תשובה תמוהה ביותר, שלא נותנת מענה הולם על טענות הזיהוי האחרונות, מתמקד בעיקר לגבי הדיונון, ואילו על אק״ק מביא רק מהרב שטרנבוך והגר״א וייס.יש לגר"י הלל בוישב הים החדש תשובה ארוכה (למעלה מ-100 עמודים) בעניין.
אולי תשאל גם מה דעת ר' אורי ויסבלום, ר' צמח מאזוז והאדמו"ר מסאדיגורא?מה דעת מרן רה״י הר״א סלים שליט״א? דעתו איננה ידועה לי מי שיש לו מידע נשמח שיעלה כאן.
בתור תלמיד שלו, אני יכול לומר שאם הוא היה אוחז שזה אמת הוא לא היה מסתיר הוא רק מוסיף אבל זו לא ההנהגה שקיבלנו. כך שמעתי פעם ממנו בוועד אחרי שהתמרדנו בישיבה ושמנו טלית על הראש במקום כובע בשחרית בניגוד לדעתו, הוא עשה וועד ולא אמר זה לא נכון לבחור לשים טלית על הראש [היו אז כל מיני הסברים ששמענו מהרמ״ים א. זה זלזול בתפילה ב. זה פרנקי ג. זה מתחיל ככה ונגמר בסוף בלי טלית... ועוד שאר טענות מוזרות] אלא אמר אני לא יכול לומר לכם לא לשים טלית כי כך המסורת של בני ספרד, רק לפחות תשימו כל התפילה.אולי תשאל גם מה דעת ר' אורי ויסבלום, ר' צמח מאזוז והאדמו"ר מסאדיגורא?
מה השייכות בין א' מגדולי ראשי הישיבות שכל ימיו בנשים נזיקין, להכרעה הלכתית ועוד בנושא מחודש ונפיץ?
איה"נ.בתור תלמיד שלו, אני יכול לומר שאם הוא היה אוחז שזה אמת הוא לא היה מסתיר הוא רק מוסיף אבל זו לא ההנהגה שקיבלנו.
יל"ע מה ענין תכלת בציצית להנחת תפילין.הנה מה שהגאון הגדול הרב מוצפי אומר במתיקות לשונו
מעיד שגדולי הפוסקים וגדולי הדור, מרב רבנן הרב עזרא עטיה, הרב בן ציון הרב צדקה הרב עובדיה
שאל אביך ויגדך זה לדבריו לבדוק מה גדולי הדור עושים
תפילין הוא יותר חיוב.וכיצד שייך לומר 'מדוע אתה 'מחמיר' בתכלת ומקל בענינים אחרים? הרי אם הוא (ורבותיו) אוחזים שזה הוא התכלת - הרי שחובה מדאורייתא עליו לשים זאת (משא"כ הנחת תפילין בשחרית דייקא שאינו אלא הידור המצווה). ולמה עלי להתחשב בענין זה בדעת הגדולים האחרים?
ממי?וקבלה בידנו שלא לשנות כלום ממה שבידנו עד ביאת המשיח...
כמה רחוק!עכשיו, כל הרבנים שמדברים נגד, זה מחמת ענין אחר. לא בגוף הראיות של הרב טבגר. כיון שהיום זה תכלת, מחר זה הר הבת והקרבת קורבנות, ואז יקימו סנהדרין, וכו',
בגלל רעיונות אפשר לבטל מצוה?והשניה על עצם הרעיון שמזה מדבר מרן הגרב"צ מוצפי.
אין כזה דבר 'יותר חיוב'.תפילין הוא יותר חיוב.
החיובים לא דומים.
תכלת חייבים ללכת רק אם לובשים בגד של ארבע כנפות, אבל לא חייבים ללבוש עם בגד של ארבע כנפות.
תפילין חייבין להניח.
