כוכב מיעקב
חבר קבוע
יפה מאד! כבר כתבתי לעיל שבחור ספרדי בהיותו בישיבה אשכנזית אין לי בעיה שיתבטא כאשכנזי ועם כל הישיבישקייט תוך כדי הלימוד וכו' זה מובן מאד. אבל ברגע שאתה יצאת משם ונהיית לראש ישיבה בישיבה "ספרדית" לכאורה ואתה גם במועצת "חכמי" התורה, ואתה מייצג ציבור ועדה קדושה, לא נראה לי ראוי ונכון כלל שבדרשה פומבית והרצאות ונאומים שתתבטא כמו אשכנזי, אתה לא בחור ספרדי בחדר אוכל של הישיבה האשכנזי או בבית המדרש של הישיבה, אתה ראש ישיבה ספרדי עצמאי!מי שחושב שאפשר להקים עולם תורה ספרדי, בלי להתבסס על ערכי עולם הישיבות הליטאי, לא קורא מפה.
מי שחושב שזה פדיחה או בעיה להגיד שקיבלנו מהם מתנות וערכים חשובים, או שזה גורע מהיותנו ספרדים גאים, פיספס את הנקודה.
העובדה היא, שהיום דווקא הרבנים הספרדים הישיבישרס, שגדלו בעולם הישיבות הליטאי, הם אלו ששולחים לתלמודי תורה ספרדים, בסגנון מוסדי עולם.
מומלץ לכל אחד לקרוא את קונטרס האריות קשורים בחוט, ולהבין דבר או שניים על כל מה שקורה בימינו.
תחשוב על זה, כי ההבדל הוא שמים וארץ!
ואני מסכים שיש דברים טובים שלמדנו מהם וקיבלנו מהם ואפשר אפילו להכניס את אותם דברים לישיבות שלנו, אבל אלו דברים כלליים בצורת הנהגת ישיבה וכדומה, אבל לא דברים שסותרים את המהות או דברים שקשורים למהות זהותנו והיותנו ספרדים עם מסורת אבות משלנו.