לך זה מתאים להגיד שמצוה דאורייתא גורמת רע?מחילה הייתי מצפה ממי שחשוב לו כבוד שמים שלא ידבר בגסות כלפי ת''ח בעלי הוראה מדור קודם גם אם הם לא מתאימים לאינדקס שלו.
לך זה מתאים להגיד שמצוה דאורייתא גורמת רע?מחילה הייתי מצפה ממי שחשוב לו כבוד שמים שלא ידבר בגסות כלפי ת''ח בעלי הוראה מדור קודם גם אם הם לא מתאימים לאינדקס שלו.
אינני חושב שזה טענה הלכתית בפני עצמה לפי קוצר דעתי. אך אני מבין מי שמביא נימוק זה בתוך שלל נימוקים.לך זה מתאים להגיד שמצוה דאורייתא גורמת רע?
נדון אותך לכף זכות שאתה לא מתכוון באמת למה שאתה אומר,אני דן לכף זכות אין לי פשט אחר
ואתה מצליח? שבאמת יודעים שזה חדש רק סתם כותבים בא"ח ור' עזרא עטייהנדון אותך לכף זכות שאתה לא מתכוון באמת למה שאתה אומר,
ובתוך תוכך אתה רוצה להבין את דברי גדולי ישראל אך לא מצליח.
אין לרמב"ן צד שבגלל שאולי יהרהר אחר מינות אז לא ילבשלא נהיגי גבן לכתוב "חס ושלום" על דברי הרמב"ן...
הצג קובץ מצורף 5803
דרך אגב בועידה הקתולית השלישית יש עדות של ראשי הכנסיה שהיהודים לובשים פורפורא יקניתוס
נשלח לי דבריו -לא. זה ראיה מוחצת {אא"כ תגיד שאין ראיה מכתבי הנוצרים ימ"ש } פשוט זה לא לפניי הספר. אך כתוב שם מפורש שהיהודים סוגדים ל"פורפורא יקינתון" אם אתה מכחיש שמה שיש לנו היום זה פורפורא {אין אדם מיושב שטוען כך} אז אין טעם להמשך הדיון
גם לקרא עברית אתה לא יודע?נשלח לי דבריו -
הצג קובץ מצורף 5824
הרב ינקלביץ עצמו לא כתב כלל שזה ראיה לזיהוי המיורקס, והצדק איתו, כי בשנת 787 [ד"א תקמ"ז] כבר נגנזה התכלת
ודברי הכומרים ה"מלומדים" הנ"ל אינו אלא השערה שלהם, ואין כאן שום עדות איך נהגו היהודים
תמיד חשבתי שכן...גם לקרא עברית אתה לא יודע?
אז תדע שאם הייקינתינה מופק מפורפורא ותכלת זה הייקינתינה אז מה זה פורפורא?...תמיד חשבתי שכן...
א. דבר זה מקורו מ"תרגום השבעים" שאין לו סמכותותכלת זה הייקינתינה
ג. שים לב שאתה מחליף טענות, ואח"כ מאשים אותי בחוסר הבנת הנקרא...The blatta color was similar to flowing blood; the oxyblatta was a shade different, indicated by the prefix oxus which comes from the Greek word meaning blood; hyacinthine means hyacinth color [תרגום: צבע ה"בלטה" היה דומה לדם זורם; ה"אוקסיבלטה" היה בגוון שונה, המצוין על ידי הקידומת "אוקסוס" שמקורה במילה היוונית שמשמעותה דם; "יקינתין" פירושו צבע יקינתון].
בקיצור פורפורא זה לא הפורפורא שלנו הייקינתינה זה לא תכלת.ועם ישראל {לפי ועידת ראשי הכנסיות} משתמש בפורפורא השניה ובייקינתינה השניה. ואולי גם העולם הוא לא אותו עולם של אז ובעולם של היום פורפורא זה משהו אחר נפלאא. דבר זה מקורו מ"תרגום השבעים" שאין לו סמכות
ב. "ייקינתינה" פירושו גוון כחול, וכמ"ש Fred H. Blume (כאן):
ג. שים לב שאתה מחליף טענות, ואח"כ מאשים אותי בחוסר הבנת הנקרא...
מה כוונתך?תרגום השבעים" שאין לו סמכות
היכן החלפתי?ג. שים לב שאתה מחליף טענות, ואח"כ מאשים אותי בחוסר הבנת הנקרא...
גם לקרא עברית אתה לא יודע?בקיצור פורפורא זה לא הפורפורא שלנו הייקינתינה זה לא תכלת.ועם ישראל {לפי ועידת ראשי הכנסיות} משתמש בפורפורא השניה ובייקינתינה השניה. ואולי גם העולם הוא לא אותו עולם של אז ובעולם של היום פורפורא זה משהו אחר נפלא
שאין שום סמכות לתרגום השבעיםמה כוונתך?
מעולם לא כתבתי משהו כזהבקיצור פורפורא זה לא הפורפורא שלנו
גם זה לא כתבתי, מה שכתבתי הוא שייקנינתינה זה סך הכל שם של גווןהייקינתינה זה לא תכלת.
הם מעולם לא כתבו כן, הם כתבו שלפי דעתם זה מה שכתוב ב"תורת משה" ותול"מועם ישראל {לפי ועידת ראשי הכנסיות} משתמש בפורפורא
נו אז כתוב שם שצבעו פורפורא למה אתה ממשיך להתנגד?מעולם לא כתבתי משהו כזה
הם לא המציאו הם אמרו מה שראו בפועל שהיהודים לובשיםהם מעולם לא כתבו כן, הם כתבו שלפי דעתם זה מה שכתוב ב"תורת משה" ותול"מ
שטותשאין שום סמכות לתרגום השבעים
?????????הם לא המציאו הם אמרו מה שראו בפועל שהיהודים לובשים
בשנת 787 [ד"א תקמ"ז] כבר נגנזה התכלת
ודברי הכומרים ה"מלומדים" הנ"ל אינו אלא השערה שלהם, ואין כאן שום עדות איך נהגו היהודים