תכלת בזמן הזה בירור הדין ודעת רבותינו

• יוזם האשכול יוזם האשכול החש בראשו
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
  • מומלץ
זה הטענה היחידה שלך שכך קבע הגרח"ק. זה טענה מצוינת למה אתה מביא דחקים מוזרים כדי להצדיק שיטתך כך אמר הגרח"ק וזהו. כל שאר טענותיך לדעתי מבישות
כמו בכל ויכוח שכל אחד מתבייש בטענות השני. וכן למר כמובן.
[אם תגיב עניינית אני יענה לך עניינית, אבל תגובה כמו -טענותיך מבישות, היא לא תגובה עניינית כלל וכלל].
ואגב - טענה שכך קבע הגרח"ק, היא מספקת אותי לחלוטין, בשונה מאחרים שכופרים בגדולת מרנן ורבנן גדולי ישראל ובודים הלכה מליבם.

@מאמין בניסים ושות': סתם מסקרן אותי, כמה מהמדרשים ומדברי רבנו האר"י אתם לוקחים כפשוטן להלכה למעשה?
א. אני מקבל כל מה שכתוב במדרשים והאר"י, ואם אין שום סיבה להוציאו מפשוטו, אז אני לוקחו כפשוטו
ב. והאמת, שלמזלינו היהדות זה לא איזה דת שנשכח ואנחנו צריכים לבנותו מחדש ע"פ המדרשים ודברי האר"י, כמעט בכל ענין כבר דנו רבותינו ז"ל
ג. עכ"פ אני שמח לשמוע "הודאת בעל דין" שלפי פשטות המדרשים והאר"י אין מקום לצבוע את הציציות עם צבע המיורקס

א. אני מקבל כל מה שכתוב במדרשים והאר"י, ואם אין שום סיבה להוציאו מפשוטו, אז אני לוקחו כפשוטו
ב. והאמת, שלמזלינו היהדות זה לא איזה דת שנשכח ואנחנו צריכים לבנותו מחדש ע"פ המדרשים ודברי האר"י, כמעט בכל ענין כבר דנו רבותינו ז"ל
ג. עכ"פ אני שמח לשמוע "הודאת בעל דין" שלפי פשטות המדרשים והאר"י אין מקום לצבוע את הציציות עם צבע המיורקס
א. לדעתי פה יש סיבה די גדולה, תחשוב על זה שוב.
ב. בגדול אתה צודק, מה שכן יש מצוות שטכנית לא היה אפשרות לקיים אותם המון שנים.
ג. לא הודאתי ולא הבעתי דעה לשום כיוון, רק אני רואה פה איזו מגמה אצלך לקחת קטע קבלי ולנופף בו כאילו כל ההלכות שלנו הם ע"פ הקבלה נטו וזה עניין אותי אולי באמת שוכן לנו בפורום מקובל קדוש ונשגב.

לא תהיה שליטה לאדם פרטי בצביעה ובהפצה של ה'פורפורה' – זו הנקראת 'בלטה', 'אוקסיבלטה' ו'איאנטינה'<a , לא במשי ולא בצמר. אם, בכל זאת, מישהו מכר גיזת 'מורקס' הנ"ל, עליו לדעת שהוא ייאבד את סחורתו ואת ראשו. זה בתקופת האמוראים

א. לדעתי פה יש סיבה די גדולה, תחשוב על זה שוב.
לא הבנתי
ב. בגדול אתה צודק, מה שכן יש מצוות שטכנית לא היה אפשרות לקיים אותם המון שנים.
אכן, אבל במאה שנים האחרונות דנו בזה רבותינו להלכה ולמעשה
ג. לא הודאתי ולא הבעתי דעה לשום כיוון, רק אני רואה פה איזו מגמה אצלך לקחת קטע קבלי ולנופף בו כאילו כל ההלכות שלנו הם ע"פ הקבלה נטו וזה עניין אותי אולי באמת שוכן לנו בפורום מקובל קדוש ונשגב.
הלואי, איני אלא אסקופה הנדרסת לרגלי מקובלים קדושים ונשגבים, ואיני אלא מביא דבריהם לפני שאר חברי הפורום

