תשובה מוזרה,"אסור לה לומר את ההלל."
תסביר, תשאל, אל תחליט ...
תשובה מוזרה,"אסור לה לומר את ההלל."
הסביר בהמשך וכפי שאפשר לשמוע את ההקלטה.תשובה מוזרה,
תסביר, תשאל, אל תחליט ...
זה שטויות במיץ עגבניות שזה לא "התברר" אלא הוא בא לומר זאת מעצמו וכמו ששומעים.רק לאחר שהתברר שהמאזינה ספרדייה, הרחיב הרב:
אמת, לא שמעתי,הסביר בהמשך וכפי שאפשר לשמוע את ההקלטה.
ומה שכתבו,
זה שטויות במיץ עגבניות שזה לא "התברר" אלא הוא בא לומר זאת מעצמו וכמו ששומעים.
נו. בא נשמע מי אלו המתירים. אבל אני מדגיש תביא לי פוסקים שמתירים הלכתית לא רבנים. אלא פוסקים שמתייחסים לסוגיא בשבת. למקור מדברי הירושלמי. נושאים ונותנים בדבר. גם מרן הגר"ע יוסף בשו"ת יביע אומר ח"ה (חאה"ע סי' ה) הביא את דברי הפוסקים האוסרים. אבל כמעט ולא דיבר על מהות הסוגיא ואיך בדיוק הראיות מהגמרא בשבת ועוד שהדבר אסור.אבל באותו רגע שגיליתי שיש כל כך הרבה פוסקים שמתירים, ופשוט הסתירו את זה ממני
אתה לא יודע עם מי אתה מתעסק ...נו. בא נשמע מי אלו המתירים. אבל אני מדגיש תביא לי פוסקים שמתירים הלכתית לא רבנים. אלא פוסקים שמתייחסים לסוגיא בשבת. למקור מדברי הירושלמי. נושאים ונותנים בדבר. גם מרן הגר"ע יוסף בשו"ת יביע אומר ח"ה (חאה"ע סי' ה) הביא את דברי הפוסקים האוסרים. אבל כמעט ולא דיבר על מהות הסוגיא ואיך בדיוק הראיות מהגמרא בשבת ועוד שהדבר אסור.
מעניין לראות את הפוסקים הסוברים מותר הלכתית. לא הקפתית.
בתור 'מנה ראשונה', הייתי מציע לך לעיין כאן:אדרבא. עכשיו אני ידע. אני למדתי את הנושא. אפשר לומר שיש מתירים. אבל הדעה קלושה ביותר אני מדבר מבחינה למדנית והלכתית. מי שרוצה לסמוך על המתירים יש שהתירו. אבל מי שאמיתי יודע שאין בזה ממש. אלא כיון שהדור כבר נפרץ נו מצאו עיקולי ופשורי. גם הגאון שלטי גיבורים שממנו יצא ההיתר שרצה להביא סמך להתיר. הוא כתב שזה רק סמך לאותם הנוהגות... לא שיש כאן ממש היתר.
ומה שהפוסקים התירו פאה נוכרית, לענ"ד - וכמו שכולנו יודעים איך היתה נראית פאה לפני 20 שנה... - משום שזו היתה 'התקשטות' בשיער, ולא 'שיער שלא מחובר לראש'.
שנית, באמת בלא"ה הנידון שם שונה לחלוטין. שם מדובר על "פאה צנועה שבולטת שזה לא שיער", ואף שגם בזה ס"ל למרן הגרע"י לאסור (וכמו ששמעתי באחד משיעוריו. ושו"ר כן שצוטט במעדני מלך הנ"ל עמ' 236, עי"ש), מ"מ בוודאי שזה יותר קל (וכמתבאר מדבריו בשיעור הנ"ל), ולכן בזמן שהשאלה מגיעה ממקום שבו "כל הנשים הולכות בגילוי ראש", כך שהדבר הוא שעת הדחק גדולה, וגם בוודאי יש חשש גדול שאם לא יתיר לה פאה, ביום מן הימים תוריד את הכיסוי לגמרי. כך שיש כאן ג' סיבות להקל לה (א. מיירי בפאה צנועה "שבולטת שזה לא שיער" כלשונו, ב. שעת הדחק – להיות שונה מ"כולם ממש", ג. אם לא יתיר לה זאת תוריד כיסוי...
