כהנא דמסייע
חבר קבוע
לדוגמא התכתבויות עם ר''ע הדאיה עם גדולי תוניסעל מה כב' מדבר
הרש''ש
ראה כאן
אולי אצטט בהמשך
לדוגמא התכתבויות עם ר''ע הדאיה עם גדולי תוניסעל מה כב' מדבר
למי מועילה הידיעה הכל כך חשובה הזו?ח"כ בועז ביסמוט הגיע לניחום האבלים בבית מדרשו של מרן ראש הישיבה הרב מאזוז זצ״ל![]()
לדוגמא התכתבויות עם ר''ע הדאיה עם גדולי תוניס
חושבני שבדור האחרון לא קיבלו את ההכרה והמעמד שהיה להם.אני רק שאלתי מה חילקת בין הדור האחרון לדורות שקדמו לזה.
שתף אותנוזקניי ע"ה היו חלק מההתכתבויות המוסעפות הללו.
זכור לי שמרן הגר"מ מאוד העריך אותו.הג"ר מרדכי גנוט
אגב, מעניין שגדולי הרבנים שהספידו וגם תמיד מפארים את הישיבה הקד' בהילולא, לא שלחו את בניהם ונכדיהם ללמוד בישיבה???אגב כסא רחמים הוציאה מתוכה כמויות של תלמידי חכמים שקטים ולא ידועים באחוזים גבוהים יחסית לשאר הישיבות
התשובה ברורה, יש כמה שיטות, ולא פוסלים שיטה אחרת, ולשיטה הזאת היא ממש מצוינת.אגב, מעניין שגדולי הרבנים שהספידו וגם תמיד מפארים את הישיבה הקד' בהילולא, לא שלחו את בניהם ונכדיהם ללמוד בישיבה. ???
כמדומה שלרב עמאר היה לפחות בן אחד שלמד שם.אגב, מעניין שגדולי הרבנים שהספידו וגם תמיד מפארים את הישיבה הקד' בהילולא, לא שלחו את בניהם ונכדיהם ללמוד בישיבה. ???
אז כנראה לא שמעת איך משבחים ומפארים את דרך הלימוד ואת הישיבה עצמה, שהיא מוציאה ת"ח מובהקים וכו'.התשובה ברורה, יש כמה שיטות, ולא פוסלים שיטה אחרת, ולשיטה הזאת היא ממש מצוינת.
אז כנראה לא שמעת איך משבחים ומפארים את דרך הלימוד ואת הישיבה עצמה, שהיא מוציאה ת"ח מובהקים וכו'.
מה שייך שיטת לימוד אחרת? צריך להסתכל על מבחן התוצאה, והיא ברורה. אם היא שיטה טובה למה לא לשלוח לשם את הבנים שלהם.
אני שמעתי כמה פעמים מהגר''י הלל שדיבר על רבי מצליח וממש השווה אותו לבן איש חי והיה פלא בעיניחושבני שבדור האחרון לא קיבלו את ההכרה והמעמד שהיה להם.
המורשת שלהם לא מספיק תפסה מקום בציבוריות הכללית
ביחס למשל לחכמי בגדד, וכיוצא בהם.
גם אם היו אלה ת''ח באותו סדר גודל.