ספר דברות יעקב

• יוזם האשכול יוזם האשכול בנציון
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
למדתה את כללי ההוראה את הקו' מגדולי האחרונים על קבלת הוראות מרן
אצל אחינו הליטאים גם כול פוסק חותר ע"י גדולי האחרונים ולא נצמד למישהו אחד לאורך כול הדרך
ואיה החדש שהביא לעולם

אתה מרבה בר"ת בלתי מוכרים המקשים על ההבנה, מה זה הקו' ? (אולי הקונ').
עכ"פ מוצי"ם אשכנזים היום, נצמדים אל המ"ב, ומי שלא הרי זה בחסות הרב וואזנר והרב אלישיב.
אבל אין אחד שחולק על שו"ע מפורש, רק כי בפר"ח כתוב..., או כי מהבנתו שלו בדברי הרשב"א יוצא ש...
וגם אם כן, הרי זה בהסתמך על אחד מגדולי הדור האחרון, וגם פעם ב...
הרב דהאן לפי מה שהבנתי/שמעתי אינו כזה.

אתה מרבה בר"ת בלתי מוכרים המקשים על ההבנה, מה זה הקו' ? (אולי הקונ').
עכ"פ מוצי"ם אשכנזים היום, נצמדים אל המ"ב, ומי שלא הרי זה בחסות הרב וואזנר והרב אלישיב.
אבל אין אחד שחולק על שו"ע מפורש, רק כי בפר"ח כתוב..., או כי מהבנתו שלו בדברי הרשב"א יוצא ש...
וגם אם כן, הרי זה בהסתמך על אחד מגדולי הדור האחרון, וגם פעם ב...
הרב דהאן לפי מה שהבנתי/שמעתי אינו כזה.
הקושיות [לא מתאים לך]
א. מגדולי הדור הזה מסתבר שכן
ב. על משנ"ב וכדו' תמצא הרבה שחולקים כי הא"ר כתב הןא אחרים מסברא אישית תלוי איזה [ר"ע פריד ור"ש רוזנברג כן השאר אני לא יודע]
ג. הוא מסתמך על כמה מגדולי האחרונים כול פעם

הקושיות [לא מתאים לך]
א. מגדולי הדור הזה מסתבר שכן
ב. על משנ"ב וכדו' תמצא הרבה שחולקים כי הא"ר כתב הןא אחרים מסברא אישית תלוי איזה [ר"ע פריד ור"ש רוזנברג כן השאר אני לא יודע]
ג. הוא מסתמך על כמה מגדולי האחרונים כול פעם

לא הקשיתי,
עכ"פ האם אינך רואה חילוק ברור בים הפסקים של מוצי"ם בני דורינו לדברות יעקב ?

לא הקשיתי,
עכ"פ האם אינך רואה חילוק ברור בים הפסקים של מוצי"ם בני דורינו לדברות יעקב ?
אני סה"כ אומר שהוא מתנהג כמו מוצי"ם [ברמה גבוהה הגאון הגדול וכדומה] אשכנזים שכך עושים

אני סה"כ אומר שהוא מתנהג כמו מוצי"ם [ברמה גבוהה הגאון הגדול וכדומה] אשכנזים שכך עושים

או קיי, איני מכיר, אז יכול להיות שישנם עוד נועזים.
אני עכ"פ זיהיתי בו (עד כמה שזיהיתי) משהו מיוחד.

כנראה שאינך מכירו, מציע לך לגשת אליו בארבע עיניים ולדבר אתו ישיר על עניין קבל הוראות השו''ע.
מה זה מוצי''ם ברמה גבוהה?

כנראה שאינך מכירו, מציע לך לגשת אליו בארבע עיניים ולדבר אתו ישיר על עניין קבל הוראות השו''ע.
מה זה מוצי''ם ברמה גבוהה?
4-5 ובטוחני שהוא לא נופל מהם
הספקתי לדבר עימו כמה פעמים והוא מבעית ודברתי אם עשרות ת"ח

למדתה את כללי ההוראה את הקו' מגדולי האחרונים על קבלת הוראות מרן
אצל אחינו הליטאים גם כול פוסק חותר ע"י גדולי האחרונים ולא נצמד למישהו אחד לאורך כול הדרך
ואיה החדש שהביא לעולם
הליטאים צמודים מאוד למשנ"ב או לחזו"א וסוטים מהם בפעמים ספורות מאוד.

בדרך כלל הבעיה הזו של עצמאות יתר, פורצת דוקא אצל גאונים.
אבל הגדלות של גדולי ישראל היא שלמרות גאונותם התבטלו לגדולי הדור שלפניהם, או עכ"פ התייעצו איתם ונמלכו בהם במקומות שפסקו דלא כדבריהם או דלא כמקובל.

בדרך כלל הבעיה הזו של עצמאות יתר, פורצת דוקא אצל גאונים.
אבל הגדלות של גדולי ישראל היא שלמרות גאונותם התבטלו לגדולי הדור שלפניהם, או עכ"פ התייעצו איתם ונמלכו בהם במקומות שפסקו דלא כדבריהם או דלא כמקובל.
ע"ע התבטלות הרב יצחק יוסף לכול גדול שהוא לא אבא שלו

מדברי מרן הראש"ל שליט"א על אודות שו"ת דברות יעקב

יש לציין שבדברות יעקב כתב לא לברך על תפילין בחול המועד, ולהניחם בתורת נדבה אם חייב להניח ולא כפי המובא בשיעור שהורה להניח בברכה. מצ"ב מאוצר החכמה:

1763846712110.png

ראשי תחתית