חכם בן שושן
חבר קבוע
מכתב של הרב צדקה - שאינו רלוונטי לדיון אחרי שדעתו ידועה לכל.
והרב מאיה שמצטרף אליו בדיוק לפני יומיים אמר ממש להפך.
והרב מאיה שמצטרף אליו בדיוק לפני יומיים אמר ממש להפך.
מכתב של הרב צדקה - שאינו רלוונטי לדיון אחרי שדעתו ידועה לכל.
או מתאבדובסוף מתאפס על עצמו, הולך לעבוד ויוצא בעל בית טוב.
אתה מביא לי דעתו לפני 12 שנה????!!!
אמרתי לך בפירוש מה שאמר בשנה וחצי האחרונות?
מה אכפת לי מה היתה דעתו לפני כך וכך שנים
כבר הסברתי שהמכתב של הרב צדקה משמש לנו כדעתו האישית, אלא כעד נאמן מה היתה דעתו של הרב עובדיה ובנו הרב יצחק.
הרב @משיב כהלכה אולי באמת תסביר מה אתה חושב על ההצהרות של הרב יצחק בעניין, הרי הוא אמר גם להפך, ואל פעם אחת. הוא סותר את עצמו? הוא לא אמר את זה? הוא חזר בו? הוא מה?
כל מדינת ישראל יודעת בבירור דעתו של הרב יצחק שגם לבטלנים אסור בתכלית האיסור ללכת צבא
ובא אחד כמוך ומחליט לשקר לציבור...
אני לא חושב שיש תפיסה של שחור ולבן, זה תפיסה של שחור ואפור...מורי ורבותי,
אינני מבין
יש כאן שיקולים רבים ועדינים,
האם באמת יעמדו בהבטחות שלהם לגדודים חרדיים? או שהבג''ץ שמתערב בכל יאכוף דעתו, שם. ושם זה קל לו הרבה יותר מהרבנות בה הוא מתערב.
ומצד שני אם לא ילכו לפשרה כזו או אחרת, זה יכול להיות סיכון לכל הבחורים הלומדים.
יש כאן שאלה האם זו גדר גזירת שמד שיהרג ואל יעבור, ואין אומר דמך סומק טפי.
או שיש כאן ספק דלמא יעמדו בהבטחות, ובינתיים תן לי יבנה וחכמיה.
לא נ''ל שיש מי שמתנגד שבחור שלא לומד כלום יעסוק במסירות נפש למען כלל ישראל
אך יש חשש סביר על כל הרוחניות שלו.
ולא נ''ל שיש מי שחושב שבני התורה זה לא העיקר,
צריך לצאת מהתפיסה של שחור לבן
טוב / לא טוב
זה מאד מורכב.
@מבקש השם אם יש לך אופציה לענות בצורה עניינית אנחנו נשמח.
הרב משיב כהלכה מביא לך את דברי ר' יצחק יוסף, הוא הלך לצבא ומנסה להצדיק את עצמו? ועוד
כמה מעשים רעים הוא עשה באמצע זו לא השאלה.אחרי שליסטם את הבריות... ממש חכמה
אחרי שעשה הרבה לאנשים אחרים "רע" אז נהפך לטוב
ע"ז נאמר עדיף שיהיה "זכור לטוב"
אתה לא באמת משווה את הבן של הרב עובדיה לשבאבניק.לשם מה הדמיונות האלה שכל מי שנכנס לצבא הופך לכופר? וכי לא כולנו חיים על כדור הארץ? הרב אברהם יוסף הוא כופר?
זאת בהחלט אופציה.
חשבתי שזה פשוט לגבי הרב יצחק. הוא אומר בציטוט במפורש שזה רק אם יש מקומות של יר"ש.
כמי שחי על הכדור, מכיר שבאבניקים שעשו צבא ושלא עשו. ההבדל הוא שמים וארץ.
אחרי שראיתי את הסרטון שהעלית, אני שומע שהוא הדריך בחורים ללכת למסגרות הסדר.הוא במשך שנים ממליץ לכל מי שלא מתאים לו ללמוד שילך לצבא, לישיבות הסדר. אתה חושב שמישהו מהם מתייחס להסתייגות הזו בכוכבית?
אני מכיר גם סיפורים אחרים, על אנשים שהפכו לכופרים.איזה הבדל שמים וארץ יכול להיות אצל שבאבניק הגרוע מחילוני, שונא את הוריו ושונא את הדת?
אני מכיר גם סיפורים אחרים, על אנשים שהפכו לכופרים.
האמת שאני קצת בהלם מהקוטביות, ואולי סובר שבשעת השמד אפילו על ערקתא דמסני?"בא אחד כמוך ומשקר לציבור"... משעשע.
כעת, לאחר שעשית מעצמך חוכא ואיטלולא, תצפה בוידאו הזה, בו חבר מועצת חכמי התורה הרב יצחק יוסף מספר כיצד הוא ממליץ לתלמידים בישיבתו להתגייס לצה"ל אם אינם מסוגלים ללמוד.
הצג קובץ מצורף 8273
אין סוף לסיפורים. לכן יש לנו את גדולי ישראל, כמו הרב יצחק יוסף, שבוידאו הנ"ל הסביר במתק שפתיו שכך ראוי לנהוג.
אמרתי לך אלף פעמים שדעתו לפני 12 שנה אינה רלוונטית כלל ועיקר!!
אין סוף לסיפורים. לכן יש לנו את גדולי ישראל, כמו הרב יצחק יוסף, שבוידאו הנ"ל הסביר במתק שפתיו שכך ראוי לנהוג.
הראשון לציון הגאון רבי יצחק יוסף, חבר מועצת חכמי התורה והרב הראשי לשעבר, מחמיר את עמדתו נגד גיוס לצה"ל וממשיך להדגיש את התנגדותו הנחרצת לגיוסם של צעירים, גם אם אינם לומדים בישיבות.
אתה חושב שאפשר לשנות דעה לפי מזג האוויר? לומר לציבור מה שהוא רוצה לשמוע? לקרוא ביתד נאמן מה אומרים הרבנים האשכנזים ולשנות את דעתו בהתאם?
אני איתך בזה.
לכן אמרתי שהוא לא משקף את דעת אביו.
לא צריך להיות שקרן.ואתה סבור שחתנו של הגר"ע, ונכדו, ומייסד הנח"ל (שכיום הוא יוצא נגד הנח"ל) כולם שקרנים ללא יוצא מן הכלל?
הגר"י הוסיף והסביר שאם "הולכים לצבא מתקלקלים. יש שם חיילות, יש שם קצינים, ניבול פה. יש שם דברים נוראיים, יש שם… לא הולכים לשם. נקודה".
לא צריך להיות שקרן.
מספיק לא לדייק את ניסוח השאלה ואת מנגינת התשובה וכדו'.