בתגובה ה-150
אולי מישהו יסכם לי את כל הדיון הארוך הזה
בתשובה לשאלה שבכותרת האשכול
האם יש מקור לפיחת ההיכל של הפרנסה?
(לא - האם יש ענין למצוא מקור וכו')
יש מקור לפתיחה זו בדברי החיד"א,
אין מקור שמי שפותח זוכה לעושר.
בתגובה ה-150
אולי מישהו יסכם לי את כל הדיון הארוך הזה
בתשובה לשאלה שבכותרת האשכול
האם יש מקור לפיחת ההיכל של הפרנסה?
(לא - האם יש ענין למצוא מקור וכו')
היכן?יש מקור לפתיחה זו בדברי החיד"א,
היכן?
ראה הודעה 16
אינו בספרי החיד"אראה הודעה 16
אין מקור שמי שפותח זוכה לעושר.
ראיתי בהאי שתא, במחזור איש מצליח (מהדורת תש"פ) הערה בתפילת הפרנסה של ערבית לליל ר"ה (עמ' 111) וז"ל:
ושאו פתחי עולם - ר"ת שאו פתחי עולם שפע, שמי שקונה פתיחת ההיכל הלזו וישאו שערים ראשיהם לפניו יזכה לשפע רב ועושר וכבוד. נאמ"ן ס"ט. עכ"ל.
זה בזכות ששמע לצדיק זיע"א
בשבילי, יש מקור, אבל לא בספרי מרן החיד"א...
סו"ס כתב בעילום שם. ראיתי שכותבים כן בשו"ת באתר אחד מעניין אם הוא ציטט מהם או הם ממנו. כתבתי להם על זה נראה מה יענו. (ובחיפוש ברשת עוד נמצא שכבר הייתה איזה עמותה שנפתחה לאסוף תרומות לפתיחת ההיכל וציטטו כמקור את החיד"א הנ"ל אבל מהלשון של השו"ת באתר הנ"ל ולא בתור הזהב.גם @אסקופה הנדרסת לרגלי גדו"י העיר שלא מצא, אבל לא נראה לי שהכותב ישקר בריש גלי.
עצוב מאד.
ובנותן טעם להזכיר כאן את המעשה הידוע:
הרב לא יכול להאמין למשמע אוזניו ולכן עשה את דרכו ישירות אל האר"י, שאמר לו: "מאז שחרב בית המקדש לא הייתה לבורא העולם הנאה מרובה כמו שהייתה לנו מקורבנו של היהודי הפשוט. כאשר הוא היה מביא את החלות אל בית המקדש, היה בורא העולם מקבל אותם באהבה כאילו היו לחם הפנים, לפיכך נגזרה עליך מיתה כאשר גערת בו והפסקת אותו ממנהגו. זו גזירה מן השמיים ולא ניתן לשנותה".
הסיפור הזה הוא תמצית כל האמונות הטפלות והאליליות שחדרו לציבור שלנו.
הרי כל זה בכלל לא מעניין אותו, אולי כדאי שפשוט כל יום נעמוד על הראש למשך 3 דקות וזהו?
הרי את זה הקב"ה הכי אוהב, זה הדבר שגורם לו הכי הרבה הנאה, לראות שאנחנו מתנהגים כמו אידיוטים וטיפשים.
והמילים שלך הם תמצית הכפירה והאטימות שחדרו לציבור שלנו.
אם רבי משה חאגיז, בספרו משנת החיים, כותב שהוא שמע את הסיפור הזה מאנשים מהימנים בצפת, שנכחו בשעת מעשה, כיצד מלאך לבך לכתוב דברי בלע שכאלה על גדול ישראל שחי כמה מאות שנים לפניך?
אין שום קשר בין המעשה הנ"ל לבין אידיוטים וטיפשים. המעשה הנ"ל מדבר על עבודת ה' מתוך אמונה ותמימות טהורה, ואת זה הקב"ה אוהב, את התמימות ולא את הטיפשות. רחמנא ליבא בעי, ואותו תמים עבד אותו ללא שום פניות, בכוונה טהורה ותמימה.
אדם פשוט שעובד מתוך תמימות, אולי הקב"ה אוהב זאת.
אבל אנחנו כבר ממש לא שם
אז נכון שמהר"ם חאגיז לא חשש למה שאומר כעת, אבל אני כן רואה בזה בעייה
גם אם היה עומד משה רבינו קמן ואומר כן לא משגחינן ביה.
"אולי"...
אבל אנחנו בהחלט שם. כל אחד שפותח את ההיכל ומתפלל לקב"ה בתמימות, הוא שם.
כל אחד שתורם צדקה ומאמין בתמימות שזה יעשיר אותו, הוא שם.
חז"ל כבר הגדירו מה זה "לא להשתגע" - לא לתת יותר מחומש. ואף אחד לא מתקרב לזה.
לא עסקינן כאן בסגולה לקפוץ על רגל אחת, לחבוש כובע אדום ולומר "נ נחמ נחמן". עסקינן כאן בפתיחת ההיכל ואמירת תפילה על הפרנסה. זהו דבר פשוט ומובן בשכל. וזה שפותח את ההיכל מרגיש שתפילתו נענית יותר.
וזוהי תורת הכפירה על רגל אחת, היפך "ויאמינו בה' ובמשה עבדו". חוץ מהזלזול החמור בגדולי ישראל מהדורות הקודמים.
כאן זה משתייך לקבוצה האחרת, של אלו שמתאשפזים בכפייה
לא ירצו להשתתף בלי סגולות, אה"נ על דא קא-בכינא
זו לא הכוונה של ויאמינו בה',
אז נכון שמהר"ם חאגיז לא חשש למה שאומר כעת, אבל אני כן רואה בזה בעייה
זו לא ת מ י מ ו ת , זו ט י פ ש ו ת.
ומ"ש חז"ל יותר מחומש, אין הכוונה שבכל נתינה לא יבזבז יותר מחומש, וכמה אנחנו נותנים במכלול ?
ומה עם ההוצאות היומיומיות שנחשבות לצדקה (שכר ת"ת וכדו') ?