נו נועליך נאמר משיב כהלכה!!!
נו נועליך נאמר משיב כהלכה!!!
גדולי ישראל לא החליפו את הטליתות שלהם אז למה שאני יחליף וכנראה שאת צורת הלבוש הם כן החליפו אז יש חילוק?
תציע לגדולי הדורדוקא על "צורת הלבוש" יש מקום להקפיד משום "שלא שינו לבושם" (ובכל זאת השתנתה כל צורת הלבוש בעולם), אבל צבע הפסים בטלית לא קשור לזה.
או איזה יופי איזה הדר, גדו"י ישראל נשארים עם טלית פסים שחורים למה לנו לשנות? לא הבנתי אתה בעד או נגד??
לא הבנתי מה זאת אומרת ענין של טעם כל דבר יש לו טעם ושורש ואם הם נשארו עם הפסים שחורים סימן שזה יותר טוה לנהוג כך בהלכה אין בערך ענין של טעםכפי שהסברתי אין כאן אלא ענין של טעם, ולא לשנות בדוקא או להקפיד בדוקא על מנהגם (אגב, צולם ביום חול...)
לא כל דבר אני צריך לדעת טעם ושורש אבל אם יש דעות כמו הרב עובדיה שראו לנכון לשנות ורוב המוחלט לא ראו בזה סיבה לשנות כנראה שיש סיבה מה כזה מסובך? עזוב שניה מכנסיים לבנים ופסים טורקיז.את אותה טענה תטען על מכנסיים שחורים עם פסים אפורים.
עד עכשיו לא הבאת לא טעם ולא שורש, חוץ מחיקוי צבע בגדיהם (ואפילו לא צבע בגדיהם, שבזה יש טעם, אלא צבע הפסים שבבגדיהם).
כבר ביארו לעיל שאין שום חשש בטלית עם פסים שחורים. (ומרן זצוק"ל לא אמר בשום מקום ש"ראוי לשנות"... ורק יש שנוהגים כן ע"פ הרש"ל וברכ"י ודעימיה שכתבו שכל הטלית תהיה לבנה ולפיהם יותר טוב שהטלית תהיה לבנה כולה)לא כל דבר אני צריך לדעת טעם ושורש אבל אם יש דעות כמו הרב עובדיה שראו לנכון לשנות ורוב המוחלט לא ראו בזה סיבה לשנות כנראה שיש סיבה מה כזה מסובך? עזוב שניה מכנסיים לבנים ופסים טורקיז.
קודם כל תגיב על כל ההודעה, אח"כ תדבר על דמגוגיה.דמגוגיה זולה ..
כי הוא בן לעדת חלאב אר"ץ, וכך נהגו אבותיו.מישהו יודע למה הרב סאלים לובש טלית עם פסים לבנים?
והרב זעפראני למה לובש שחור הרי הוא גם מיוצאי חלאב אר"ץכי הוא בן לעדת חלאב אר"ץ, וכך נהגו אבותיו.
ברוב ככל מרוקו נהגו לילך עם פסים שחורים.במרוקו לא היה מנהג אחיד בעניין צבע הטלית (כמו בהרבה מנהגים שלא היו אחדים בכל מרוקו), היה ערים שבהם לבשו טלית עם פסים שחורים, והיה ערים כמו העיר 'דבדו' עיר אבותיי, ששם רובם הלכו עם טלית לבנה כמנהג המקובלים
למיטב ידיעתי הוא לובש בדר"כ טלית לבנה, רק בבריתות הוא לובש עם פסים שחורים.והרב זעפראני למה לובש שחור הרי הוא גם מיוצאי חלאב אר"ץ
ובפרט שיש זה קלי ואנוהו, בטלית נאהכל אחד ילבש טלית באיזה צבע שליבו חפץ ובלבד שיכוון ליבו...