תורת רבי יעקב הלל שליט"א

וכמובן שהערכה שלנו כלפי הרב הלל היא גדולה ועצומה ...
הוא רב גדול בישראל ת"ח מקובל צדיק וגדול ... מעמיד תלמידים הרבה ... וכל דברינו לא היו כלפיו ... אלא כלפי אנשים מתוקים שרוצים להנדס לנו תודעה.

כרגיל "המתוק" הופך כל דבר שרוצה או ל"מר" או ל"מתוק עוד יותר מדבש" ... אכן כן הרב הלל זכה וזוכה להעמיד תלמידים בתורה הקבלה ... אך אל נא לשכוח שעל המשפט "אין דומה לו ואין מי שישוה" הכל תוצרת הנדסת תודעה של "המתוק" שלנו ... וכבר ידוע שהוא פיתח שיטה חדשה בתורת הקבלה חדשים מקרוב באו לא שערום אבותינו ... וכבר העידו על כך כל גדולי המקובלים בדורנו ובדורות קודמים ... ואפילו מורינו ר' שמואל אוירבעך זצוק"ל שהיה חברותא שלו ... עזב את הלימוד איתו בחמת אף ובחוסר הסכמה גדולה מאוד על צורת הלימוד שלו ...

אבל ל"מתוק" שלנו זה הכל דיבורים ... "עומק לפנים מעומק" למי שיודע ... הבל הבלים !!
ספריו שרשי הים הם לא שוטנשטיין על עץ חיים - שקר וכזב ... הם הקדמה ללימוד ...
איני יודע מה ראיתי לנטות מהאמת הפשוטה בגלל דעות שונות.
הכי כואכב לומר שהוא פיתח שיטה חדשה? השתגעת?
הגר"ש אוריבך ראה את עצממו כתלמידו עד סוף ימיו וכחודש או יותר קצת לפני פטירתו ישב שבעה על אחיו, הגר"י הגיע וקיבל כבוד שאףא' לא קיבל אז. למרות שהוא לא הלך איתו אלא עם הגראי"ל.
חיבור שורשי הים זה בדיוק שוטנשטיין
כל מילה בע"ח עם ביאור נכון בדיוק כמו הפירוש הנ"ל על הגמ'
זה אמנם רק על ההתחלה של הע"ח אבל המציאות שכולם לומדים בזה, מצטטים אותו ומשתמשים בו, והוא רב מכר ממש, יצא בכמה מהדורות שכל פעם הוא מתקון ומשוכלל יותר,
כל מה שכתבתי זה אמת פשוטה.
זה שזה לא מסתדר עם,,, ועם,,,, זה לא סיבה לעוות את המציאות. לכל היותר להתקפה מלוויינת, אבל האמת היא כואבת לפעמים

ועיין ערך ישיבתו של מורינו הגאון האמיתי הרב מרדכי עטיה גדול המקובלים בדורינו (אמיתי בענוה וביראת שמים)
אם כבר הזכרת את הגר"מ,
הלא הוא תמיד משתבח בהגר"י הלל שהוא תלמיד של זקנו רבי מרדכי שהוא קרוי על שמו, ורגיל לומר הוא למד אצלנו
ויחד עם זאת הגר"מ בשיעוריו תמיד מזיכר שיטתו וספריו של הגר"י,
המציאות עד לעצמו.
יש בעדות מסוימות מין ררגש כזה שכל מה שלא מסתדר עם המפלגה הכל חייב להיראות הפוך, כדאי להיות נקיים ואמיתיים.

