באנר תרומה

תורת רבי יעקב הלל שליט"א

צריך להבין: לאשכנזים יש נחיתות כלפי הספרדים בדבר אחד: בקבלה
בזה הם לא מבינים ובטוחים שהספרדים יודעים טוב ולכן כל מי שמסביר להם דברים בסייסים ביותר הם הולכים אחריו ובטוחים שהוא ברמה של רשב"י
זה הסיפור פה.
כאילו לא היו מקובלים אשכנזים, הגר"א, הלשם, ר' נתן שפירא (הגהות רנ"ש על אוצרות חיים), ועוד רבים.
וגם הרשימה הנ"ל, ידועים כמקובלים עצומים [בפרט הגר"ש אויערבך, הגר"ד פריש בעמ"ח מתוק מדבש, ולהבחל"ח הגר"מ זילבר].
וכל הרשימה הנ"ל תלמידיו.

אפשר לזלזל בצורה יותר עדינה

כאילו לא היו מקובלים אשכנזים, הגר"א, הלשם, ר' נתן שפירא (הגהות רנ"ש על אוצרות חיים), ועוד רבים.
וגם הרשימה הנ"ל, ידועים כמקובלים עצומים [בפרט הגר"ש אויערבך, הגר"ד פריש בעמ"ח מתוק מדבש, ולהבחל"ח הגר"מ זילבר].
וכל הרשימה הנ"ל תלמידיו.
אני לא בא חלילה לזלזל באיש
אני מסביר כללית את הנחיתות האשכנזית ל"מקובלים" ספרדים

יש אחד בדורינו שנחשב ל"שר בית הזוהר" כבר מאז שהיה צעיר, וכביכול למד חברותא עם הרב כדורי, ולענ"ד ספק אם יודע בכלל לגרוס זוהר, ואעפ"כ ראיתי חסידים ופוסקים גדולים שבטוחים שמדובר פה לפחות בחיד"א

אני לא בא חלילה לזלזל באיש
אני מסביר כללית את הנחיתות האשכנזית ל"מקובלים" ספרדים

יש אחד בדורינו שנחשב ל"שר בית הזוהר" כבר מאז שהיה צעיר, וכביכול למד חברותא עם הרב כדורי, ולענ"ד ספק אם יודע בכלל לגרוס זוהר, ואעפ"כ ראיתי חסידים ופוסקים גדולים שבטוחים שמדובר פה לפחות בחיד"א
רק זה לא כ"כ קשור להודעה שציטטת לעיל.
שמה מנו את תלמידיו של הרב הלל שליט"א, שלמדו ממנו ושמעו ממנו שיעורים בקבלה.
ומדובר בת"ח עצומים בכל קנה מידה, שאם היו מבינים שהרב הלל לא כ"כ רציני כמו שאומרים עליו, הם לא היו ממשיכים לבוא. הגר"מ זילבר שליט"א למד אצל הרב הלל שליט"א 52 שנה!
ועל כן, דבריך בנוגע לנחיתות האשכנזית אינם קשורים לנידו"ד, ודו"ק.

ומדובר בת"ח עצומים בכל קנה מידה, שאם היו מבינים שהרב הלל לא כ"כ רציני כמו שאומרים עליו, הם לא היו ממשיכים לבוא. הגר"מ זילבר שליט"א למד אצל הרב הלל שליט"א 52 שנה!
זה פשוט ליצנות לומר כך
ליצנות מוחלטת שגאון מופלג ונאדרי בקודש כמו רבי מיכל זילבר לומד 52 שנה אצל מרן הרב הלל.
אלא"כ כפי שביארנו בזה

ושוב, לפני שיקפצו עלי כאן אני עצמי למדתי באהבת שלום וקיבלתי הרבה מהגר"י הלל בירא"ש וודאי שמדובר פה באדם גדול ולא זה הנקודה

נערך לאחרונה:
זה פשוט ליצנות לומר כך
ליצנות מוחלטת שגאון מופלג ונאדרי בקודש כמו רבי יכל זילבר לומד 52 שנה אצל הרב הלל.
אלא"כ כפי שביארנו בזה

