רבי מאיר מאזוז זצ"ל

אז כנראה לא שמעת איך משבחים ומפארים את דרך הלימוד ואת הישיבה עצמה, שהיא מוציאה ת"ח מובהקים וכו'.
מה שייך שיטת לימוד אחרת? צריך להסתכל על מבחן התוצאה, והיא ברורה. אם היא שיטה טובה למה לא לשלוח לשם את הבנים שלהם.
כי זה סגנון של בחורים, ומי שלא מתאים לסגנון ולמשטר יפול שם הרבה יותר מאשר יפרח שם.

אתה כל כך רוצה תשובה?!
אז התשובה היא, שהלוואי וההורים היו שולחים את ילדיהם לישיבות שהם רוצים בהם!
והלוואי והיתה תמימות דעים בין מה שהאבא חושב למה שהאמא חושבת, ולמה שהר"מ ביש"ק או בחיידר חושב, ובסופו של דבר הילד הזאטוט הוא המחליט.
ממש לא.
מכיר אחד שלמד שם, וברח לישיבה אחרת בהתייעצות עם רבו, כי לא התחבר לדרך הלימוד שם. היום הוא אברך מתמיד עצום.
בחורים זה לא רובוטים.
ואין אדם לומד אלא במקום שליבו חפץ.
מי שרוצה שבנו ילמד איפה שהוא רוצה, ולא איפה שמתאים, עדיף שבנו ילך לאיפה שהבן רוצה. זה בטוח יותר יתאים.

ממש לא.
מכיר אחד שלמד שם, וברח לישיבה אחרת בהתייעצות עם רבו, כי לא התחבר לדרך הלימוד שם. היום הוא אברך מתמיד עצום.
בחורים זה לא רובוטים.
ואין אדם לומד אלא במקום שליבו חפץ.
מי שרוצה שבנו ילמד איפה שהוא רוצה, ולא איפה שמתאים, עדיף שבנו ילך לאיפה שהבן רוצה. זה בטוח יותר יתאים.
קראת את ההודעה שלי בהקשר לכסא רחמים, אבל תקרא את ההודעה שלי מההתחלה בהקשר לכל עולם הישיבות, וגם לכסא רחמים, ותבין שישנם רבים רבים שנפלו דווקא כי לא שמעו בקול הוריהם ומוריהם בכל מה שקשור לבחירת הישיבה שלהם.

קראת את ההודעה שלי בהקשר לכסא רחמים, אבל תקרא את ההודעה שלי מההתחלה בהקשר לכל עולם הישיבות, וגם לכסא רחמים, ותבין שישנם רבים רבים שנפלו דווקא כי לא שמעו בקול הוריהם ומוריהם בכל מה שקשור לבחירת הישיבה שלהם.
בשקט בלי שישמעו...
ברוב המקרים בחורים יודעים מה מתאים להם יותר טוב מכולם...

בשקט בלי שישמעו...
ברוב המקרים בחורים יודעים מה מתאים להם יותר טוב מכולם...

לא נכנס לזה, זה ראוי לאשכול בפנ"ע, מה שברור הוא, שאבא גדול ככל שיהיה, ומבין ככל שיהיה,
אין לו השפעה בכהוא זה על ההחלטות של הבן יקיר שלו.

לא כתב תמיד, כתב ברוב המקרים.
ואוסיף שברוב מוחץ ההורים מבינים בישיבות ובנפש ורוח בחורי הישיבות הרבה פחות מהבחור עצמו.
לא מדויק בעליל. בטח שלא בציבור הספרדי, וד"ל.

אני שמעתי כמה פעמים מהגר''י הלל שדיבר על רבי מצליח וממש השווה אותו לבן איש חי והיה פלא בעיני
אכן כן המעיין בתשו' איש מצליח ומשוה לתשו' רב פעלים,
ראה יראה דלא רחוקה היא כלל.

יו"ר ש"ס לשעבר, אלי ישי ליעקב גרודקה במהדורה המרכזית ב'קול ברמה': "אני לא מעכל את הפטירה, היה לנו קשר מאוד מיוחד. הוא קיבל אותי בבית החולים יומיים לפני ליל הסדר, זה היה ביקור מיוחד, הוא בירך וחיזק אותי, הרגשתי שהוא מרגיש שהוא נפרד. אני מרגיש את היתמות".

עוד מיו"ר ש"ס לשעבר, אלי ישי ליעקב גרודקה במהדורה המרכזית ב'קול ברמה': "מרן היה ענוותן ברמה אחרת, הוא ציווה בתקיפות שלא להספיד אותו. הוא לא רצה להתעסק בפוליטיקה אבל הוא הבין שזה צו השעה, רק איפה שהוא ראה שהוא יכול לעזור לעם ישראל הוא התערב. תמיד היו כאלו שפגעו בו וניסו לסכסך, זה כאב לו מאוד. הייתה בינו לבין מרן רבנו עובדיה אהבה מיוחדת".

"למה אני? אני לא ראוי" | השר לשעבר אלי ישי ליעקב גרודקה במהדורה המרכזית ב'קול ברמה': "הוא לא רצה לשדר את השיעור השבועי ב'קול ברמה' הוא כל הזמן שאל "למה אני? יש רבנים אחרים שרוצים, אני לא רוצה", לאחר חודש מתחילת השיעור הוא קרא לי וביקש להפסיק, אמרתי לו שהציבור נהנה אז הוא המשיך, לאחר חודש הוא קרא לי שוב וביקש להפסיק, הוא חשב שהוא לא ראוי לעשות את השיעור ברדיו, קראתי לר' צבי עמאר ושכנענו אותו שימשיך".

הרב מיכאל דיעי, חתנו של מרן זצוק"ל ששהה איתו ביממה האחרונה וביציאת הנשמה ליעקב גרודקה במהדורה המרכזית ב'קול ברמה': "כשהרב נפטר היה לו אור גדול מאוד והפרצוף שלו חייך, הרופא שאל אותי אם מדובר באדם גדול, שאלתי למה והוא השיב 'הוא היה צריך כבר ללכת, הוא ממש חיכה בשביל שלא תצטרכו להצטער בחג'. היה חד בדרא, ענוותן גדול, הוא אחז במידת האמת בכל כוחו".

עוד מהרב מיכאל דיעי, חתנו הגדול של מרן הגר"מ מאזוז זצוק"ל ליעקב גרודקה במהדורה המרכזית ב'קול ברמה': "פעם מרן אמר לי שהנשמה שלו הגיעה לדור הזה בטעות ושהוא שייך בכלל לדור של לפני 800/900 שנה, לתקופה של הרמב"ם. מישהו בירך אותו באריכות ימים והוא אמר לו '80 מספיק, זהו, די'".

ראשי תחתית