סליחה שהעתקתי את כל זה פשוט זה בא לטענות שהרב עובדיה היה יותר "בקיאותי" מ"עיוני"...אנשים היו מתפעלים יותר מהבקיאות, אבל אם היו רואים את העיון העמוק שלו היו נבהלים בהלה גדולה."
סליחה שהעתקתי את כל זה פשוט זה בא לטענות שהרב עובדיה היה יותר "בקיאותי" מ"עיוני"...אנשים היו מתפעלים יותר מהבקיאות, אבל אם היו רואים את העיון העמוק שלו היו נבהלים בהלה גדולה."
מצחיק אותי איך אתה מצטט את ר' בערלראש ישיבת פוניבז', הרב פוברסקי, אמר כי הרב עובדיה היה מנהיג הדור וחכם הדור.
סליחה שהעתקתי את כל זה פשוט זה בא לטענות שהרב עובדיה היה יותר "בקיאותי" מ"עיוני"...
למדת את התשובה של דוד שמש? התשובה של היתר מכירה?אגב אשמח לראות חידוש שחידש הגר"ע יוסף בכח עיונו, במקום העתק הדבק של שבחים ששיבחוהו.
ח"ו.הרב "אור יעקב" שליט"א
אתה רק מוצץ מאחרים שיחטאו בזלזול במרן זצ"ל
העליתי את זה כבר לעיל.ובשטחיות נראה שכך מרן בעצמו אמר:
למדת את התשובה של דוד שמש? התשובה של היתר מכירה?
זה לא רק תשובות בקיאותיות עצומות.
זה תשובות עיוניות בעצמה שאין כמותה. (עיין יבי"א ח"ד סי' לד עד אות לב כמה "עיון" יש על פסיק רישיה)
אתה כנראה לא יודע מהו כ"כ "עיון".ביקשתי ממך שתצביע לי על מהלך ספציפי שיש בו חידוש, דרך חדשה בהבנת הרמב"ם (למשל), או דרך חדשה בהבנת הגמ'. חידושי סברות שעל פיהם הכריע להלכה, דברים שאינם מופיעים בפוסקים שקדמוהו.
אתה שולח אותי לעיין בסימנים ארוכים, זה רק מוכיח על הגישה החובבנית שלך.
למען הדיוק, אלו דבריו (ספר "הפנקס" - קטעים מתוך יומנו האישי של הג"ר יצחק לווינשטיין זצ"ל, עמ' 189):כעי"ז התבטא הגראי"ל שטיינמן זצ"ל כשיצא מרן הגרע"י מניחום אבלים על אשתו, כפי שכתב משמשו הרב לוינשטיין בספרו.
וע"ע -בלילה ישבתי עימו לבד בחדר ודיבר שזה כבוד שמגיע הרב הספרדי הכי חשוב לנחם, וגם בין האשכנזים הוא נחשב לת"ח. נכון שהוא לא בדרך הלימוד שלנו, אבל בדורות קודמים זה היה נחשב לת"ח. והוסיף שאדמורי"ם וראשי ישיבות באים לנחמו, וממש שמח שיש שלום ביהדות החרדית.