דרופתקי דאורייתא
חבר
- הצטרף
- 24/12/24
- הודעות
- 46
כעת שאלתיו, ואמר לי, כי לא מועיל אחרי השקיעה, אפילו 3 דק', אפילו בדיעבד. אדרבא, צריך לבדוק כמה דקות קודם השקיעה. ועכ"פ כל שהוא לפני השקיעה, יצא.ואתה יודע מה דעת תלמידו ר"א נבנצל שליט"א?
כעת שאלתיו, ואמר לי, כי לא מועיל אחרי השקיעה, אפילו 3 דק', אפילו בדיעבד. אדרבא, צריך לבדוק כמה דקות קודם השקיעה. ועכ"פ כל שהוא לפני השקיעה, יצא.ואתה יודע מה דעת תלמידו ר"א נבנצל שליט"א?
היה פה דיון סופר מכובד וענייני.נכנסתי לשרשור כדי לעיין בגופן של דברים ולקבל אמת ממי שאמרה ואין לי בעיה להקשות ולהעיר על מרן הראשלצ שליט"א
אבל אחרי שקראתי את כל הדברים ההזויים שכתבו פה כמה חברים הרי זה גילוי דעת ברור שאין כוונתם לשם שמיים ותורתם אינה אמת!
תקשו ותעירו כמה שאתם רוצים, אני בעד, אבל תשאירו דיון מכובד וענייני ואל תרדו למקומות חמורים של ביזוי ת"ח!!
אני עדיין מזועזע איך אתם מסוגלים לתמוה על מרן הגאב"ד שסמך על מרן זיע"א?! אתם מכבדים אותו רק אם זה משרת לכם את האג'נדה...
הרי אם היה סומך על קולא קיצונית של מרנא החזון איש וכדו' אפילו לא הייתם מרימים גבה...
עיין במאמר שהעלה 'מתוק מדבש' לעילהאם יש מי שכתבו שא"א לצרף את שאר הספיקות?
תודה רבה. כעת רק ריפרפתי ובעז"ה אקרא שוב ביתר מתינות.עיין במאמר שהעלה 'מתוק מדבש' לעיל
זה לא ספק ספיקא משם אחד?ב. ושמא ביה"ש יום הוא.
ג. ושמא הלכה בזמן השקיעה כרבנו תם.
ד. ושמא הלכה כרבי יוסי שביה"ש שלו מתחיל אחר סיום ביה"ש של רבי יהודה.
אה"נ וזה עיקר הטענהזה לא ספק ספיקא משם אחד?
לא כ''כ הבנתי ד''ז, ואין בזה סברא כ''כ, אבל זה ראוי לאשכול בפנ''ע בדיני ס''סוהרב הוכיח מכמה רא' שאומרים ס"ס משם אחד
??אך הטענה כאן שזה לא שם אחד אלא אותו הספק
בטהרת הבית הוכיח מרן ז"ל דכל שהספק השני מתיר יותר מהספק הראשון אין זה ס"ס משם אחדאך הטענה כאן שזה לא שם אחד אלא אותו הספק
זה לא חדשות, כולם יודעים את זה, אבל כבר שנים רבות עדיין לא הבנתי ד''זוחדשות אני מגיד שגם הרב הפוסק העצום רבי בן ציון אבא שאול ז"ל סובר שאין זה ס"ס משם אחד!!! וכתב כן בספרו חלק ראשון
בהקדמת ספר ילקוט טהרה כתב לתמוה על דברי הבא"ח שפסק שלא כדעת מרן השו"ע מעל 100 מקומות, ואמנם רובם להחמיר אולם גם להקל בכמה דוכתי.
והנה מה שתמה על מה שהחמיר כנגד השו"ע - כבר האריך הרה"ג יעקב סופר בספרו שובי השולמית סי' ה' באורך רב שדעת רבים מפוסקי ספרד שקיבלנו הוראות מרן להחמיר ולא להקל, וגם בדעת הבא"ח מוכרח כן עיש"ב. [ויש להוסיף שהמקומות היחידים שכתב הבא"ח שקיבלנו בין להקל ובין להחמיר זה בספרו הראשון שכתב בצעירותו 'רב ברכות', אולם בספריו המאוחרים יותר ס"ל שקיבלנו רק להחמיר ולכן החמיר בכל דוכתי נגד מרן].