אני חושב שיש פה נושא רגיש הרבה יותר, העולם החרדי והתורני מתנהל כיום באופן מאוד 'סגור', כלו' מעט מאוד יחס להשקפות העולם ולשיטות הפילוסופיות הרלוונטיות, אף אחד לא מחפש ניתוח מעמיק של תורת האבולוציה או ביקורת המקרא וכל מה שיודעים על זה אף פעם לא יותר מסיסמאות מוכרות ומשפטים קליטים. אף אחד לא יורד לשדה הקרב של הרעיונות ומציע את מרכולתה של היהדות.עכשיו, כל הרבנים שמדברים נגד, זה מחמת ענין אחר. לא בגוף הראיות של הרב טבגר. כיון שהיום זה תכלת, מחר זה הר הבת והקרבת קורבנות, ואז יקימו סנהדרין, וכו'
כל מילה בסלעאני חושב שיש פה נושא רגיש הרבה יותר, העולם החרדי והתורני מתנהל כיום באופן מאוד 'סגור', כלו' מעט מאוד יחס להשקפות העולם ולשיטות הפילוסופיות הרלוונטיות, אף אחד לא מחפש ניתוח מעמיק של תורת האבולוציה או ביקורת המקרא וכל מה שיודעים על זה אף פעם לא יותר מסיסמאות מוכרות ומשפטים קליטים. אף אחד לא יורד לשדה הקרב של הרעיונות ומציע את מרכולתה של היהדות.
מי שיודע זה ממש לא היה המצב לאורכה של ההיסטוריה, ודמויות מופת כמו המרכבת השמנה, הרמב"ם ואפילו הנודע ביהודה התנהלו מתוך מחוייבות עמוקה מאוד לחקירה המדעית ועדת המדע.
זה לא שינוי של יום או יומיים, וקדמו לו תהליכי עומק רחבים מאוד במדע, בפילוסופיה של האתיקה, ביהדות, ובצורת השיח באופן כללי.
כני חושב שהחשש מהתכלת הוא לא כי היום זה התכלת מחר זה הסנהדרין אלא שהיום זה התכלת ומחר זה האבולוציה וביקורת המקרא וכלל המדע העכשווי.
זה נראה לי עיקר הדבר, ויש כוח לחכמי ישראל בהסכמתם הכללית לעקור דבר מן התורה בשוא"ת.
כמה רחוק אפשר ללכת?כני חושב שהחשש מהתכלת הוא לא כי היום זה התכלת מחר זה הסנהדרין אלא שהיום זה התכלת ומחר זה האבולוציה וביקורת המקרא וכלל המדע העכשווי.
אני חושב שזה שביל פתוח, ומי שמכיר את האנשים שעוסקים בנושאים הללו (זילברמן, בית מדרש הגר"א, יהושע ענבל) רואה כמה הם מתמודדים מול הנושאים הללו, אין ספק שהם לא הגיעו לשם עדיין אבל הסכנה סכנה.כמה רחוק אפשר ללכת?
מתוך רצון לקיים מצוות ה׳ יבואו לכפירה???
דמגוגיה זולה!
התכוונת לרב אוריה. בכל אופן עוד חלק המילטנטיות האשכנזית שכל דרך חדשה פסולה. נו.זילברמן, בית מדרש הגר"א, יהושע ענבל
ממש לא, התכוונתי לרב יהושע, הפטיש הגדול העומד על חומת היהדות החרדית ומנפץ את ראשי החוקרים.התכוונת לרב אוריה
אני מתנצל על הקושי, וצר לי אם נראה שערבבתי נושאים.הרב @מן:
אתה מערבב כמה עניינים ביחד ומכניס דברים לא קשורים וחצאי אמיתות.
לכן גם קצת קשה לדון איתך ולענות לך כי אתה זז לנקודות לא קשורות.
נשמע מדבריך כי רק הנ"ל מתעסקים בכך.אני חושב שזה שביל פתוח, ומי שמכיר את האנשים שעוסקים בנושאים הללו (זילברמן, בית מדרש הגר"א, יהושע ענבל) רואה כמה הם מתמודדים מול הנושאים הללו, אין ספק שהם לא הגיעו לשם עדיין אבל הסכנה סכנה.