פפושדו - דעת רבותינו

• יוזם האשכול יוזם האשכול זולדן
  • תאריך התחלה תאריך התחלה
סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
יתכן שמרן הגר"ע זצ"ל אכן התיר באותה שנה ספציפית שבדק מקרוב, אבל מאז ועד היום הרבה מים עברו בנהר ומי יודע
לא נראה לי שיש מישהו שטוען שהשתנה משהו.
אפשר לשאול שם גם את המשגיח כשרות, שנמצא מאז שהרב עובדיה התחיל לתת את הכשרות ועד היום.

היה סרטון שלו שנה שעברה ומשום מה מחקו אותו.

אולי @הלכה ברורה יודע מה הסיבה?
היכן היה סרטון?

לא היה כזה סרטון כאן בפורום
אלא זה היה בפורום אחר
והעלו את זה לפורום ההוא בשנה שעברה [והתחלף לך הפורום הזה עם הפורום ההוא]

היכן היה סרטון?
לא היה כזה סרטון כאן בפורום
אלא זה היה בפורום אחר
והעלו את זה לפורום ההוא בשנה שעברה [והתחלף לך הפורום הזה עם הפורום ההוא]
לא התחלף לי שום פורום בשום פורום.
ולא כתבתי שהיה סרטון כזה "כאן" בפורום, אלא ששנה שעברה התפרסם הסרטון הזה.

לא התחלף לי שום פורום בשום פורום.
ולא כתבתי שהיה סרטון כזה "כאן" בפורום, אלא ששנה שעברה התפרסם הסרטון הזה.
אז מדוע ש @הלכה ברורה ידע מדוע מחקו אותו?
היה סרטון שלו שנה שעברה ומשום מה מחקו אותו.

אולי @הלכה ברורה יודע מה הסיבה?

הרה"ג ר' שלמה עמאר שליט"א

"אני הייתי שם כמה שעות מתחילה ועד סוף ובדרך כלל שאני הולך למקום אני מוצא הערות הרבה הערות, שם לא היה לי הערה אחת!"

קבצים מצורפים

• הראשון לציון הרב שלמה עמאר בשבח פפושדו.mp4
    18.5 מגה-בתים
הרה"ג ר' שלמה עמאר שליט"א

"אני הייתי שם כמה שעות מתחילה ועד סוף ובדרך כלל שאני הולך למקום אני מוצא הערות הרבה הערות, שם לא היה לי הערה אחת!"
הגאו' הר' עמאר שלי' אומר בסרטון
שרק ע"ז יש לסמוך ובשאר הדברים יש בעיות גדולות
יש עוד עוגיות מצה עשירה?
או על מה נסובו דבריו?

הגאו' הר' עמאר שלי' אומר בסרטון
שרק ע"ז יש לסמוך ובשאר הדברים יש בעיות גדולות
יש עוד עוגיות מצה עשירה?
או על מה נסובו דבריו?
כמדומה על התבלינים שכידוע מעורר ע"ז הרבה
על שאר עוגות הכשרות לפסח שמיוצרים במפעלים שמשתמשים בחמץ כל השנה (יש הרבה עם הכשר חת"ס)

האם יש מקום שבו הרב עמאר חולק על הרב עובדיה להדיא? ובפרט במקומות שהם 'ספינת הדגל' של הרב עובדיה?
כי אם לא, אז קשה להאמין שלא מצא שום בעיה, כאשר אחרים אומרים שזה חמץ גמור ויין נסך וכו' וכו'.

האם יש מקום שבו הרב עמאר חולק על הרב עובדיה להדיא? ובפרט במקומות שהם 'ספינת הדגל' של הרב עובדיה?
כי אם לא, אז קשה להאמין שלא מצא שום בעיה,
זה כשרות נטו ויכול לומר שהכשרות השנים האלה זוועה.
כאשר אחרים אומרים שזה חמץ גמור ויין נסך וכו' וכו'.
בלבולים בשכל לכל מי שביקר במפעל בשנים האחרונות.

כי אם לא, אז קשה להאמין שלא מצא שום בעיה, כאשר אחרים אומרים שזה חמץ גמור ויין נסך וכו' וכו'.
הרב עמאר כמדומה קנה את עולמו אצל הגר"ע בעניין הפפושדו

יתכן שמרן הגר"ע זצ"ל אכן התיר באותה שנה ספציפית שבדק מקרוב, אבל מאז ועד היום הרבה מים עברו בנהר ומי יודע

הוא לא רק התיר אלא אכל בעצמו בחג הפסח, כפי שהעיד רבי אליהו שיטרית בספר "רבנו".

ובפשטות לשיטת הגר"א ודעימיה שצריך שמורה כל שבעה, לכאורה ההבנה הפשוטה שמצריכים זאת לשיטתם שיש מצוה דאורייתא לאכול מצה כל שבעת ימים וא"כ צריך גם שתהיה שמורה.
ולפ"ז במצה עשירה שאין מצוה דאורייתא אין צריך כלל לחוש לשומרה.

טעות מיסודה ומשרשה

לפי הגר"א - הסבה שצריך שמורה הוא לא קשור למצות מצווה , אלא הוא "מחשש חימוץ" , וא"כ מי שמקפיד על שמורה מחשש "חימוץ" שלא יגע בהם ושומר נפשו ירחק.

ובשביל העניין גרידא

שמורה א.JPG

באופן כללי הרב יצחק די לא מתבטא בעניין של מצה עשירה (כמובן ביחס לענייני פסיקה אחרים של מרן האבא) ולא ברור למה.

הזדמן לפני
כל הטענות שטוען גם אם נאמר שהיו נכונות כל אחד מוזמן ללכת לראות אם יש חשש של הבעיות האלה היום.
טעות מיסודה ומשרשה

לפי הגר"א - הסבה שצריך שמורה הוא לא קשור למצות מצווה , אלא הוא "מחשש חימוץ" , וא"כ מי שמקפיד על שמורה מחשש "חימוץ" שלא יגע בהם ושומר נפשו ירחק.
נח' האחרונים בשיטת הגר"א מה הטעם שמחמיר והסברא היותר נראית היא מטעם שסובר שמצה כל שבעה מצוה מדאורייתא והדברים מובנים כפתור ופרח.

(והרי לשיטת רוב ככל הראשונים והשו"ע שצריך שמורה רק בליל ראשון וודאי זה לא מחשש חימוץ כי א"כ נצריך כל שבעה, אלא מטעם חיבוב מצוה וזה שייך רק במצוה מהתורה)
באופן כללי הרב יצחק די לא מתבטא בעניין של מצה עשירה (כמובן ביחס לענייני פסיקה אחרים של מרן האבא) ולא ברור למה.
מתבטא הרבה, פשוט לא מזכיר להדיא בשום מקום פפושדו או גטניו.

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
ראשי תחתית