כרגיל "המתוק" הופך כל דבר שרוצה או ל"מר" או ל"מתוק עוד יותר מדבש" ... אכן כן הרב הלל זכה וזוכה להעמיד תלמידים בתורה הקבלה ... אך אל נא לשכוח שעל המשפט "אין דומה לו ואין מי שישוה" הכל תוצרת הנדסת תודעה של "המתוק" שלנו ... וכבר ידוע שהוא פיתח שיטה חדשה בתורת הקבלה חדשים מקרוב באו לא שערום אבותינו ... וכבר העידו על כך כל גדולי המקובלים בדורנו ובדורות קודמים ... ואפילו מורינו ר' שמואל אוירבעך זצוק"ל שהיה חברותא שלו ... עזב את הלימוד איתו בחמת אף ובחוסר הסכמה גדולה מאוד על צורת הלימוד שלו ...
טעות גסה, הגר"ש אויערבך מאוד העריך את צורת לימודו ומעולם לא טען לחוסר הסכמה. שנים על גבי שנים למד איתו.
[אמנם הוא טען שהוא לא 'חד בדרא' כמו שהגר"ש פינקוס אומר - אך מ"מ מעולם לא זלזל בתותרתו].
ואי איירינן בגדולי ישראל שלמדו אצלו קבלה, הלא הם הג"ש פינקוס זצ"ל, הגר"ד פריש זצ"ל, הגר"ד סגל שליט"א, הגר"מ זילבר שליט"א, הגר"ש בצלאל שליט"א חבר מועצת חכה"ת [עד היום הוא נכנס לשיעוריו!], ועוד רבים.
אבל ל"מתוק" שלנו זה הכל דיבורים ... "עומק לפנים מעומק" למי שיודע ... הבל הבלים !!
הקדמה ללימוד, ושוטנשטיין לעץ חיים. ואני שמעתי מכמה לומדי עץ חיים שאינם זזים בלי ספרי שרשי הים.
עוד אמר לי הגר"י הלל שליט"א בעצמו - שאף מרן הגרח"ק זיע"א היתה לו קביעות של עשרים דקות בכל יום ללמוד שרשי הים!
וגם אם תאמר שזה כן - קדמו לו הרבה אנשים בעולם בפירוש על אוצרות חיים ועל עץ חיים ... עיין ערך ישיבת נהר שלום, ועיין ערך ישיבתו של מורינו הגאון האמיתי הרב מרדכי עטיה גדול המקובלים בדורינו (אמיתי בענוה וביראת שמים)
למעשה, ספריו של הגר"י הלל כבשו יותר ויותר משאר ספרי המקובלים, ללא השוואה כלל [אפילו כמה מקובלים שהגר"י הלל התנגד להם, הם עצמם לומדים בספריו, ואכמ"ל]. ובענין רבי מרדכי עטייה - קצת הצחקת אותי, הוא קיבל את תורתו מהגר"י הלל שליט"א.
הרב הלל - לא היה הראשון בעולם שהחל לעשות בציבור תענית שובבי"ם - הכל שקרים והנדסת תודעה ציבורית .... הדבר נעשה עוד לפני שהוא עלה לארץ ע"י רבני וחכמי המקובלים בכל ישיבה ...
זה היה מיעוט שבמיעוט, זה לא תפס בציבור הכללי, עד הוצאת ספרו החשוב 'תקנת השבים'.
ולקינוח - הקפות שניות עם הרבה אקשן שמצליח לאגד סביבו הרבה גדיים מתוקים מדבש ...

אוי לנו איפה נפלנו ... בדור כזה מתוק מדבש ...
באמת חביבות התורה שהוא עושה שם זה דבר נדיר, אנשים רוקדים מתוך אהבת תורה אמיתית, זקנים עם נערים, מקובלים ופשטנים, עד כלות הכוחות לכבוד של תורה.

אם כבר הזכרת את הגר"מ,
הלא הוא תמיד משתבח בהגר"י הלל שהוא תלמיד של זקנו רבי מרדכי שהוא קרוי על שמו, ורגיל לומר הוא למד אצלנו
ויחד עם זאת הגר"מ בשיעוריו תמיד מזיכר שיטתו וספריו של הגר"י,
המציאות עד לעצמו.
יש בעדות מסוימות מין ררגש כזה שכל מה שלא מסתדר עם המפלגה הכל חייב להיראות הפוך, כדאי להיות נקיים ואמיתיים.
מפלגה ????

