מחד, הרב יהושע מונדשיין.יש גם איזה סיפור שכתב על פגישת אביו עם האדמו"ר מחב"ד והאחרונים לא אהבו זאת ולכן לא מקובל אצלם... מישהו יודע על מה עברה כוס התבערה? והאם יש ספרים שכתבו ודיברו על זה?
הכוונה שכתבו על זה? וא"כ, האם יואיל כבודו בטובו לאתויי להכא?מחד, הרב יהושע מונדשיין.
ומאידך, הרב איתם הנקין.
הכוונה שכתבו על זה? וא"כ, האם יואיל כבודו בטובו לאתויי להכא?
התוכן שם חסום לי אם יוכל מר לתמצת עבורי, או להעתיק לכאן, אודה לו בתודה מראש
קשה לומר כן למי שמכיר סגנונו וצחות לשונו בשאר ספריו, זה סגנון מיוחד, עם כשרון מיוחד, ובקיאות מבהילה.שמועה עיקשת שבכלל לא רב"א בן הערוה"ש כתב הספר, אלא קנאו מאברך חריף בעיר ורשה כמדומה, מישהו יודע פרטים על הענין?
או שחפר אכל מספרים אחרים ולא גילה מקורו.קשה לומר כן למי שמכיר סגנונו וצחות לשונו בשאר ספריו, זה סגנון מיוחד, עם כשרון מיוחד, ובקיאות מבהילה.
נראה שעיקר ההתקפות נגדו כיון שלא שימש ברבנות והיה בנקאי עשיר.
לא הוסבר מה התימה ומה לא שייך.דבר תימה נמצא בדברי שר התורה שי"ח בהגרי"י קנייבסקי, כלומר נתון שאינו שייך מציאותית, ופלא על המחבר שהשאיר דברי הרב להיות חוכא.
הצג קובץ מצורף 5685
שמועה עיקשת שבכלל לא רב"א בן הערוה"ש כתב הספר, אלא קנאו מאברך חריף בעיר ורשה כמדומה, מישהו יודע פרטים על הענין?
אכן בכזה דבר צריך לבאר ולפרט.לא הוסבר מה התימה ומה לא שייך.
ישר כח.ראה כאן, קובץ שלם שכתב בעל הטענה הזאת:
קריינא דאיגרתא איהו להוי פרוונקא...ישר כח.
חושבני שיש להוציא מהדורה חדשה, עם כל התיקונים, הן מה שהעיר העורך בעצמו, והן מה שהעירו בעוד ספרי דבי רב.
ולציין גם בהקדמה מי ניפה את הספוג,
מהיכ"ת?לעשות רצון צדיק אותו שמעון זאקהיים.
תעיין בדבריו, ניכרים דברי אמת.קריינא דאיגרתא איהו להוי פרוונקא...
מהיכ"ת?
כלומר מנ"ל מי דובר אמת?!
תעיין בדבריו, ניכרים דברי אמת.
ומקריאה בסיפור של המקור ברוך על עצמו איך שהגיע לוולוזין וכו' וכו' (כמדומה שידידנו מחשבות טובות במערכה של פרשת בשלח הביא זאת), נראה סגנון כזה שמייחצן עצמו על חשבון אחרים.
אני כותב זאת כהוגה מולהב של התו"ת, אבל האמת אהובה מכל.
כן, זה היה לי חידוש שכבר קדמו בזה לזבי המוח וריקני השכל של דורנו.האמת שאני לכשעצמי מאוד מחבב את דברי התו"ת, ורק בגלל זה כשנתקלתי מתי שהוא בקובץ הזה, ונשתוממתי, שמרתיו אצלי לעת מצוא.
אגב, היה לי עוד חידוש בעניין הזה, שכל הדיבורים היום על גניבות ספרותיות\ העתקות וכו', כבר היה לעולמים....
כוונתך למנהלים?!...שלא ימחקו הקרציות
כמדומה התייחס לזה בעצמו בהקדמה וכתב על זה התנצלות שכתב דברים בלא מקור כי יש דברים שלמד בצעירותו ולא זוכר המקור ולפעמים עולה לו חידוש וחושב שהוא מעצמו ואולי בכלל ראה כן באיזה ספר בעבר ולא זוכר ורק בטעות חושב זה כחידוש עצמי שלו וביקש לדונו לכף זכות בזה, ואמ"א לראות בדיוק.או שחפר אכל מספרים אחרים ולא גילה מקורו.
מקום פטירתו לוט בערפל, היו שטענו שנפטר בכלל באמריקה... (ראיתי בפואוצה"ח).ובעניותי היה זכור לי שנפטר קודם השואה, אבל כעת בחיפוש קצר בבר אילן ראיתי רשום שנפטר בשואה בעיר קרלין בשנת תש"ב (1942).
ולפי זה מיושב מה שאמרו לגרח"ק, שכל נאצי שהתקרב אל בעל התו"ת התפגר, ולאחר מכן נפטר בעל התו"ת על מיטתו כדרך כל הארץ בזמן השואה גופא.
שדר לנו משם, למען החרדים שתקועים בנטפרי...מקום פטירתו לוט בערפל, היו שטענו שנפטר בכלל באמריקה... (ראיתי בפואוצה"ח).
מה שמצאתי שםמקום פטירתו לוט בערפל, היו שטענו שנפטר בכלל באמריקה... (ראיתי בפואוצה"ח).
לגבי צאצאיו עיינו בספרו של א"ז תרשיש "רבי ברוך הלוי אפשטיין". כחציים אכן נעקד"ו בשואה אך כחציים הגיעו עוד לפני המלחמה לאמריקה (הספר אינו לפני אך אני כמדומני שבנו מאיר הנ"ל היה מוזיקולוג באוניברסיטה אחת בחוף המזרחי).
הוא לא נרצח בשואה אלא נפטר בגטו. ויש כאן מי שיכול להאריך בזה יותר ממני.
דובר על כך בעבר:
viewtopic.php?f=7&t=1990&start=80#p48528 [הקישור לא עובד]
שם הובאו דברי הגרח"ק מפי השמועה שלא נרצח בגיטו אבל בספר אישים שהכרתי הנ"ל כתב עליו שנרצח בגיטו. ומסתמא כך היתה שמועה רווחת בשעתו.