באמת האפשרויות האלו לכאו' מורות על חשש הלכתי.בעבר לבשה פאה עד כשנה או שנתיים אחרי החתונה, אז הצבעתי שלבשה פאה ועברה למטפחת, אבל אני חושב שיש כאן הבדל משמעותי בין אלו שלובשים פאה מחמת שעושים כל מעשיהם כהוראותיו של רבינו חכם עובדיה זצוק"ל או מחמת שיקולים אחרים, כי יש כאן הסתכלות אחרת על הנושא
באמת האפשרויות האלו לכאו' מורות על חשש הלכתי.בעבר לבשה פאה עד כשנה או שנתיים אחרי החתונה, אז הצבעתי שלבשה פאה ועברה למטפחת, אבל אני חושב שיש כאן הבדל משמעותי בין אלו שלובשים פאה מחמת שעושים כל מעשיהם כהוראותיו של רבינו חכם עובדיה זצוק"ל או מחמת שיקולים אחרים, כי יש כאן הסתכלות אחרת על הנושא
אם זה המסקנא שיצאה לך כאשר למדת את הנושא, כדאי שתלמד את הנושא שוב, כי רבים מהפוסקים התירו את הפאה לכתחילה, אף שדיברו על פאה שנראית כמו שער ממש ומיפה את האשה, ורוב ככל הפוסקים שאסרו אסרו במקום שאין דרך הנשים הצנועות ללבוש פאה, אלא רק הפרוצות שרוצות להידמות לעכו"ם, ולא מצאנו פוסקים שבמקומם נהגו הנשים הכשרות ללבוש פאה והם כתבו לאסור! (וגם אם יש כמה שאסרו בכל אופן הם בטלים במיעוטם, ואפשר לספור אותם על יד אחת). וגם אם לדעתך צריך לפסוק כמו האוסרים, מ"מ א"א לומר על עשרות מגדולי הפוסקים ב500 שנה האחרונות, שהם דעה קלושה, ואין בזה ממש, ושזה עיקולי ופשורי וכו'.אדרבא. עכשיו אני ידע. אני למדתי את הנושא. אפשר לומר שיש מתירים. אבל הדעה קלושה ביותר אני מדבר מבחינה למדנית והלכתית. מי שרוצה לסמוך על המתירים יש שהתירו. אבל מי שאמיתי יודע שאין בזה ממש. אלא כיון שהדור כבר נפרץ נו מצאו עיקולי ופשורי.
איני רוצה לענות על כל טענותיך (את זה אני אשאיר לרב @משיב כהלכה באשכולות המיועדים), אבל הפריעה לי מאוד מה שכתבת כאן, שהרי כבודו העיד על עצמו שהוא כעת למד את הסוגיא, ואפילו את המג"א באותה סוגיא (סי' ע"ה) לא ראית! וזה לשונו: וכן כתב בשלטי גיבורים דמותר לכתחילה כדאיתא במשנה פרק ו' דשבת, יוצאה אשה בחוטי שער וכו', דלא כבאר שבע שחולק עליו, והאריך בסוף ספרו בדברים דחוים. עיין סימן ש"ג סעיף י"ד. עכ"ל.גם הגאון שלטי גיבורים שממנו יצא ההיתר שרצה להביא סמך להתיר. הוא כתב שזה רק סמך לאותם הנוהגות... לא שיש כאן ממש היתר.
אין גבול לשערורי'אדרבא. עכשיו אני ידע. אני למדתי את הנושא. אפשר לומר שיש מתירים. אבל הדעה קלושה ביותר אני מדבר מבחינה למדנית והלכתית. מי שרוצה לסמוך על המתירים יש שהתירו. אבל מי שאמיתי יודע שאין בזה ממש. אלא כיון שהדור כבר נפרץ נו מצאו עיקולי ופשורי. גם הגאון שלטי גיבורים שממנו יצא ההיתר שרצה להביא סמך להתיר. הוא כתב שזה רק סמך לאותם הנוהגות... לא שיש כאן ממש היתר.
נו. בא נשמע מי אלו המתירים
אבל אני מדגיש תביא לי פוסקים שמתירים הלכתית לא רבנים. אלא פוסקים שמתייחסים לסוגיא בשבת. למקור מדברי הירושלמי. נושאים ונותנים בדבר. גם מרן הגר"ע יוסף בשו"ת יביע אומר ח"ה (חאה"ע סי' ה) הביא את דברי הפוסקים האוסרים. אבל כמעט ולא דיבר על מהות הסוגיא ואיך בדיוק הראיות מהגמרא בשבת ועוד שהדבר אסור.
מעניין לראות את הפוסקים הסוברים מותר הלכתית. לא השקפתית.
פשוט מאוד שהדבר פרוץ. זה כמו שיהיה מישהי פרוצה ממש ובמקום זה ישימו תמונה ויאמרו זה לא אמיתי, זה רק תמונה
שיער באשה ערוה שאמרו רבותינו הכוונה בזה שזה גורם הרהור כמו ערוה. ועתה שבאה הפאה והגדילה לעשות את שיער האשה יותר נאה ויפה ממה שהיה לה קודם זה אדרבא יותר הרהור.
ומה שזה דרבנן ולא דאורייתא זזה בגלל שלא על זה הייתה גזרת התורה. ולכן אי אפשר לומר שזה דאורייתא.
פוק חזי בנושא היתר מכירה שיש לו ראיות גדולות להיתר ופוסקים רבים מאז ומעולם שהתירו את הדבר ויש כאן מכירה לכל דבר וכו' באים הרבנים הישיבש ואומרים "זה קומבינא, זה צחוק". ואילו בפאה הנוכרית שעל ידה נוצרה המילה קומבינה. ואין לה צחוק וקומבינה גדולה מזו. כל הרבנים הישיבש שותקים.
אני למדתי את הנושא. אפשר לומר שיש מתירים. אבל הדעה קלושה ביותר אני מדבר מבחינה למדנית והלכתית
מי שאמיתי יודע שאין בזה ממש. אלא כיון שהדור כבר נפרץ נו מצאו עיקולי ופשורי
ואין לה צחוק וקומבינה גדולה מזו. כל הרבנים הישיבש שותקים
כי הטענות שאתה טוען כעת ענו עליהם עשרות אם לא מאות פעמים בפורום כאן