נראה לי מרן זצוק"ל כותב זאת במפורש, אבל אינו לפני כרגע, כך שאיני יכול לומר בוודאות...המילים המודגשות הם שטויות והבלים, השאר נכון
נראה לי מרן זצוק"ל כותב זאת במפורש, אבל אינו לפני כרגע, כך שאיני יכול לומר בוודאות...המילים המודגשות הם שטויות והבלים, השאר נכון
מה קשור אחוזים ? לא הצלחתי להבין. אם בעשר אחוז הוא חולק בגלל הסיבות שמניתי אז זה קו שונה. ברור שיש מחלוקות מסיבות אחרות אז מה זה אומר?כבודו מוזמן לפתוח הליכות עולם וללמוד על הסדר...
אתה לא תגיע ליותר מ10% שחולק עליו בגלל "שקבלנו הוראות מרן לקולא"... (אולי בטהרת הבית יותר)
רוב ככל ההלכות חולק עליו בלי קשר ל"הוראות מרן", אלא נטו דיון הלכתי.
אתה אמרתמה קשור אחוזים ? לא הצלחתי להבין. אם בעשר אחוז הוא חולק בגלל הסיבות שמניתי אז זה קו שונה. ברור שיש מחלוקות מסיבות אחרות אז מה זה אומר?
וזה לא נכון כלל וכלל, כי מה ש"חלק עליו כל כך הרבה" לא היה בגלל ה"קו השונה".ברור שהוא יצר קו שונה והראיה שחלק עליו כל כך הרבה.
מי שמכיר את ההיסטוריה של הרב עובדיה עם חכמי בבל ובפרט עם הרי"נ מבין שהיתה שם הרבה פוליטיקה ולא רק מלחמה על כללי הפסיקה. הסיבה שחכם עזרא חיזק אותו היא ברורה מדובר בת"ח בסדר גודל עצום שנרדף ע"י חבורה של עיראקים שירדו לחייו וברור שהוא יתמוך בו מה השאלה בכלל?. ברור שהפלטורמה של ש"ס גרמה לפרסום הפסקים שלו ומשמיא קא זכו ליה. אולי יתקיפו אותי אבל זו אמת פשוטה, מכיון שע"י ש"ס נפתחו מאות בתי ספר ומדרשיות של אל המעיין וכל מי שנכנס לעולם התורה דרך שם וישנם עד היום אלפים רבים, הכירו רק את תורתו של הרב עובדיה. זה מה שמנחילים שם ותו לא מידי.ממש לא, הרי ידוע שמי שנתן לו גיבוי כנגד הבבלים ולהמשיך בשיעורים ולפסוק כהשו"ע ודלא כהבא"ח, זה היה הגאון המורה מוהר"ר עזרא עטיה זיע"א. שנפטר בשנת תש"ל, וכל מה שרצו למנוע ממרן זצ"ל למסור שיעורים ושהתנגדו לו היו יותר בירושלים.
ואם תראה את הלשונות של הרבנים בהסכמות שקיבל בשנות התש"כ מכל גדולי הרבנים מכל המגזרים, הלא תדע שהיה מפורסם כפוסק עוד משנות ה40 לחייו, ותבין שלא הפוליטיקה גידלה אותו, והיא גם לא מינתה אותו להיות ראשון לציון.
אתה אמרת שחלק עליו בעשר אחוז. אז תפתח בן איש חי ותספור כמה הלכות יש שם ותראה כמה זה עשר אחוז.אתה אמרת
וזה לא נכון כלל וכלל, כי מה ש"חלק עליו כל כך הרבה" לא היה בגלל ה"קו השונה".
אתה ממציא דברים...אתה אמרת שחלק עליו בעשר אחוז. אז תפתח בן איש חי ותספור כמה הלכות יש שם ותראה כמה זה עשר אחוז.
כבר דנו באשכול אחר שפסקיו מפורסים ונהוגים יותר אצל 'בעלי בתים' מאשר אל בני תורה, זו עובדא.אפשר לברר מתי התחילו הספרדים היותר שורשיים (לאפוקי בע"ת וכו') לברך לפני ההדלקה ולהוווכח באמת הפשוטה, מרן היבי"א בתור רב ראשי היה מוגבל באפשרויות להשפיע מפאת החוק, ורק אח"כ סבב מעיר לעיר, וכל השאר הסטוריה
אבל חלקם הגדול של אותם בנים ונכדים לא יודעים למה הם נוהגים כך ולא אחרת, ולכן גם קשה לשכנע אותם לחזור למנהג ומסורת אבותםכבר דנו באשכול אחר שפסקיו מפורסים ונהוגים יותר אצל 'בעלי בתים' מאשר אל בני תורה, זו עובדא.
