פלוריש (אריאל)
חבר קבוע
למי הכוונה? לרב זעפראני והשלמי יהונתן?דרכם של חכמי קול יעקב וכיו''ב
למי הכוונה? לרב זעפראני והשלמי יהונתן?דרכם של חכמי קול יעקב וכיו''ב
ידידי מוה"ר יונתן בן צור שליט"א הוא ממוצא תימני ונשוי לאשכנזייה, כך שאינו קשור לענין.למי הכוונה? לרב זעפראני והשלמי יהונתן?
בלא"ה כן ראוי להתייחס גם לשאר ספרי גדולי הדורות האחרונים, ובפרט לספר יביע אומר, כמו שכ' בהקדמה לחלק י''א שמירר על זה שיש כאלו שפותחים שותים לראות את השאלה ואת העולה מהאמור שבסוף התשובה.- מצד שני וודאי זה גם לא אומר שמותר לזלזל בספר וכל הלכה לתלות שהגאון הרב בן ציון אבא שאול זצוק"ל לא אמרה, אלא יש להתייחס לספר בדיוק כמו שמרן זצוק"ל אמר ש"אסור לסמוך על הפסקים מבלי לעיין היטב בשרשם של הדברים ובדברי האחרונים"
אטו כי רוכלא? התכוונתי לקו המרכזי שהנחיל ראש הישיבה.חכם שב"ע ייתן לך רשימה של חכמים אחרים...
לא התכוונתי לדון על כל אחד ואחד, אבל אשמח לדוגמאות, כי בעוניי אני לא מכיר את "הקו המרכזי שהנחיל ראש הישיבה"אטו כי רוכלא? התכוונתי לקו המרכזי שהנחיל ראש הישיבה.
(אם רוצים ת''ח מופלגים שיצאו מהישיבה אפשר למנות הרבה מאוד שפחות או יותר על אותו קו הגם שיש פערים ביניהם אבל אין זה מטרת השרשור לדון בכל אחד ואחד)
לדוגמא הגאונים הגדולים לבית שילוני, הג''ר יעקב מאהבת שלום והג''ר מיכאל שילוני מחבר סדרת הספרים האדירה 'שעורי'. גם הרב אופיר הגיע מבית היוצר הזאת עם כמה שינויים. הג''ר שלום טוויל, הג''ר בר שלום מבת ים, וכן הרבנים שהוזכרו לעיל ועוד רבים, (כל אחד עם נטיה למקום מסויים כמובן).לא התכוונתי לדון על כל אחד ואחד, אבל אשמח לדוגמאות, כי בעוניי אני לא מכיר את "הקו המרכזי שהנחיל ראש הישיבה"
הוא בקו של קול יעקב?!הג''ר בר שלום מבת ים
אז כנראה שאתה לא מכיר אותו.הוא בקו של קול יעקב?!
הרבה יותר בקו של הרב עובדיה!!!
ראשית אני מכיר אותו היטב.אז כנראה שאתה לא מכיר אותו.
מלבד הערצתו המופלגת לראש הישיבה שליט"א, וכן היה מגיע כל שנה לשיחות מיוחדות מראש הישיבה שנמסרו בהיכל הישיבה,
כמו כן היה מתייעץ רבות עם מרן ראש הישיבה שליט"א בעניני ההנהגה ועניני ספריו המפורסמים 'משפט הכתובה'.
ולכן ב'קול יעקב' הוא המ"ד בעניני כתובות וכו'.
במה אתה רואה את זה?אני מכיר את ספרו, ובספרו (ובשאר תשובותיו) רואים שהולך ממש בדרך של מרן הגרע"י.
במה שאתה רואה ההיפך...במה אתה רואה את זה?
תעבור שוב על הספר, מביא אותו לא יותר ממה שמביא את דעת הגרי"ש אלישיב ושא"פ.והשתמשנו בספרו רבות, ודננו בדבריו בהרבה מקומות, ורואים שהוא מבית מדרשו של מרן הגרע"י זיע"א, שמביא דבריו כמעט בכל מקום כפסק אחרון.
מחילה, חיפשתי באוצה"ח, ולא הביא שום תוצאה, כנראה מחמת הפונט. כעת חיפשתי חיפושים שונים, וראיתי שהזכירו פעמים בודדות. ודאי שלא באזור ההשוואה למה שהזכיר ממרן הרב עובדיה ודן בדבריו.
הרב יוסף עסק יותר בהלכה והרב עדס יותר בלימוד הישיבה, לכן אי"ז מדד כלל.ודאי שלא באזור ההשוואה למה שהזכיר ממרן הרב עובדיה ודן בדבריו.