הלואי, איני אלא אסקופה הנדרסת לרגלי מקובלים קדושים ונשגבים, ואיני אלא מביא דבריהם לפני שאר חברי הפורום
אם הרבנים הפוסקים יגידו שיש תכלת ויבוא א ויטען שע"פ קבלה אין היום. יכפו אותו עד שיאמר רוצה אני {בזמן שאפשר לכפות}

אם הרבנים הפוסקים יגידו שיש תכלת ויבוא א ויטען שע"פ קבלה אין היום. יכפו אותו עד שיאמר רוצה אני {בזמן שאפשר לכפות}
א. כיום הם עדיין לא אמרו.
ב. האם אתה מברך הנותן ליעף כח?
בית יוסף אורח חיים סימן מו
עוד ברכה אחת יש בסידורי אשכנז הנותן ליעף כח ונתקנה על שאדם מפקיד נשמתו בערב וכו'. אף על פי שיש סמך יפה לברך ברכה זו מאחר שלא נזכרה בתלמוד איני יודע איך היה רשות לשום אדם לתקנה ומצאתי שכתב האגור (הל' ברכות סי' פז) שראה מקטרגים עליה מטעם זה והרמב"ם וסמ"ק והרוקח לא הזכירוה והכי נקטינן.
ולעומת זאת -
בן איש חי שנה ראשונה פרשת וישב
אחר מלביש ערומים יברך הנותן ליעף כח. ושתי ברכות אלו נתקנו על מלבושי הנפש, שיש אדם מאבד נפשו לגמרי והקב"ה בחסדו נותן לה לבוש חדש כי ערומה היא, ויש אינו חוטא כ"כ לאבד הלבוש לגמרי אלא רק מחלישו והקב"ה בחסדו נותן לו כח לחזקו בכל יום כאשר מחזיר לו נשמתו בבוקר.

אני יגלה לך בסוד, שזה לא הדבר היחיד שאתה נוהג ע"פ קבלה, בלי לדעת שזה ע"פ קבלה ואין לזה אפילו רמז בפוסקים!

וע"ע בספר קבלת האר"י למרן הגר"י הלל שליט"א שהאריך שהכרעת השו"ע אינה אלא הכרעת ספק, ואילו הכרעת האר"י היא הכרעת ודאי מפי אליהו.
[והרב הנ"ל מאריך ומרחיב בדבר, בענין הפסיקה ע"פ הקבלה שכך היא מסורת פוסקי ספרד, הבא"ח, כה"ח ועוד, ובאור לציון מבוא לח"ב הביא מהרב חיד"א דקיי"ל כהאר"י אפי' נגד מרן, וראה הסרטה של שיעור בענין זה בסוף אשכול "תורת הגר"י הלל שליט"א].
מצו"ב

@מאמין בניסים זה דבר ברור ופשוט וידוע שיש דברים שרבותינו פוסקים ע"פ הקבלה. אבל לבוא מזה ולקחת את כל דברי הקבלה הלכה למעשה גם בדברים שע"פ המציאות צריכים ביאור וככל הנראה שאינם כפשוטן - וכן לא יעשה.

@מאמין בניסים זה דבר ברור ופשוט וידוע שיש דברים שרבותינו פוסקים ע"פ הקבלה. אבל לבוא מזה ולקחת את כל דברי הקבלה הלכה למעשה גם בדברים שע"פ המציאות צריכים ביאור וככל הנראה שאינם כפשוטן - וכן לא יעשה.
בדברי הקבלה, לכאו' יורו לנו רבותינו המקובלים מה הביאור.

בדברי הקבלה, לכאו' יורו לנו רבותינו המקובלים מה הביאור.
בגדול כן, אבל אם יש מקובלים שמתעקשים שהדברים כפשוטן בעוד שלכל בר בי רב אלו דברים שא"א לקחת אותם כפשוטן. אני פחות אסמוך על אותם מקובלים בזה.

בגדול כן, אבל אם יש מקובלים שמתעקשים שהדברים כפשוטן בעוד שלכל בר בי רב אלו דברים שא"א לקחת אותם כפשוטן. אני פחות אסמוך על אותם מקובלים בזה.
"לכל בר בי רב אלו דברים שא"א לקחת אותם כפשוטן"...
חוץ מרוב מנין ובנין גדולי ישראל כמובן....