ויש להוסיף עוד שכן מבואר בדברי הפרי האדמה הלכות אישות פרק ג הלכה טו
ולא חשיב ספק לדידן דקבלנו הוראות מרן ודוקא להחמיר יש לנו לחוש לס' אחרים נגד פסק מרן שמקל ולא במקום שמחמיר בפשיטות.
וכן בחסד לאלפים יורה דעה סימן קלז סעיף א
וזה כלל גדול שאנו קבלנו הוראות מרן להחמיר, ויש אומרים שאין להקל נגד מרן אפילו בהפסד מרובה אם לא שיש ספק ספיקא. {תשובת מוהריט"א אשר בסוף ספר בני אברהם ע"ש סוף סימן ה' וע"ש סימן ז'}.
אולם מה שתמה על מקומות שהקל הבא"ח כנגד מרן - דבריו תמוהים עד מאוד, דז"ל שם
הצג קובץ מצורף 2727
ונחזי במקומות שציין אם יש מהם קושיא.
אותיות ס"ו ס"ח
הצג קובץ מצורף 2728
האם יש בזה 'קולא' נגד מרן??
אות ע"א
הצג קובץ מצורף 2729
הצג קובץ מצורף 2730
מה הקשר שמרן לא חילק בין אם יש ב' זוגות או לא? מרן לא דיבר בזה, ואין גילוי בדעת מרן. האם מי שחילק בין ב' או ג' זוגות חולק על הגמ' שלא חילקה בזה??
מה גם שבסעיף הנ"ל בשו"ע כתבו גם אחרוני הספרדים האחרים שהמנהג בהרבה דברים כדעת הרמ"א שם - עי' בארץ חיים ובכה"ח ועוד.
אות ע"ג
הצג קובץ מצורף 2731
לא הבין כלל את דברי החיד"א והבא"ח, שהם ס"ל שמרן לא דיבר כשמכסה את הנרות או העיניים, דאם מכסה - זה הוי עובר לעשייתן, דהברכה היא על ההנאה והתוצאה של המצוה [כך דעתם עכ"פ], ולכן זוהי חומרא ולא קולא, ופשוט.
אז ס''ס מש''א מותר, או שאם זה מתיר יותר זה לא מש''א,אבל באמת ס''ס מש''א אסור?? כי מסברא גרידא זה מאוד מובןבטהרת הבית הוכיח מרן ז"ל דכל שהספק השני מתיר יותר מהספר הראשון אין זה ס"ס משם אחד
על החלק הראשון שהבא"ח 'מחמיר' כנגד מרן - אה"נ, התשובה היא גם על דברי אביו שנראה שלא ידע מכל הפוסקים שנקטו שקיבלנו הוראות מרן רק 'להחמיר', כפי שרוב העולם כיום לא יודע. כולם יודעים לצטט שקיבלנו הוראות מרן בין להחמיר ובין להקל, ולא היא [כלומר זה לא מוסכם כלל].במחילה שאני מפריע לדיון, אבל זה לא חדש... הרב יצחק יוסף לא המציא את זה פתאום עכשיו, זו דעתו של אביו זצ"ל (ועוד פוסקים) ואכהמ"ל, אז מה נזכרתם עכשיו?
גבובי מילים שאין קשר בין אחת לשניה.כן הראו לך שהבא"ח נוקט להקל נגד מרן, גם אם המנהג כן, הרי הבא"ח שינה מנהגים ויכול היה לשנות המנהגים ולהחמיר כדעת מרן השו"ע. ויש להם שחר.
אה זה לא הבא"ח זה הגאון האשכנזי מבגדד.כן הראו לך שהבא"ח נוקט להקל נגד מרן, גם אם המנהג כן, הרי הבא"ח שינה מנהגים ויכול היה לשנות המנהגים ולהחמיר כדעת מרן השו"ע. ויש להם שחר.