אמרת 50 פעם באשכול הזה. עדיין לא פוטר אותך מתגובות.
ושוב, לא הבנת את הרעיון שכתבתי וגם לא את המשל הבהיר שכתבתי מתינוק.
מתינוק המשמיע קולות שונים ומשונים כולם מתלהבים, מה תגיד לילד בן 10 וישאל "מדוע מחכמתי לא מתלהבים כמו שמתלהבים מהקולות שלו? אולי עדיף לי להיות טיפש כמו התינוק הזה"?
יש אנשים שהם טיפשים, זה מצב נתון, ולפי טיפשותם הם מבינים בתמימותם שצריך לעשות כך וכך, והקב"ה מתלהב מזה.
במחילה, אך כל דבריך נובעים מחוסר הבנה.
אני לא שאלתי למה הקב"ה אינו רוצה שאנשים חכמים יתנהגו כמו טיפשים, (שזה לק"מ, שיתכן שהקב"ה שמח רק כאשר אדם עושה זאת מתוך תמימות, וכמו שכתבת), אלא מדוע יש עניין לטיפש להחכים ולהפסיק להיות טיפש?
הרי לפי דבריך - הקב"ה שמח כפי שלא שמח מאז בית שני מאותו טיפש שהכניס לחמים לארון קודש
וזהו שכתבתי, שגישתך עוקרת את כל התורה, שלפי דבריך - אין טעם וריח בשום מצוה ומעשה, שהרי בסופו של דבר - הקב"ה שמח באותו שוטה שהכניס לחמים יותר מהכול
הרעיון בכל סגולה הוא, שעצם האמונה בישועת ה' מביאה אותה. כתוב בספרים שכשהאדם מאמין שה' לבדו יכול להוציא אותו מצרה, אכן הוא זוכה להשגחה פרטית, אך כשהאדם מאמין בסיבות הטבעיות הקב"ה משאיר אותו כביכול לסיבות וזהו כנראה היסוד לסגולת הנפש החיים להתעצם באמונת אין עוד מלבדו בשעת צרה. כשעושים איזושהי סגולה והסגולה עוזרת 'להתפיס' את האמונה הרי שהישועה באה מכח האמונה.
לכן, השאלה היא לא כמה הקב"ה שמח בעשיית הסגולה, שכפי שהעירו אין זו מצווה (ולכן במצווה שייך דקדוק באופן עשייתה מה שלא שייך כל לסגולה כמובן), העניין הוא באמונה ב'אין עוד מלבדו'. (בטח יהיה מי שיעיר שאין זה אמונה בה' אלא בסגולה, אבל זה בוודאי לא כך, כפי שברכת צדיק או תפילה בקברות צדיקים אינה אמונה בצדיק גופו.)
חוסר ההבנה הוא דווקא אצלך.
על אותו משקל תשאל מדוע אנחנו משתדלים להחכים את הילדים, שיישארו טיפשים ונהנה מהם כמו שאנחנו נהנים מטיפשותם בעודם תינוקות?
נכון ברמה העקרונית, רק שהוספתי שלפעמים הפעולה שעושים, ובעיקר אם מתאמצים מאוד בשבילה (כמו לשלם 1500 ש"ח) יכולה לעזור 'להתפיס' את האמונה. יותר קל להאמין בישועה אחרי שעושים את סגולת ר' מתיא בן חרש כמשל..אני מבין מדבריך שאתה נגד קניית סגולה ב-1500 ש"ח,
ושאתה נגד הפיכת מצות הצדקה לסגולה,
ואתה מעדיף סגולה פשוטה אמונית בחינם. פשוט להאמין שמי שיבקש מה' פרנסה בעת הגדולה הזאת כשההיכל פתוח (וחבר שלו פתח),
הוא יוושע בעזה"י.
נכון ברמה העקרונית, רק שהוספתי שלפעמים הפעולה שעושים, ובעיקר אם מתאמצים מאוד בשבילה (כמו לשלם 1500 ש"ח) יכולה לעזור 'להתפיס' את האמונה. יותר קל להאמין בישועה אחרי שעושים את סגולת ר' מתיא בן חרש כמשל..