"לכל בר בי רב אלו דברים שא"א לקחת אותם כפשוטן"...
חוץ מרוב מנין ובנין גדולי ישראל כמובן....
אתה מערבב כמה סעיפים.
אני מסכים עם זה שהרבה מגדו"י לא הורו לשים תכלת והרבה גם הורו שלא לשים. אבל יש המון סעיפים ודיונים פה ככה שאותו קטע קבלי הוא לא חזות הכל

אתה מערבב כמה סעיפים.
אני מסכים עם זה שהרבה מגדו"י לא הורו לשים תכלת והרבה גם הורו שלא לשים. אבל יש המון סעיפים ודיונים פה ככה שאותו קטע קבלי הוא לא חזות הכל
כל אותם מגדו"י שהסכימו היום שלא לשים תכלת, רובם המכריע סובר שהתכלת המצויה כיום איננה התכלת המקורית,
ומשכך אפשר לפרש את דברי האר"י כפשוטם.

כל אותם מגדו"י שהסכימו היום שלא לשים תכלת, רובם המכריע סובר שהתכלת המצויה כיום איננה התכלת המקורית,
ומשכך אפשר לפרש את דברי האר"י כפשוטם.
לא.
הם אומרים שאין כי אין טכני, ולא כי אין את המצווה.
ואילו דברי האר"י אומרים שאין כי המצווה כביכול לא רלוונטית עד הגאולה, וזה מה שאמרתי שחייב ביאור וברור שאין הכוונה כפשט הדברים.

לא.
הם אומרים שאין כי אין טכני, ולא כי אין את המצווה.
ואילו דברי האר"י אומרים שאין כי המצווה כביכול לא רלוונטית עד הגאולה, וזה מה שאמרתי שחייב ביאור וברור שאין הכוונה כפשט הדברים.
המצוה כביכול לא רלוונטית לפי ההארה שיש בזמן החורבן, וזה הסיבה שהקב"ה גנז את התכלת וכמבואר במדרש, וממילא בפועל יוצא היום מבחינה טכנית אין את החלזון.

המצוה כביכול לא רלוונטית לפי ההארה שיש בזמן החורבן, וזה הסיבה שהקב"ה גנז את התכלת וכמבואר במדרש, וממילא בפועל יוצא היום מבחינה טכנית אין את החלזון.
היה פלפול כזה גם לעיל ואני חושב שמי שאומר אותו מערבב כמה דברים דקים.
לדוג' אם מחר יתגלה חלזון שיענה על כל רשימת הדרישות, והסיבה היחידה לפוסלו תהיה אמרת האר"י, האם גדו"י יקיימו בו את המצווה או שיטענו שהוא לא החלזון כיוון שהאר"י אמר שהוא לא?

היה פלפול כזה גם לעיל ואני חושב שמי שאומר אותו מערבב כמה דברים דקים.
לדוג' אם מחר יתגלה חלזון שיענה על כל רשימת הדרישות, והסיבה היחידה לפוסלו תהיה אמרת האר"י, האם גדו"י יקיימו בו את המצווה או שיטענו שהוא לא החלזון כיוון שהאר"י אמר שהוא לא?
הוא פשוט לא יתגלה מהסיבה שהקב"ה גנזו ושהמצוה לא קיימת היום וכמו שכתוב באר"י.

אני שואל ואם יתגלה?
אם יתגלה! מה אז?
כתוב בחז"ל שאין דבר כזה שיש דג שיש לו קשקשת ואין לו סנפיר, ובאמת אין כזה בכל היצורים הימיים [וזה אחת מהראיות שיש בורא עולם ותורה מן השמים],
ואני שואל - אם יתגלה אז מה???
כתוב שלא, אז לא יהיה. והוא הדין הכא.

כתוב בחז"ל שאין דבר כזה שיש דג שיש לו קשקשת ואין לו סנפיר, ובאמת אין כזה בכל היצורים הימיים [וזה אחת מהראיות שיש בורא עולם ותורה מן השמים],
ואני שואל - אם יתגלה אז מה???
כתוב שלא, אז לא יהיה. והוא הדין הכא.
עזוב. אתה לא רציני. סורי.
אתה מצטט קטע קבלי, לוקח אותו כפשוטו, מעמיד עליו בניינים, ואז רוצה להגיד שגם אם אילו יהיה הדבר, אתה תתעקש לאמור לא! אני הבנתי ככה אז כולם ירקדו לפי החליל שלך?
אני מסכים שגרו"י כיום רובם לא מסכימים עם התכלת, רק שאני מאמין שזה מסיבות הלכתיות ולא ציטוטי קבלה שברור לכל שאינם כפשוטם.

