החש בראשו
סייג לחכמה שתיקה!
אז מי הקים הגרע"י זצ"ל?אבל הדרך של המרביצי לא הביאה לשום מקום. לא הקימה את עולם התורה.
נערך לאחרונה:
אז מי הקים הגרע"י זצ"ל?אבל הדרך של המרביצי לא הביאה לשום מקום. לא הקימה את עולם התורה.
לא את הישיבות הספרדיות בפועל, כעמותות ומוסדות.גיחוך. אז מי הקים הגרע"י זצ"ל?
במחילה, אפשר לשאול שאלה? מאיפה הוא ידע שהכוונה אליו? על ראש.. בוער הכובע?
אוסיף על דבריך,ברור שהם ספרדים, וגאים באורחות חייהם, וידוע שהמרביצי הם גדולי המקאמיסטים.
אמת ויציב.אוסיף על דבריך,
שאם מהאשכנזים אתה לוקח הכל ומהספרדים אתה לוקח מקאמים ומוזיקה מצרית המצב קשה...
לא הבנתי מילה. מקאמים מגעילים אותך?לא שח"ו זה מה שלקחו, אבל הדיבור על המקאם וכדו' הוא מגעיל... וזו "מחלה" של מי שגדל בארצות ערב יחד עם דאע"ש והאחים המוסלמים...
לא יאומן. מזלזל ברבותיו.
עולם התורה לא נברא ביום אחד ולא בשישה ימים, הוא הקם בדם יזע ודמעות של הרבה ראשי ישיבות צעירים שבאו ועשה מעשה ולקחו על עצמם עול של הקמת ישיבה עם על המשתמע מכך ומכולם יחד נוצר מה שמכונה בימינו 'עולם התורה הספרדי'.לא הקימה את עולם התורה.
זה חסום בנטפרי, מה יש בו.לא יאומן. מזלזל ברבותיו
ח"ו.לא הבנתי מילה. מקאמים מגעילים אותך?
לי פתוח. הא מתרעם על ראש ישיבה זקן מירושלים ששלח לו עם תוניסאי בשם ג'רבי מסר - לא לבקר את חכם בן ציון, משום שפסקיו לבני תורה ומרן האבא לבעלי בתים... הוא משבח את חכם בן ציון ואומר שכתבו בשמו דברים שבוודאי לא אמרם, שלא הבינוהו כמו שצריך.זה חסום בנטפרי, מה יש בו.
העניין של השירה הוא מאד גבוהח"ו.
אני סך הכך מזכיר שדיבור מוגזם על הבנה גדולה מקאמים ועוד כסמל לגאוה במורשת הספרדית ולהמשכתה הוא ריקנות טהורה.
זה יכול להתאים לחילוני מרמת גן שנולד בעירק או בסוריה...
מי שת"ח וגדל בין חכמים מבין שלא זהו הסמל הראוי להמשכה במורשת האבות.
אני יכול להבטיח לך שרבים מגדולי התורה בא"י וסביבותיה לא היו בקיאים בזה ובוודאי לא הכירו את נגינות העגבים
נכון. אבל כשיהודים שרים ז'אנר מאוס של עגבים ומחקים את המואזין הרוצח - אני לא בטוח שזה עושה להם טוב. דיוטא תחתונה כזו בוודאי לא מכבדת את העם היהודי (עד לביב הזה ירדתם כדי לחקות אותו כשאתם עומדים לפני ה')...העניין של השירה הוא מאד גבוה
ידועים דברי החת"ס שמאד הצטער שלא הייתה לו הבנה מוזיקלית.
הגר"א אמר שישנם סודות התורה שא"א להבינם רק ע"י חכמת המוזיקה.
נכון.נכון. אבל כשיהודים שרים ז'אנר מאוס של עגבים ומחקים את המואזין הרוצח - אני לא בטוח שזה עושה להם טוב
?????????????????????????!!!!!נכון. אבל כשיהודים שרים ז'אנר מאוס של עגבים ומחקים את המואזין הרוצח - אני לא בטוח שזה עושה להם טוב. דיוטא תחתונה כזו בוודאי לא מכבדת את העם היהודי (עד לביב הזה ירדתם כדי לחקות אותו כשאתם עומדים לפני ה')...
אינני יודע איזו אסוסיאציה מעוררת אצלך האמירה שגדולי המרביצי גאים בספרדיותם וכראיה לכך הם מקאמיסטים גדולים.?????????????????????????!!!!!
אני מבין ששרה אימינו השכיבה את יצחק לישון רק עם מוזיקה חסידית...נכון. אבל כשיהודים שרים ז'אנר מאוס של עגבים ומחקים את המואזין הרוצח - אני לא בטוח שזה עושה להם טוב. דיוטא תחתונה כזו בוודאי לא מכבדת את העם היהודי (עד לביב הזה ירדתם כדי לחקות אותו כשאתם עומדים לפני ה')...