רבי מרדכי אליהו זצ"ל

• יוזם האשכול יוזם האשכול ידידיה
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
אתה באמת חושב שהוא כתב עליו לשון זה רק בגלל מחלוקת הלכתית אחד?
גם אם חלק עליו 1000 פעמים זה לא מתאים לכתוב כזה לשון על ת"ח בישראל

ביטויים משל היה איש רפורמי וכד' [ה' יצילינו].

יש מחלוקת הילכתית, תביא את הסברא שלך וראיותיך, אך להוסיף ביטויים מוזרים זה לא לשם שמים

יש מחלוקת הילכתית, תביא את הסברא שלך וראיותיך, אך להוסיף ביטויים מוזרים זה לא לשם שמים
מסכים עם כל מילה
ומאידך הרי מדבר הרב עובדיה ולא בקטיל קני באגמא ולכן מתרצים שזה נכנס בזדוניות על ידי מישהו אחר
וקשה להאמין שהרב עובדיה יכתוב זאת

תמיד כשדנים בנושא הזה התשובה היא שזה לא הרב עובדיה כתב זאת
לא שמעתי זאת מעולם.
וגם הרב יוסף אליהו כשדיבר בזה עם הרב משה יוסף, נענה שהוא לא יכול לשנות מאומה ממה שאביו כתב.

המחלוקת ביניהם לא היתה רק הלכתית.
גם על זה שלא הורה להצביע למפלגות חרדיות, אלא דתיות. ועוד.

המחלוקת ביניהם לא היתה רק הלכתית.
גם על זה שלא הורה להצביע למפלגות חרדיות, אלא דתיות. ועוד.
אנו מדברים על נושא דידן שהוא נושא הילכתי גבי ברכת המצה
ואין צורך לערב מניעים אישיים בתוך מח' הילכתית

@אהבה רבה אהובינו
איש לא מוציא תסכול, אומרים לכם את האמת בפנים.
אני אישית כלל איני מחוג תלמידיו של הגר"מ אליהו זצ"ל,
אני סה"כ יהודי פשוט, ואני רואה צורך לנכון לומר זאת בקול רם.
הדיקטוטורה הזו שיש משפחה אחת (או אב ובן) שלהם מותר לומר הכל ולכתוב הכל, ולתלמידיהם תחת חסותם מותר כנ"ל.
ואילו לאחרים אסור כלום (כל עוד שזה נוגע אליהם), חלפה ועברה ובטלה מן העולם.
דור ההשתקה מת, ותחתיו קם דור חדש.
דור סתימות העיניים כאילו הרב עובדיה מעולם לא טעה או שגה, וכל מי שחלק עליו ודאי וודאי ששגה וטעה, ג"כ חלף מן העולם (למרות שיש כאלו שהעבירו זאת כלפי הרב יצחק), אבל לא עוד.
מי שמפריע לו, לא חייב לכתוב תגובות כל הזמן (ובודאי לא לפתוח ניקים שונים כל כמה הודעות), ופשוט רשאי לא לקרא ולא להגיב.
ומי שיש לו תגובות ענייניות (לפחות כמו הטענות) מוזמן לעשות זאת בכל עת.

א. התקיפה של הרב היא לא נקמה גרידא הטענה היא גם כלפי הרב על מה שקורה שם בשיעור השבועי
והקשר לאשכול זה....?

תמיד כשדנים בנושא הזה התשובה היא שזה לא הרב עובדיה כתב זאת
נו באמת....

זו הסיבה ואין בלתה!
ופירושה, על כך שהגרמ"א זצ"ל העיז להתמודד לכהונת הראש"ל כאילו כהונה זו ירושה למשפחת יוסף מימים ימימה.
כי כידוע לכל הגרע"י היה ממש רודף כבוד... [רק צ"ב לפ"ז למה כשכן היו מכבדים אותו היה לוחש לעצמו "עובדיה עפר ואפר"]

והקשר לאשכול זה....?
מכיון שתלמידי אותו רב ביזו כאן את מרן באשכול….

נו באמת....
אני מתקשה להאמין שהרב עובדיה יכתוב כזה דבר על הרב אליהו ולכן התירוץ הזה ששמעתי מכמה ברי סמכא נראה לי אמיתי
וזה לימוד זכות גדול על הרב עובדיה

אולי כדאי שישנה את שמו מ"אסקופה הנדרסת לרגלי גדו"י" ל"גדו"י אסקופה הנדרסת לרגלי", שהרי אינו רואה בעיה בדברים חמורים והזויים כאלו על מרן.

ובוודאי שכדאי לו להוריד גם את תמונת ג"ע ותפארתנו מרן הבא"ח מהפרופיל, שהרי את קצפו מוציא על גדול ממשיכי דרכו, ובפרט לאור מ"ש מרן הבא"ח בהקדמה לשו"ת ר"פ על מה שקורה למי שמשתמש בלשון חריפה (ולשון חריפה שדיבר עליה היא עדינה מאוד יחסית למשפט החמור הנ"ל)...

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
ראשי תחתית