אני מסכים שגרו"י כיום רובם לא מסכימים עם התכלת, רק שאני מאמין שזה מסיבות הלכתיות ולא ציטוטי קבלה שברור לכל שאינם כפשוטם.
חשוב להדגיש שרוב גדו"י לא שללו את הזיהוי, אלה ששללו את הארגמון קהה קוצים הם הגר"מ שטרנבוך והגרי"מ מורגנשטרן (שהתיר בדיעבד) והרב הרצוג
שאר גדו"י - או שלא פרסמו את דעתם בנושא, או שלא לובשים מטעמים אחרים וכו'

חשוב להדגיש שרוב גדו"י לא שללו את הזיהוי, אלה ששללו את הארגמון קהה קוצים הם הגר"מ שטרנבוך והגרי"מ מורגנשטרן (שהתיר בדיעבד) והרב הרצוג
שאר גדו"י - או שלא פרסמו את דעתם בנושא, או שלא לובשים מטעמים אחרים וכו'
או ששללו עצם האפשרות של חידוש התכלת בזה"ז

אם האריז"ל יגיד שאין תכלת היום, ויבוא א' ויטען שיש, מן הסתם יתנהגו איתו כמו שנהגו עם אליעזר זעירא (ב"ק דף נ"ט)

אם האריז"ל יגיד שאין תכלת היום, ויבוא א' ויטען שיש, מן הסתם יתנהגו איתו כמו שנהגו עם אליעזר זעירא (ב"ק דף נ"ט)
אם האריז"ל יבוא ויגיד את זה ויעמוד לפנינו נשאל אותו (מי שיזכה להתקרב) מה הפשט בדבריו, כי ברור שאינם כפשוטם.

אם האריז"ל יבוא ויגיד את זה ויעמוד לפנינו נשאל אותו (מי שיזכה להתקרב) מה הפשט בדבריו, כי ברור שאינם כפשוטם.
אני מבין שאתה בקי בכתבי האר"י יותר מראש המקובלים [כלשון הגר"י כדורי זצ"ל] הגר"י הלל שליט"א.

אני מבין שאתה בקי בכתבי האר"י יותר מראש המקובלים [כלשון הגר"י כדורי זצ"ל] הגר"י הלל שליט"א.
עדיין לא זכיתי להיות בקי בכתבי האר"י, רק שאני מסתכל בעיניים תורניות ומבין שהציטוט הנ"ל הוא לא כפשוטו.
למה הרב הלל לוקח אותו למעשה? א - המקובלים דרכם לקחת הרבה קבלה למעשה, ב - אם יש לך שאלות עליו בענייני קבלה תשאל אותו לא אותי.

עדיין לא זכיתי להיות בקי בכתבי האר"י, רק שאני מסתכל בעיניים תורניות ומבין שהציטוט הנ"ל הוא לא כפשוטו.
למה הרב הלל לוקח אותו למעשה? א - המקובלים דרכם לקחת הרבה קבלה למעשה, ב - אם יש לך שאלות עליו בענייני קבלה תשאל אותו לא אותי.
השאלה היא לא עליו אלא עליך,
אתה הרי אמרת שדברי האר"י הם לא כפשוטם, ואני מביא לך אדם שיודע ללמוד אר"י יותר טוב ממך, ויותר טוב מרוב התלמידי חכמים שבדור, והוא אומר לך שזה כפשוטו ממש ואין למצווה זו שייכות בזמן הזה. אז למה אתה מתעקש, אתה יכול לומר גם אם האר"י אמר אני לא פוסק על פי הקבלה, אבל מרן הבא"ח, וכה"ח ועוד פוסקי ספרד אחזו מאוד מפסיקה ע"פ האר"י.
לבד משאר הטענות ששייכות על התכלת, כגון חידוש מצוה, מסורת, כתוב במדרש שנגנז, ועוד טענות על עצם הזיהוי שגם הפשטנים הזכירו.

ראשי תחתית