מישהו דיבר על מפלגה ????

עליך נאמר : "על ראש הגנב בוער הכובע" ....

ו"אין אדם מדבר אלא מתוך הירהורי ליבו"

כמה מגדולי המקובלים בדורינו (שאין אחד כאן שלא מכיר) אמרו לי על שיטתו בקבלה דברים חריפים מאוד, תסמרנה שערות ראשי מחומר הדברים.
יש לו שיטה חדשה, וזה ידוע לכל מי שעיין בכתביו. (אני לא מתכוין להתווכח על זה, משום פשיטות הדברים).
הוא ת"ח עצום. אבל לגבי שיטתו בקבלה, כנ"ל.
אין מה להתווכח עם מציאות

כמה מגדולי המקובלים בדורינו (שאין אחד כאן שלא מכיר) אמרו לי על שיטתו בקבלה דברים חריפים מאוד, תסמרנה שערות ראשי מחומר הדברים.
יש לו שיטה חדשה, וזה ידוע לכל מי שעיין בכתביו. (אני לא מתכוין להתווכח על זה, משום פשיטות הדברים).
אין מה להתווכח עם מציאות
שקר ולשה"ר, ביזוי ת"ח בדברים שאינם אמת.
נשמח לשמוע על ביהמ"ד שמתנגד לו ולא לומד בספריו.
אפי' הגר"ב שמואלי ספריו על השולחן בשיעור תדיר.

גם קהילת ים החכמה בראשות הגרי"מ מורגשנטרן כווווולם תלמידיו וספריו שם עטרה לראשם.
אני מנסה לחשוב מה מניע אנשים כאן בפורום לכתוב שטויות כאלו במילתא דעבידא לאיגלויי, אא"כ נימא שהם שייכים לקהילת גזור הדבק שקיבלו על עצמם לרודף כל מי שאינו כפוף לרבם.
בושה וכלימה שככה נהיה בזיון ת"ח וגדלוי הדור בפשטות שכזאת.

אין מה להתווכח עם מציאות
כמה מגדולי המקובלים בדורינו?
על מי אתה מדבר?
רוב ככל המקובלים מחזיקים מאוד משיטתו ומעיינים בספריו תדיר.
שיטתו בקבלה היא ע"פ תורת הרש"ש, כידוע לכל מעיין בכתביו.

ממש לא.
בגלל הסגנון. ככה א"ל אדם שהתעניין בזה. לפעמים משלמים על סגנון שלא מצוי זה בערך מה שהוא א"ל.
לא מאמין לזה. ראיתי גם את המחיר ההתחלתי, הוא היה נמוך להחריד.

בלי להיכנס לנדון כאן יש את המעשה עם הדיבוק שגם כן הזכיר את הרב הלל. מעניין.
מה שכן אני חושב שאין שום בעיה לומר שיש החולקים על שיטת הגר״י הלל זה לא מוריד ממעלתו כלום. ואגב כמעט כל הגדולים האמתיים היו להם מתנגדים. אבל אינני נכנס לגופו של עניין כי אני לא מבין בזה.

מה שכן אני חושב שאין שום בעיה לומר שיש החולקים על שיטת הגר״י הלל זה לא מוריד ממעלתו כלום.
אבל לשקר זה חמור מאוד, וגובל בביזוי ת"ח.
להמציא דברים מעל במה ולכתוב: מתנגדים וכו' זה פשוט שקר מרושע.
כל עולם הקבלה ניזון מהרב הלל, וזה בא וממציא שקרים כאלה?
זה חמור מאוד.

