הרבי היה נגד הפרסומים שהוא משיח? או שהוא עודד שירת יחי אדוננו?

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
קיבל ברצון ובאהבה את פסק בית דין חבד שעליו להתגלות.
ותשוח"ח ואזכיר על הציון.

לעיל מתואר בפרטות ובפרטי פרטות כיצד מנע בתוקף כל פרסום שכזה ולא קיבל "ברצון ובאהבה" שום דבר המזכיר אפילו ברמז שהוא משיח צדקנו.

למיטב זכרוני, מדובר על פסק שהמשיח צריך להתגלות תיכף ומיד, ולא על פסק שהרבי הוא בחזקת משיח, רק לאחר מכן עירבבו את כל הפסקים יחד.

יש רק מקרה אחד של אשה שלא היתה בקו הבריאות כ"כ, והגישה לו איזה משהו שכתוב עליו יחי אדוננו, והוא בירך אותה והמשיך הלאה בחלוקת הדולרים.

כל בר דעת המכיר את טבעו ורגישותו של הרבי לאורך השנים, יודע שבחלוקת הדולרים הוא לא היה נוזף באשה קשת רוח על מעשה שעשתה בתמימות.
כבודך מטהר את השרץ (דהיינו עידוד חסידיו) בתתר"פ טעמים.

למיטב זכרוני, מדובר על פסק שהמשיח צריך להתגלות תיכף ומיד, ולא על פסק שהרבי הוא בחזקת משיח, רק לאחר מכן עירבבו את כל הפסקים יחד.

יש רק מקרה אחד של אשה שלא היתה בקו הבריאות כ"כ, והגישה לו איזה משהו שכתוב עליו יחי אדוננו, והוא בירך אותה והמשיך הלאה בחלוקת הדולרים.

כל בר דעת המכיר את טבעו ורגישותו של הרבי לאורך השנים, יודע שבחלוקת הדולרים הוא לא היה נוזף באשה קשת רוח על מעשה שעשתה בתמימות.
כן כאשר אדם מקבל פסק כזה כשהמשמעות הברורה שלו זה תבין את הרמז ותתגלה כבר
אם הוא היה רוצה להזים את השמועות הוא היה קורע אותו
אבל כשאתה מקבל ואומר אזכיר על הציון אל תתפלא שאנשים מתבלבלים

כבודך מטהר את השרץ (דהיינו עידוד חסידיו) בתתר"פ טעמים.

כל בר דעת שיקרא את מהלך העניינים כפי שהבאתי בעמוד הראשון של האשכול, יראה שהרבי היה עקבי לאורך כל השנים, ולא עודד מעולם את פרסומו כמלך המשיח, אלא אדרבה יצא בתוקף ובחריפות הכי גדולה נגד כל מי שניסה לעשות כן.

הוא כן עודד את חסידיו לצפות לביאת המשיח, וכמתבקש מכל אדם יהודי להרבות בתורה ובמצוות ולדאוג שהעולם יהיה מוכן לביאת משיח צדקנו.

כן כאשר אדם מקבל פסק כזה כשהמשמעות הברורה שלו זה תבין את הרמז ותתגלה כבר

פסק להחשת ביאת הגואל שלא מוזכר בו שמו של הרבי אלא "שהמשיח צריך כבר להתגלות" זה "תבין את הרמז ותתגלה כבר"?

כנראה הכל בעיני המתבונן, וכל אחד רוצה לראות מה שהוא רוצה לראות.

פסק להחשת ביאת הגואל שלא מוזכר בו שמו של הרבי אלא "שהמשיח צריך כבר להתגלות" זה "תבין את הרמז ותתגלה כבר"?

כנראה הכל בעיני המתבונן, וכל אחד רוצה לראות מה שהוא רוצה לראות.
כשכל העולם רוחש שהוא המשיח
איזה היתממות

עיין כאן וראה כמה "מחה"

כל מילה שם שקר, סילוף, עיוות, הוצאת דברים מהקשרם, ותקצר היריעה.

