מה לדעתך הצורך שלנו כספרדים?האם לא הגיע הזמן לבקש סגנון ישיבות חדשות וטובות מבלי להיתלות ולהדמות לאחרים,
למקד על הצורך האמיתי שלנו כציבור, ולא על נסיון להעלות את קרנינו בהעתק הדבק מגוחכים.....
אין כאן העתק הדבק אלא יש ציבור גדול שההיצע הקיים כיום לא מספק אותו ואת הדרך החינוכית שלו (מבלי להיכנס לדיון על עצם הדרך), ובמציאות של היום יש הרבה בחורים ספרדים בישיבות אשכנזיות שהם שמה לא בגלל שהם מוצלחים יותר אלא שמבחינה מנטלית חינוכית זה יותר מתאים להם.האם לא הגיע הזמן לבקש סגנון ישיבות חדשות וטובות מבלי להיתלות ולהדמות לאחרים,
למקד על הצורך האמיתי שלנו כציבור, ולא על נסיון להעלות את קרנינו בהעתק הדבק מגוחכים.....
אתה טוען טוב,אין כאן העתק הדבק אלא יש ציבור גדול שההיצע הקיים כיום לא מספק אותו ואת הדרך החינוכית שלו (מבלי להיכנס לדיון על עצם הדרך), ובמציאות של היום יש הרבה בחורים ספרדים בישיבות אשכנזיות שהם שמה לא בגלל שהם מוצלחים יותר אלא שמבחינה מנטלית חינוכית זה יותר מתאים להם.
צודק לגמרי. מעשיך יקרבוך ומעשיך ירחוקך.אני מאמין שנהיה מופתעים מהתוצאות.
ואני מדבר גם על חברון....
משפט סתום ללא ראיותהערת אגב ראש ישיבת חברון הגר"ד כהן שליט"א (למדתי אצלו בחברון) אמר לי בכמה פעמים שמבנה ישיבת חברון במתכונתה אינו מתאים למבנה הנפש הספרדית, כפי שהוא רואה בחברון ובמאור התורה, בכמה פעמים הוא אמר זאת שאפ' בנים של בוגרים של חברון הוא רואה שהיה יותר מתאים להם מבחינה מנטלית ישיבה ספרדית.
פעם דיבר איתי הרב פנחסי מברכת אפרים וטען שהסגנון החברונאי, להיות מודרני, ועם זה שאיפות ברזל לגדלות וכו', אצל הספרדים זה לא עובד.משפט סתום ללא ראיות
יש הרבה ספרדים שהצליחו מאוד בחברון
הוא מכיר הרבה יותר טוב ממךמשפט סתום ללא ראיות
יש הרבה ספרדים שהצליחו מאוד בחברון
עם טיפה מחקר אפשר לעלות מי אתה11 הישיבות המובילות היום:
השלישה הפותחת: יסודות (זיאת), משכנות התורה, בית שמעיה,
אחריה מייד: מאור התורה, יסודות התורה, קול יעקב, רכסים, הלוי שתפסה שם בזמן האחרון
ואחריה אש התלמוד, דעת חיים, באר התלמוד וגם הם לא ברמה של פונביז וחברון כמובן מאליו
בחברון אחוזי הספרדים מאד נמוכים יחסית כי אכן זה פחות מתאים וכמו שאמר הרב פנחסי.יש הרבה ספרדים שהצליחו מאוד בחברון
אמר לי פעם ת''ח מבוגר גאון מופלג היום כבן שישים פלוס אך בזמנו היה כבן 40 פלוסעם טיפה מחקר אפשר לעלות מי אתה
האחים שלך לומדים בשלישיה, אח"כ הבנידודים, אח"כ השכנים
ועכשיו ברצינות, מה המדד שלך לקביעה הזו
לדוגמא ישיבת קול יעקב יש הרבה שלא יסכימו ללכת לשום מקום אחר מלבדה, כנ"ל במאור התורה
קשה מאד לדרג בתוך הישיבות הללו
הצד השווה שבהם שכולם ישיבות טובות שדואגות לגדל את התלמידי חכמים של הדור הבא
ג''א מצטרף לזהפגשתי עכשיו בחור טוב מישיבה ספרדית שמסיים צ'יקטנה, הרושיבה אומר לו שאין לו ישיבה ספרדית שמתאימה לו מה שיש צו'''ל מדי או ספרדי/קפדני מדי ופשוט חבל..
נראה לי שבפונוביז' יש פחות ספרדים מאשר בחברון ...בחברון אחוזי הספרדים מאד נמוכים יחסית כי אכן זה פחות מתאים וכמו שאמר הרב פנחסי.
מה לדעתך הצורך שלנו כספרדים?
...
מה לדעתך צריך בישיבה שתענה לצורך הציבור הספרדי?