מה שהתייחסו להר"י הלל וכוחו בציור,
פעם קיבלתי את המצורף מר"י אוהב ציון תלמיד הר"ד קוק:

מיהו מקובל ואיך לנהוג בלימוד קבלה

רגיל על לשונו של רבינו תמיד, כי ענין לימוד קבלה הוא פנימי מאד, ולא מספיק לזה להיות בעל מח מבין ומוכשר וכן בעל זכרון, אלא צריך להרגיש ולחוש את מה שלומד, ובזה הוא באמת מקבל את הקבלה האמיתית, ולכן סובר רבינו שבזמנינו היום כמעט ולא מצויים “מקובלים” אמיתיים …

שאלתי מרבינו מה ללמוד כשרוצים להתחיל את לימוד הקבלה, ואמר לי ללמוד בספר “דעת ותבונה” של הגרי”ח מבבל בעל בן איש חי, וציין גם לקונטריסו “חוט המשולש” הנדפס בספרו עוד יוסף חי, ששם הדברים מבוארים בקיצור נמרץ.

אמר לי רבינו כמה פעמים, כי לא הצליח להתחבר כל כך לתורת הרש”ש בקבלה, [ומאידך אמר לי ידידי הרה”ג ר’ מיכאל שמואל רביע שליט”א ששמע מרבינו שעבר על סידור הרש”ש מאה פעמים …], כי לזה צריך להיות מחושבן מאד מאד והכל ציורים ע”ג ציורים וכמעט שאין לדבר סוף, וכשאמרתי לרבינו פעם שהגאון המקובל ר’ יעקב הלל שליט”א ראש ישיבת אהבת שלום, היה בצעירותו צייר, מיד אמר לי, עתה אני מבין את כחו הגדול בתורת הרש”ש, כי רק צייר אומן יכול להתחבר לציוריו של הרש”ש …

רבינו אומר תמיד, כי ראוי לכל אדם לעלעל מידי פעם, או לפחות פעם בחיים, בסידור הרש”ש, והגם שאין אתנו יודע ומבין בסוד הענין, מ”מ ראוי הדבר מאד כדי להראות לאדם כמה וכמה עוצמות יש בכל מילה שאומרים בתפלה, ומזה יבין לבבנו איזו רצינות צריך בכל מילה שמוציאים מהפה בתפלה. וע’ נפש החיים (שער ב פרק יג). ודו”ק.

כמה שרבינו הולך בסוד קדושים ומכוין כונות וכו’, מ”מ אם יש דבר המבואר בספרים והוא נגד הפשט המפורש בדברי חז”ל והראשונים, רבינו אזיל בתר הפשט, ותמיד אומר שלא שייך לבנות סוד ע”ג שיבוש הפשט. [וכן ידוע מהגר”א שלעולם לא שייך באמת מחלוקת בין הפשט לקבלה וכו’]. אחד הדברים הבולטים הוא בענין ברכת הלבנה שלפי פשט מברכים מיד בתחילת החודש, וכל הענין של שבעה ימים מתחיל בענין של סוד הנסתר מהפשט, ולכן רבינו מברך בתחילת החדש. [ובמקום אחר אבאר ענין זה בפרטות].

אמר לי רבינו כמה פעמים, כי לא הצליח להתחבר כל כך לתורת הרש”ש בקבלה, [ומאידך אמר לי ידידי הרה”ג ר’ מיכאל שמואל רביע שליט”א ששמע מרבינו שעבר על סידור הרש”ש מאה פעמים …], כי לזה צריך להיות מחושבן מאד מאד והכל ציורים ע”ג ציורים וכמעט שאין לדבר סוף, וכשאמרתי לרבינו פעם שהגאון המקובל ר’ יעקב הלל שליט”א ראש ישיבת אהבת שלום, היה בצעירותו צייר, מיד אמר לי, עתה אני מבין את כחו הגדול בתורת הרש”ש, כי רק צייר אומן יכול להתחבר לציוריו של הרש”ש …
וע"ד זה אמרו זקני חכמי בבל בירושלים על המקובל האלוקי ר"א דנגור שליט"א, שכיון שעסק בהנדסה [בצעירותו לפרנסתו] דין גרמא שזכה להפליג כ"כ בחכמה זו, ולכן ספרו "דרך עץ חיים" שבו כ' ציורים להסביר ע"ד הסוד הצליח מאוד, וזה ע"ד הנ"ל.
ואגב, גם הגר"א דנגור מחשיב עצמו לתלמיד הגר"י הלל [בתחילת דרכו כמדומה].