כבר כתבתי: (בטח יהיה מי שיעיר שאין זה אמונה בה' אלא בסגולה, אבל זה בוודאי לא כך, כפי שברכת צדיק או תפילה בקברות צדיקים אינה אמונה בצדיק גופו.)זהו שזה לא מתפיס את האמונה במצוות, אלא את האמונה בסגולות [הזויות] וחבל.
וגם שהמאמץ לא בהכרח שוה את הנזק.
אברך שלא גומר את החודש שיוציא 1500 ש"ח בהנחה אוילית שזה יעזור לו לגמור את החודש, הוא לקותא פעמיים.
גם בכיסו וגם בשכלו.
כבר כתבתי: (בטח יהיה מי שיעיר שאין זה אמונה בה' אלא בסגולה, אבל זה בוודאי לא כך, כפי שברכת צדיק או תפילה בקברות צדיקים אינה אמונה בצדיק גופו.)
לפי מה שאמרתי הנקודה היא מה עוזר לך להאמין. ואם תפילה על קברו של מי שהבטיח 'לשובע ולא לרזון' או על מי שאמר 'ר"ה שלי עולה על הכל' וכו' עוזר יותר להאמין בישועה מאשר להתפלל על ציונו של מי שאמר שתפילה על קברות הצדיקים היא כדרישה אל המתים, אז כן, יש דברים שעדיפים מדברים אחרים, וכנ"ל בדיוק לגבי סגולות.מי שלא מוכן לתת לעני 1500 ש"ח ונותן זאת רק לפתיחת היכל של הפרנסה,
מעשיו מוכיחים שזו אינה מצות הצדקה.
מי שחושב שתפילה על קברו של החזו"א (סתם לצורך הענין) אינה מועלת לו כמו זו שעל קברו של הרב פלוני אלמוני, ועל השניה הוא מוכן להוציא אלף ש"ח בעוד על הראשונה אולי כמה שקלים, מראה שהוא לא מעריך צדיקים, הוא מעריך סגולות...
נא הבן, אני לא מזלזל במי שבאמת רוצה לתת צדקה, אני רק סובר שלא זו הדרך ולא זו המידה.
לפי מה שאמרתי הנקודה היא מה עוזר לך להאמין. ואם תפילה על קברו של מי שהבטיח 'לשובע ולא לרזון' או על מי שאמר 'ר"ה שלי עולה על הכל' וכו' עוזר יותר להאמין בישועה מאשר להתפלל על ציונו של מי שאמר שתפילה על קברות הצדיקים היא כדרישה אל המתים, אז כן, יש דברים שעדיפים מדברים אחרים, וכנ"ל בדיוק לגבי סגולות.
זהו שזה לא מתפיס את האמונה במצוות, אלא את האמונה בסגולות [הזויות]
שגודל כאן דור שמאמין שמעשה הפתיחה הוא הפרנסה ומוכן להשקיע עליו הון תועפות (הגם שבסוף הולך לצדקה),
ולא דור שמאמין שמצוות הצדקה הרגילה (ח"י שקלים וכדו' - לפי פרופורציה), היא זו שתביא לו את הישועה.
(או אולי עצם התפילה על הפרנסה, היא זו שתביא לו את הישועה)
אין שום דבר הזוי בסגולה זו, אלא רק פתיחת ההיכל ותפילה פשוטה על הפרנסה, כשלכל זה מצטרפת צדקה בקנה מדה גדול.
התפילה שפועלת את הפרנסה היא דבר פשוט, וכן הצדקה שפועלת את הפרנסה היא דבר פשוט בתכלית.
הדבר היחיד שהזוי כאן הם הדברים שאתה כותב...
ולמרבה הפלא, כאשר אתה בעצמך קונה פתיחת ההיכל לספר תורה, זה כבר לא "הזוי" כלל, כי זה עולה לך 20 שקל אז הכל בסדר.