתא...
2-להתחבר 'לעצמי' של כל אחד, לערכים הכ"כ חשובים שהוא ינק מבית אבא כי ע"פ בעלי המוסר הדרך של אדם להפוך את הרע שבו לטוב זה ע"י שהוא מתחבר למעלות הטובות שבו מידות וערכים ובדר"כ אותם יורשים מהדורות הקודמים...ובהם הוא מתקן את הרע, אז מי שבורח מבית אבא/דורות קודמים מוותר עליהם...
3-להתחיל לעבוד את ה' עם המזוודה הנכונה והקטנה, ולא הכבידה והלא נכונה (עם בלבול בערכים כמו לחפש חומרות מתחת לשטיח ומצד שני לזלזל בגדול"י/לדבר לשוה"ר/לקמבן ולהיות לא ישר בכספים וכדו'...)
4-לגדול בהכנעה-לדעת שאם ה' שם אותם דוקא במוצא מסוים-במקרה הזה "יהדות המזרח" אז לקבל בהכנעה גם אם זה לא המגזר הכי פופולארי ומרשים חיצונית, כי הבורא שם כ"א במקום שבו הוא צריך לעשות את השליחות שלו ומשם לגדול ולפרוץ, ולא לחפש ולרעות בשדות אחרים....
1- ודאי, השאלה איך מסיקים שמעתתא אליבא דהלכתא ואיך לא. (זכותך ללמוד איך שאתה רוצה, אבל תכיר בכך שיש זכויות בכוונים אחרים).
2- השאלה מה קבלת בבית אבא, את הרב עובדיה ? את הבא"ח ? - אתה קבלת כך, אחרים קבלו אחרת.
3- כל אחד והמזוודה שלו (ולזלזל במי שמזלזל אין בזה זלזול, דממ"נ אם ההוא חוטא בזלזולו - אז הוא בעל חטא ומותר לזלזל בו. ואם הוא לא חוטא, אז כמו שלו מותר, גם לי מותר).
4- הכנעה למי ?, האם ה' שהביא אותי בדור מסויים, וחינך אותי בישיבה מסויימת. או בהכנעה למי שרוצה להשתלט על הכל, ומנצל את הרגש העדתי המטופש ?
אני יודע דבר אחד שכשיש לי נזילה בבית אני פונה למקצוען בתחום-אינסטלטור, וכשיש קצר חשמלי-לחשמלאי, לסיבוכים רגשיים-למטפל/פסיכולוג,
ובפסקים אני פונה לתלמיד חכם שהתעסק עם כללי הפסיקה (לפחות 62 שנה)...
אם החלטתי מסיבותיי שלי שלא הרב עובדיה/הרב יצחק הם אלו שיפסקו לי, יתכן סתם שאני לא מתחבר אבל אני יידע ויזהר אלף פעמים שאם יש לי קושיא על פסק שלהם אני יתייחס באותו כבוד כשאני מקשה קושיא על יסוד של ר' חיים מבריסק או על מהלך של ר' שמואל רוזובסקי כי הם מומחים בתחומם....
ואת זה אני לא רואה קורה כאן ובמק"א יש איזה דרייב ומלחמה לחפש איפה הרב עובדיה או הרב יצחק טעו בהלכה ומאוד מעניין אותי על מה זה יושב (אני חושב שאני יודע על מה זה יושב אבל כ"א ייעשה את השיעורי בית לעצמו...)...
ובדיוק מאותה סיבה אני בורח ממנו, כי אני לא סומך עליו בכלום.
אני אתייחס לשאלות בכבוד, כשאני אראה שאלה מכובדת.
אבל כשאני אראה זאלות שמעלות גיחוך, חוןסר הבנה משווע, טענות רגשיות ותו לא.
אני אתייחס בהתאם.
אני לא אכבד את מי שמזלזל בי וברבותי, ובמנהגי, ובאבותי.
את מכבדי אכבד ! - ובוזי יקלו !
יש לך מה להשיב על הקושיות כפטריות אחר הגשם שנופלים בדבריו של מי שהחלטת שהוא רבך, אדרבה ואדרבה, נשמע.
אבל כל עוד והתשובות שלך הם ברמה הזו, (להשתיק את השאלות בטענות רגשיות, הוא כבר עוסק 62 שנה... (כאילו שזה משנה, וכאילו שאחרים עוסקים פחות).
עכ"פ אדם שעוסק בטעויות 62 שנה, וחיבר עליהן סט בן 4 כרכים, לא הופך אותו למקצועי בנושא, הוא שוקע בטעות יותר ויותר.
ואני אברח ממנו יותר ויותר.
כשאשמע תשובה ע נ י י נ י ת אשמח להגיב.
===
מחפשים אותו ? - כן, בהחלט. הוא מחפש אותי.
הר"ש רוזובסקי לא כתב ספר להסביר למה הרב שלי לא צודק, ולמה המנהגים שלי מנהגי נשים, ולמה הרב שלי לא יודע לפסוק.
אבל הרב שבחרת לעצמך, זה עיסוקו כל יומי, אלו ספריו ואלו הם שיעוריו, וכך נראים תלמידיו והבריונים שסביבו.
אז מה אתה רוצה, שאם נותנים לי סטירה בלחי האחת אני אגיש בענווה את הלחי השניה ? - לא, זו גישה, אני יהודי!
אתה יודע איך תמנהג יהודי פגוע ? - תסתכל על הרב שלך אילך הוא מתנהג (או עליך איך אתה מתנהג) כשלא מסכימים איתו או עם אבא שלו,
ותבין שבדיוק כך מתנהגים אליו (אליכם/אליהם).
וד"ב.