אולי במהלך השנים אותם בעלי בתים, בניהם ונכדיהם הפכו לבני תורה, וברוך ה' היום יש המון בני תורה שהולכים כפסקי הרב עובדיה, תאמין לי לפני 30 שנה זה היה מיעוט קטן.
זה כבר בעיה אחרת... בעיה קשה ...אבל חלקם הגדול של אותם בנים ונכדים לא יודעים למה הם נוהגים כך ולא אחרת, ולכן גם קשה לשכנע אותם לחזור למנהג ומסורת אבותם
אכן.זה כבר בעיה אחרת... בעיה קשה ...
ולכן יש לנו פורום כותל המזרח (לא שמטרת הפורום היתה לנגח במרן הרב עובדיה, ח''ו, אלא בסה''כ לדון על דברים ומנהגים כדרכה של תורה)
עם הרבנים הגאונים שליט''א משכמם ומעלה, וגם אני הקטן ...
בחצי שנה שהפורום נפתח, כבר הקפנו המון סוגיות הלכתיות החל מפאה נכרית ותכלת וכלה בקבלת הוראות האר''י וספירת העומר, וזה רק ההתחלה, זה הצלחה אדירה של הפורום, והדברים עושים פירות ...
והיום רוב גדול.כבר דנו באשכול אחר שפסקיו מפורסים ונהוגים יותר אצל 'בעלי בתים' מאשר אל בני תורה, זו עובדא.
אולי במהלך השנים אותם בעלי בתים, בניהם ונכדיהם הפכו לבני תורה, וברוך ה' היום יש המון בני תורה שהולכים כפסקי הרב עובדיה, תאמין לי לפני 30 שנה זה היה מיעוט קטן.
מי ששיכנע לחזור למוסרת אבותיהם הוא מרן רבינו הגרע"י זיע"א שהחזיר העטרה ליושנה.אבל חלקם הגדול של אותם בנים ונכדים לא יודעים למה הם נוהגים כך ולא אחרת, ולכן גם קשה לשכנע אותם לחזור למנהג ומסורת אבותם
ברוך השם שהתורה גברה, ושלחו ילדיהם לישיבות קדושות, אשריהם ואשרי חלקם. זה שמחה גדולה לדורינו, שעולים במעלות.והיום רוב גדול.
לכתוב על כך שיש אנשים שקיבלו עליהם אדם גדול בענקים כרבם, "זו בעיה קשה", זו בעיה יותר קשה!!!זה כבר בעיה אחרת... בעיה קשה ...
ולכן יש לנו פורום כותל המזרח (לא שמטרת הפורום היתה לנגח במרן הרב עובדיה, ח''ו, אלא בסה''כ לדון על דברים ומנהגים כדרכה של תורה)
עם הרבנים הגאונים שליט''א משכמם ומעלה, וגם אני הקטן ...
בחצי שנה שהפורום נפתח, כבר הקפנו המון סוגיות הלכתיות החל מפאה נכרית ותכלת וכלה בקבלת הוראות האר''י וספירת העומר, וזה רק ההתחלה, זה הצלחה אדירה של הפורום, (כמעט כמו 'פורום' אוצר התורה שהצליח ברמה בלתי נתספת בחודשים האחרונים) והדברים עושים פירות ...
על אנשים שלא נותנים לאף אחד אחר להתבטא, ולדון כדרכה ש''ת, זה השאריות של הבעלי בתיות של ההורים שלהם. וזה בעיה קשה. אני מאמין שזה יעבור.לכתוב על כך שיש אנשים שקיבלו עליהם אדם גדול בענקים כרבם, "זו בעיה קשה", זו בעיה יותר קשה!!!
הבעיה הקשה היא חוסר ההתבוננות וקבלת הכל כ'הלכה למשה מסיני'' ומי שלא הוא סתם איזה 'מסכן/משתכנז/עירקי עקשן/רשע/טיפש'' וכיו''בלכתוב על כך שיש אנשים שקיבלו עליהם אדם גדול בענקים כרבם, "זו בעיה קשה", זו בעיה יותר קשה!!!
עדיין לא מצאתי מקוראנא החכימוני, איפה יש דין שחובה ללכת להלוייה הזו ?
כמדומני הש"ך על ריש יו"ד סי' שסא כתב שחובה ללכת.לא קראתי כלום, רק את הכותרת של האשכול.
בגדר ת"ח / גדול הדור שחובה ללכת להלווייתו
אנא החכימוני, איפה יש דין שחובה ללכת להלוייה הזו ?