אבל אף אחד אינו מכחיש את העובדות שהבאתי בפתיחת האשכול, והעובדות מדברות בעד עצמן.

זה שאתה בוחר להתעלם מהן - לא יעלים אותן. אתה רק טומן את ראשך בחול.

כשכל העולם רוחש שהוא המשיח
איזה היתממות

מה רצית שיעשה בנדון?

שיורה לחסידיו להפסיק להתכונן לביאת המשיח, כי חושבים שזה הוא?

שיתייחס לזה בפומבי ויהפוך את זה ליותר פומבי?

במצב עדין שכזה, הרבי נהג בצורה הטובה ביותר (ומי אני שאחלק לו ציונים).

יש סרטונים של לפני הארוע.
מה רואים? במחילה אבל עדת מסוממים.
כת?! בלי ספק!
מי שמאמין באדם שמת שהוא חי והוא משיח ואולי גם אלוה בוודאי שזה תסמיני כת!

א. לפני האירוע יש סירטון אחד בלבד, אותה שירה שהוא מחה עליה בתוקף ולא נשנתה יותר עד שקיבל שבץ מוחי.

ב. כשלא תהיה מסומם בעצמך, במחילה, אולי תוכל לראות יהודים קדושים השרים בדביקות בציפיה לביאת המשיח.

ג. אז כנראה האמוראים בגמ' סנהדרין צ"ח השתייכו ל"כת"...

ד. אף אחד לא אחז שהוא "אלוה". לא היה ולא נברא, וגם משל לא היה. משוגעים יש בכל מקום, אבל 99.9 אחוז מחסידי חב"ד לא העלו זאת על דעתם מעולם, וזו השמצה ככל ההשמצות שמשמיצים אותם מאז ומעולם.

א. לפני האירוע יש סירטון אחד בלבד, אותה שירה שהוא מחה עליה בתוקף ולא נשנתה יותר עד שקיבל שבץ מוחי.

ב. כשלא תהיה מסומם בעצמך, במחילה, אולי תוכל לראות יהודים קדושים השרים בדביקות בציפיה לביאת המשיח.

ג. אז כנראה האמוראים בגמ' סנהדרין צ"ח השתייכו ל"כת"...

ד. אף אחד לא אחז שהוא "אלוה". לא היה ולא נברא, וגם משל לא היה. משוגעים יש בכל מקום, אבל 99.9 אחוז מחסידי חב"ד לא העלו זאת על דעתם מעולם, וזו השמצה ככל ההשמצות שמשמיצים אותם מאז ומעולם.
הוא יושיענו זה לא אלוה?

אל תמציא דברים ותשלח אותי לחפש אותם בעיתון (עוד "ראיה עצומה"...) השמצת אותם שהם טוענים שהוא אלוה, תתכבד בעצמך להביא ראיה להשמצה זו.

אתה טוען על רבבות חסידי חב"ד שהפכו אותו לאלוה, והראיה שלך היא מאיזה ספר של סאטמר שכתב זאת? מדהים.

א. באופן כללי, למשיחיסטים יש הרבה מעשיות, כמובן שרובם ככולם ללא שמץ ראיה.

ב. הרבה פעמים הם מערבבים בכוונה תחילה את מענות הרבי ליוזמות כלליות על המשיח (ללא קשר אליו).

ג. אין להם שום הסבר להתנגדות החריפה שהביע בכל הזדמנות, עד היום בו השתתק.

ד. יתכן שכאשר אשה צדקנית כתבה בתמימותה לרבי על יוזמה אישית שלה שקשורה ל"משיח", הוא לא נזף בה, אלא ענה כרגיל "נתקבל ות"ח" מבלי לעשות מזה סיפור.

אבל כאשר היה מדובר בפרסום ציבורי כלשהו, הוא מנע בכל כוחו, והתבטא נגד זה בחריפות וכנ"ל.

א. באופן כללי, למשיחיסטים יש הרבה מעשיות, כמובן שרובם ככולם ללא שמץ ראיה.

