באנר תרומה

פפושדו - דעת רבותינו

• יוזם האשכול יוזם האשכול זולדן
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
באנר
הפרגוד: האזינו - רעידת אדמה בתחום הפופשדו - עלה שידור אצל הרב בנימין חותה ברדיו "קול ברמה" מומחה בעל שם בענייני כשרות שהיה עשרות פעמים במפעל "פפושדו" ונתן להם ייעוץ ואומר עובדות מה ראה.​
הרב @אור יעקב והרב @שמעון טרבלסי שמעתם את ההקלטה?
נשמח להתייחסות
נתייחס אחת לאחת,

קודם כל אומר מפורשות שלא היה שם "בשנים האחרונות" (לך תדע כמה...)
כל הת"ח שהיו שם בשנים האחרונות יצאו אחוזי התפעלות מרמת הדקדוק שיש שם.

אחרי זה טען על השברי וופלים שהיו שם (ושוב אמר שאני מאמין שתיקנו את זה... וכן אני שהייתי שם לא ראיתי לא שברים ולא פירורים)
ועוד טען על כך שהיה להם שאלה עם הללוש בשעת התסיסה של היין (ושוב, סיפורים שאין לי מושג מה היה שביקר שם, עכשיו זה לא קיים)

עוד טען סיפור על "הקנמון" שהוא מוזר כי אין כלל ברשימת הרכיבים שום קינמון.
ועוד טען סיפור על הבצק שאי אפשר לדעת מה היה שם ומה שבטוח שעכשיו אין את הבעיה הנ"ל.

סוף דבר, שאני לא יכול לדעת מה באמת היה "לפני שנים" ואין לי מושג אם הסיפורים הנ"ל נכונים או לא. אבל מביקור שלי ועוד כמה וכמה ת"ח גדולים שביקרו שם בזמן האחרון אין שום חשש לשום בעיה מכל מה שהזכיר הנ"ל.

נשמח לשמוע מיהם??
הרב עמאר, הרב יצחק לוי, הרב שמעון ללוש, הרב אבישי טהרני, הרב דוד נקי, ועוד. (ואני אישית הלכתי בעיניים לראות בלי לשמוע סיפורים והלכתי ודרשתי גם מאחורי הקלעים)

סוף דבר, שאני לא יכול לדעת מה באמת היה "לפני שנים" ואין לי מושג אם הסיפורים הנ"ל נכונים או לא. אבל מביקור שלי ועוד כמה וכמה ת"ח גדולים שביקרו שם בזמן האחרון אין שום חשש לשום בעיה מכל מה שהזכיר הנ"ל

בוא נשאל כך - האם המפעל סגור כל השנה? ונפתח רק לשם פסח כמו אפיית מצות וכד'

או שכל השנה מייצרים שם חמץ??.

אם זה לא "לכתחילה" איך אכל עוגיות שהם בדיעבד ואיך אמר בשיעור שאפי' ירא שמים יכול לאכול מהם?
גם כתב שירא שמיים לא יסמוך על היתר מכירה לכתחילה, ובכל זאת יש אומרים שהוא אכל. זה לא סותר.

יש לזכור ולדעת שאפי' המכנה את עצמו "בד"צ" בית יוסף שנותן כשרויות בקלות לכל המעונין ואכמ"ל וד"ל
אינו נותן כשרות לעוגיות אלו.
והמבין מבין כי הרבה מאוד יש להבין
למה אינו נותן כשרות לדבר שהתיר הגר"ע יוסף?

ובכלל, ההיתר של מצה עשירה עצמו, הוא רק לדעת השו"ע ולא לרמ"א,
וכבר כתב הכף החיים שירא שמיים יחוש למאן דאמר שמי פירות מחמיצין.

גם מה שלשים עם ביצים, ומחשיבים את זה כמי פירות,
כבר כתב החיד"א (בברכי יוסף) שמנהג ירושלים לא ללוש עם ביצים.

‏הפרגוד: הרב נריה ברבי במתקפה חריפה נגד הפסק של הרב בנימין חותה בעניין עוגיות הפפושדו

‏הפרגוד: הרב נריה ברבי במתקפה חריפה נגד הפסק של הרב בנימין חותה בעניין עוגיות הפפושדו
הצג קובץ מצורף 18619
עוד פעם הטענה שהרב עובדיה התיר... ומי שמדבר נגד הפפושדו הוא מזלזל במרן... וכו' וכו', שזה הטענה שבאה מבית מדרשו של הרב נקי, ואני רואה שזה מדבק אחרים.