ושוב, לפני שיקפצו עלי כאן אני עצמי למדתי באהבת שלום וקיבלתי הרבה מהגר"י הלל בירא"ש וודאי שמדובר פה באדם גדול ולא זה הנקודה
זה פשוט ליצנות להגיד את הדברים שאתה אומר. אני דיברתי עם כמה מנכדיו של הגר"מ זילבר והם אכן אישרו לי את הדברים. הגר"מ זילבר מגיע לחלק מחתונות נכדיו (!) של הרב הלל כדי לכבדו, והוא עצמו אף היה מתפלל בימים נוראים באהבת שלום.
הדבר ברור שמה שהוא למד אצלו, זה כי הוא הבין שיש פה משהו נדיר בקבלה. ובעבר העלו כאן מכתב של הרב כדורי שכתב על הרב הלל "ראש המקובלים, המקובל האלהי".
הרב אהרן סלאטקי, שהיה מקובל עצום מבני אשכנז, ראש ישיבת המקובלים שער השמים, היה יושב בגיל 90 בשיעורים של הרב הלל, כשהרב היה בגיל 26 בלבד! גם על זה תאמר שזה מחמת הנחיתות האשכנזית?
הרב דניאל פריש, מבוגר מהרב הלל בכמה עשרות שנים, בעמ"ח מתוק מדבש, היה יושב בשיעורי הרב הלל כאחרון התלמידים, ועל ספרו על הזוהר, ביקש מהרב הלל (שכאמור צעיר ממנו בכמה עשורים) לכתוב הסכמה! וכן בתחילת פירושו על אוצרות חיים, נדפסה הסכמה מהרב הלל. האם אף הערכת מקובל עצום שכזה לרב הלל היא מחמת הנחיתות האשכנזית???
הדבר ברור, שישנם מקובלים רבים שהבינו שהרב הלל הוא מקובל בסדר גודל שונה לגמרי ממה שמכירים.

ואני באופן אישי דברתי כמה פעמים עם הגר"י הלל שליט"א, והוא העריך מאוד את תורתו של מרן זיע"א, ואף עשה לו מספד גדול לכבודה של תורה בישיבת אהבת שלום תכב"ץ, אלא שהיה חולק עליו בהלכה. ומכאן כל מי שמזלזל בו מחמת הענין הנ"ל - אין זה אלא סילוף והשתקת דעות שונות, שיטה זו לא היתה מקובלת מאז ומעולם ביהדות. מאז ומעולם רבותינו חלקו בדבר הלכה, ובפרט שהוא תולה עצמו באילן גדול מרן הרי"ח טוב זללה"ה ורבינו האר"י החי זיע"א.
ואני יודע גם כן שפעם בעת ריתחא דאורייתא בכולל אהבת שלום של האמריקאים שהיה באזור הממילא, העיז אחד האברכים ושאל האם אין הרב מודה לגדלותו של הרב עובדיה וכו'? ומיד שינה הגר"י פניו והאריך בדבריו שבח על עצם גדלותו בתורה רק שחולק על דרך הפסיקה ובהתלהבות סיפר שהרב עובדיה הזכירו בחזו"ע ימים נוראים בענין אמירת י"ג מידות ביו"ט, וכשהעירו לו הרי הרב הלל חולק עליך ואיך אתה מזכיר אותו, ענה הרב נכון צריך לתקן, לקח עט ושינה וכ"כ ידידי הגר"י הלל,
הגר"י הלל שליט"א למד בגייטסהד
אני מכיר אישית את מי שהיה חברותא שלו בתקופה ההיא (אח"כ נהיה חסיד חב"ד), ואמר לי בערגה שהוא היה בחור עם ראש גאון

אני מכיר אישית את מי שהיה חברותא שלו בתקופה ההיא (אח"כ נהי החסיד חב"ד), ואמר לי בערגה שהוא היה בחור עם ראש גאון
לי סיפרו שהוא היה א' מגדולי המתמידים שם. אולי תוכל לברר אצלו זאת?

הדבר ברור, שישנם מקובלים רבים שהבינו שהרב הלל הוא מקובל בסדר גודל שונה לגמרי ממה שמכירים.
הוא גאון עצום וגם חדשן עצום
לעד''נ האשכנזים הנ''ל חיפשו מקובל הבקי בתורת הרש''ש
אבל דובר את השפראך-שפה שלהם

ראשי תחתית