ב. הרבה פעמים הם מערבבים בכוונה תחילה את מענות הרבי ליוזמות כלליות על המשיח (ללא קשר אליו).

ג. אין להם שום הסבר להתנגדות החריפה שהביע בכל הזדמנות, עד היום בו השתתק.

ד. יתכן שכאשר אשה צדקנית כתבה בתמימותה לרבי על יוזמה אישית שלה שקשורה ל"משיח", הוא לא נזף בה, אלא ענה כרגיל "נתקבל ות"ח" מבלי לעשות מזה סיפור.

אבל כאשר היה מדובר בפרסום ציבורי כלשהו, הוא מנע בכל כוחו, והתבטא נגד זה בחריפות וכנ"ל.
א. הכל מתועד עם תאריכים
ב. תקרא שוב האם מדובר ביוזמה כללית או במשיחיותו הוא
ג. אולי פעם אחת התנגד בחריפות מטעמי יחסי ציבור.
ד. מה אשה פרטית???? תקרא 3 מקרים של קבוצות נשים ותשוח"ח ואזכיר עה"צ.

בקיצור, אם מחה זה רק מטעמי יחסי ציבור.
ולא מחה בתוקף, אולי פעם אחת וגם זה לא כ"כ בתוקף...

בתוקף זה כמו קריאתו "אני את שלי עשיתי"!
מחאה כזו היתה? לא!

מה אשה פרטית???? תקרא 3 מקרים של קבוצות נשים ותשוח"ח ואזכיר עה"צ.

מה שמופיע בצילום שהבאת זה אשה אחת מאיגוד נשי חב"ד בארה"ב שנהגה לאסוף חתימות ולשלוח לרבי, וזה כמובן בהנחה שסיפורי המעשיות שלהם נכונים.

לאחר מכן - סיפורים על מלווה מלכה לקבלת פני משיח, בלי שום קשר ישיר אליו.

ולא מחה בתוקף, אולי פעם אחת וגם זה לא כ"כ בתוקף...
בתוקף זה כמו קריאתו "אני את שלי עשיתי"!
מחאה כזו היתה? לא!

ושוב אתה משכנע את עצמך. הוא מחה בתוקף, בתוך דרשתו, בדיוק כמו קריאתו "אני את שלי עשיתי", והרבה יותר מזה, באופן חריף ובזעקות שהבהילו מאוד את המשיחיסטים (וזה רק מקרה אחד):

בשיחה זו נכח אחד מגדולי המשיחיסטים והדברים כוונו אליו (והעיד לאחר מכן שרצה לקבור את עצמו באדמה מרוב בושה). וכך סיפר בראיון:

"את מה שהרגשתי באותה שעה, פשוט אי אפשר לתאר במילים" פותח הרב וולפא לראשונה את סגור–לבו בנושא זה, אחרי עשרות שנים, ועושה אחת ולתמיד סדר בעניין. "לא מפני הביטוש שקיבלתי מהרבי מה"מ לפני עם ועדה, אלא כיון שראיתי עד כמה הדבר כואב לרבי, עד שהוא דיבר בחריפות כזו שלא נשמעה מעולם (אולי אפילו בכאב רב יותר מהזעקות בענין 'מיהו יהודי' ושלימות הארץ!). כאב לי כל כך שעל ידי המעשים שלי נגרם לרבי צער כל כך עמוק.

למעשה, השיחה התחילה מכך שהרה"ח השליח המופלא ר' שלמה קונין התחיל אז לשיר "חיילי אדוננו.. מלך המשיח..", ופתאום הרבי הפסיק אותו ואמר שמכל הניגונים בוחרים רק בניגון כזה שמרחיק יהודים. ואחר–כך עבר לדבר על ספר שכתבתי על הלכות מלכים לרמב"ם, וכפי שאמרתי, הדברים היו בזעקות שלא נשמעו מעולם כמותם, ובפרט לא באוירה החגיגית של שבת בראשית".

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
ראשי תחתית