מדהים איך אמירה כללית כמו זו
כמה מגדולי המקובלים בדורינו (שאין אחד כאן שלא מכיר)
ועוד אמירה כללית כמו זה
הפכו כבר ל
אין מה להתווכח עם מציאות

אולי תואיל לשתף אותנו מה הביקורת עצמה??.... יש פה כמה אנשים שמבינים בקבלה מן הסתם.....

סתם בדרך אגב
רבי ישראל אלה וינטרוב ישב בשיעורים כשנה
אח''כ הוא עזב, ואמר לו אין דרכינו כדרכיכם, אבל זה היה על העניין של קבלת הרש"ש והגר"א

וכן היה מוכר בביתו ספרים של הישיבה כדי לעזור בהחזקתה

סתם בדרך אגב
ר' ישראל אלה וינטרוב ישב בשיעורים כשנה
אח''כ הוא עזב , ואמר לו אין דרכינו כדרכיכם אבל זה היה על העניין של קבלת הרשש והגרא

וכן היה מוכר בביתו ספרים של הישיבה כדי לעזור בהחזקתה
וכעין זה הגר"מ שפירא,
אבל תקופה קצרה יותר, ולא הסתדר עם השיטה
ושנים רבות היה מתאונן שאינו שייך לרש"ש, כידוע.

נערך לאחרונה:

וגם אם תאמר שזה כן - קדמו לו הרבה אנשים בעולם בפירוש על אוצרות חיים ועל עץ חיים ... עיין ערך ישיבת נהר שלום, ועיין ערך ישיבתו של מורינו הגאון האמיתי הרב מרדכי עטיה גדול המקובלים בדורינו (אמיתי בענוה וביראת שמים)

הרב הלל - לא היה הראשון בעולם שהחל לעשות בציבור תענית שובבי"ם - הכל שקרים והנדסת תודעה ציבורית .... הדבר נעשה עוד לפני שהוא עלה לארץ ע"י רבני וחכמי המקובלים בכל ישיבה ...

ולקינוח - הקפות שניות עם הרבה אקשן שמצליח לאגד סביבו הרבה גדיים מתוקים מדבש ...

אוי לנו איפה נפלנו ... בדור כזה מתוק מדבש ...
כל כך הרבה שטויות שקרים והבלים דחסת בהודעה אחת, לא יאומן!
אין לי כל כוונה להתעמת איתך, כי מנסיוני המר איתך בא' הפורומים השכנים, אין טעם....................
(ואם כבר מדברים - סתם שאלה - למה אתה משתמש כ"כ הרבה בנקודות............??????????.... זה בא לבטא כעס? עצבים? או סתם למלאות את ההודעה? כי היא מספיק מלאה גם ככה)

כל כך הרבה שטויות שקרים והבלים דחסת בהודעה אחת, לא יאומן!
אין לי כל כוונה להתעמת איתך, כי מנסיוני המר איתך בא' הפורומים השכנים, אין טעם....................
(ואם כבר מדברים - סתם שאלה - למה אתה משתמש כ"כ הרבה בנקודות............??????????.... זה בא לבטא כעס? עצבים? או סתם למלאות את ההודעה? כי היא מספיק מלאה גם ככה)
שמך נאה לך .... כסף ... כבוד ... כוחניות ... זה מה שחינכו אותך ואת המר כלענה ...
חבל שאתם כאן להשמיע את קולכם המר ... והביטקווין ... הכל וירטואלי .. שקר ...

וכל הנקודות ..... והסימני קריאה עליכם !!!!!!!!!! בא לבטא כאב על יהודים אומללים שחוץ מלהכפיש את הרב עובדיה ואת הספרדים שלא מזן מסוים ישן נושן שכבר נכחד מהעולם ...
מסכן ...
אומלל ...

ראשי תחתית