ומה שטען למה הרב חותה העלה לשידור ממוחה כשרות, אם הוא בעצמו לא היה שם. זה בכלל לא שאלה, הוא מביא ממוחה כשרות שמעיד על בעיות חמורות מאוד, ועל הגישה המזלזלת שהוא קיבל!!! והוא הדגיש שזה לא מהשנים האחרונות ואולי זה השתנה, אבל לפחות שיראו את הגישה שלהם לכשרות.

וכן מה שהרב נריה הנ"ל תמה איך הרב חותה אומר אסור בלי להיות שם, והרי יש ת"ח גדולים שהיו שם ויצאו מרוצים. אבל הרב חותה הסביר את דבריו שהוא לא אומר אסור, ומי שהרב שלו אומר לאכול שיאכל, אבל לגבי עצמו שיש לו ב' צדדים, ויש אומרים שזה חמץ, עכ"פ לא יצאנו מידי ספק, וללכת לראות בביקור מסודר, זה לא בהכרח פוטר את הבעיה, כי מי שלא עוסק בתחום הזה לא יודע לעלות על כל הבעיות, ועוד שיש גם בעיות על החומרים, וזה א"א לראות במפעל. ולכן טוב עשה הרב חותה שמי שיש לו ספק שלא יגע בזה. לא אסור! ולא חמץ ודאי! אבל יש ב' צדדים, ויש הרבה סיפורים לא טובים עליהם, אז למה בכח לאכול?!

הצג קובץ מצורף 18619
ואין לנו אלא מרן.
גישה שמבטלת להלכה את גדולי הדור.
הא ותו לא.
ןמןציא לע''ז על כל גדולי הדור.

בלי לחקור בלי לבדוק

מה הוא חידש חוץ מלתקוף?
כלום

ריבונו של עולם למה מי שמחמיר נחשב מזלזל במרן????
פה התחילו ונגמרו המחלוקות ההלכתיות???
כל מי שמחמיר באיזו שהיא הלכה הוא מזלזל בכל הראשונים שהקילו???

מה הקשר?

מי שישמע, מדובר בעוד איזה אברך, שמסתבר שחו"ר הפורום דפה ת"ח יותר גדולים ממנו, השטעל'ע המפורסם שלו זה שהוא חתן של מזכה הרבים הרב יגאל כהן שליט"א וכמו שהוזכר לעיל. אז שיעשה טובה וילך לעסוק בקירוב במקום לבלבל לנו את המוח.

ואין לנו אלא מרן.
גישה שמבטלת להלכה את גדולי הדור.
הא ותו לא.
ןמןציא לע''ז על כל גדולי הדור.

בלי לחקור בלי לבדוק

מה הוא חידש חוץ מלתקוף?
כלום
כל איזה אברכון צעיר שרוצה פרסומת יוצא נגד רבנים שלימדו אותו ותול"מ.

בוא נשאל כך - האם המפעל סגור כל השנה? ונפתח רק לשם פסח כמו אפיית מצות וכד'

או שכל השנה מייצרים שם חמץ??.
כל השנה מייצרים חמץ.
גם כתב שירא שמיים לא יסמוך על היתר מכירה לכתחילה, ובכל זאת יש אומרים שהוא אכל. זה לא סותר.
ובכל זאת אמר בשיעורו שאפי' ירא שמים יכול לאכול מהעוגיות.

כל השנה מייצרים חמץ.
ורק בגלל זה, קשה לאכול מעוגיות שמכינים על דבר שכל השנה הוא חמץ

להכשיר מפעל גדול , מכשירים ענקיים מכונות גדולות מסוע עם מלא חריצים ומלא שיניים וכו' וכו' , זה סיכון ממשי

אין שם כלום, חוץ מחיפוש גוגל.
ורק בגלל זה, קשה לאכול מעוגיות שמכינים על דבר שכל השנה הוא חמץ

להכשיר מפעל גדול , מכשירים ענקיים מכונות גדולות מסוע עם מלא חריצים ומלא שיניים וכו' וכו' , זה סיכון ממשי
בדיוק בגלל זה אתה מוזמן לעיין בחוברת של הרב נקי לראות את רמת ההכשר לפרטי פרטים.

סתם לזרוק שזה "קשה" בלי שום מקור זה לא טענה.

ראשי תחתית