הרבי היה נגד הפרסומים שהוא משיח? או שהוא עודד שירת יחי אדוננו?

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
לא הבנתי מה מועיל לך לכתוב דברים הזויים כאלה כאשר הבאתי רשימה באורך הגלות (ויש עוד דברים שלא הבאתי).

אתה מנסה לשכנע את עצמך?
כל רשימותיך מה יועילו???
כאן הרבי גילה טעמו שהכל מטעמי נזק לחסידות חב"ד, הלא"ה הרי הוא משיח.

מה שמופיע בצילום שהבאת זה אשה אחת מאיגוד נשי חב"ד בארה"ב שנהגה לאסוף חתימות ולשלוח לרבי, וזה כמובן בהנחה שסיפורי המעשיות שלהם נכונים.

לאחר מכן - סיפורים על מלווה מלכה לקבלת פני משיח, בלי שום קשר ישיר אליו.
קראת מה מדובר שם???? זה ארגוני נשים מכמה מקומות בעולם ששולחים לו החתמות על משיחיותו והוא מודה להן בתשואות חן ואזכיר עה"צ

מרן רבינו עובדיה יוסף מצדיק את דברי מרן הרב שך

נראה לי שהרב עובדיה לא נקט עמדה.

הוא אמר שהרב שך דיבר דברים על רקע מסויים.

יש עוד הקלטה מהרב עובדיה שהוא מלגלג על העובדה שהוא המשיח.

אבל אף פעם הוא לא צחק על האיש. האדמו"ר מלובאוויטש היה קודש קודשים.

אני הקטן זכיתי להיות אצל הרבי מלובביץ' זצ''ל בהיותי ילד קטן, וא''א לתאר איזה יחס חם לכל יהודי ואהבת ישראל היה לו, עד היום אני מרגיש את זה...
מאוחר יותר למדתי אצל הרב שך...
אנשים לא ידעו את גדלותו וחסידיו משווקים אותו כפוליטיקאי או מדינאי. הוא היה רחוק מאד מזה.

כל ימיו בתורה וזיכוי הרבים בצורה שאין לשער.

אנשים לא ידעו את גדלותו וחסידיו משווקים אותו כפוליטיקאי או מדינאי. הוא היה רחוק מאד מזה.
עד כמה שידוע לי, הוא ניסה להימנע מעיסוק פוליטי ככל הניתן, ומעולם לא נתן לחסידיו הוראות כמו ''במי לבחור'' וכדו', למרות שהיו לו דעות ברורות בנושאים פוליטים ומדינים כידוע

נראה לי שהרב עובדיה לא נקט עמדה.

הוא אמר שהרב שך דיבר דברים על רקע מסויים.

יש עוד הקלטה מהרב עובדיה שהוא מלגלג על העובדה שהוא המשיח.

אבל אף פעם הוא לא צחק על האיש. האדמו"ר מלובאוויטש היה קודש קודשים.
מרן הרב עובדיה יוסף מצדיק במפורש את הרב שך, ומוסיף ואומר שרבנים ספרדים העידו לו על הרבי שעשה עצמו אלוה ה"י, והתפרסם דברים שכתב ואמר על עצמו שזה "תועבה" ולא רוצה לחזור על הדברים
אין יותר מפורש מזה, תקשיב להכל, ממש מחריד
אני לעצמי לא מכיר בכל ההיסטוריה אבל כתלמיד לגדולי ישראל ובראשם מרן הרב עובדיה ומרן הרב שך אין לי ספקות בנושא
ומעולם לא עסקתי בתחום הזה בכלל
מה חסר לי ברבותינו שמיפיהם אנו חיים שצריך להיכנס לפולמוסים רגישים כ"כ
לא נראה לי שהרב שמגן על הרבי ישנה את דעתו, והכל ויכוח עקרוני על הנושא שהיה פעם נושא...

עד כמה שידוע לי, הוא ניסה להימנע מעיסוק פוליטי ככל הניתן, ומעולם לא נתן לחסידיו הוראות כמו ''במי לבחור'' וכדו', למרות שהיו לו דעות ברורות בנושאים פוליטים ומדינים כידוע
הוא עסק הרבה בנושאים מדיניים בצורה עקיפה מכורח זיכוי הרבים שלו. ותו לא.

כל יהדות ברית המועצות הייתה על כתפיו בשנות מסך הברזל.

מרן הרב עובדיה יוסף מצדיק במפורש את הרב שך, ומוסיף ואומר שרבנים ספרדים העידו לו על הרבי שעשה עצמו אלוה ה"י, והתפרסם דברים שכתב ואמר על עצמו שזה "תועבה" ולא רוצה לחזור על הדברים
אני לעצמי לא מכיר בכל ההיסטוריה אבל כתלמיד לגדולי ישראל ובראשם מרן הרב עובדיה ומרן הרב שך אין לי ספקות בנושא
ומעולם לא עסקתי בתחום הזה בכלל
לא נראה לי שהרב שמגן על הרבי ישנה את דעתו, והכל ויכוח עקרוני על הנושא שהיה פעם נושא...
הוא דיבר נגד המשיחיות ולא נגד האיש.

הוא אמר זה תועבה ועבודה זרה להגיד שהוא המשיח. או לייחס לו כל מיני כוחות.

אבל על הרבי מלובואוויטש כאיש לא היה לו שום דבר.

ספר על הספר יחי המלך של הרב וולפא שבתשנ"א הרבי זצ"ל עודד את הוצאתו. ואל תתעלם מהמציאות ותציג חצאי אמיתות רק מה שנוח לך.
הספר יחי המלך לא הודפס בשנת תנש"א. ועצם אזכור הספר הזה, תוך התעלמות מהצנזורה הקפדנית שנדרשה כדי שיקבל את אישור כ"ק אדמו"ר מליובאוויטש זי"ע - היא-היא הצגת "חצאי אמיתות, רק מה שנוח לך".

שכחת את היכונו לביאת המשיח? איך הלהיב את חסידיו כולם כולל כולם כולל רבי יואל קאהן.
מה הקשר? אתה זוכר שבכל יום מתפללים כל בני ישראל (לפחות ארבע פעמים) "שיבנה בית המקדש במהרה בימינו"?

אבל כשאתה עשר שנים מכריז שהמשיח נמצא בדור, וזה עניין של דקות, וכו' וכו' אל תתפלא כשפתאום חושבים שזה אתה
אשמח לדעת היכן כ"ק אדמו"ר מליובאוויטש זי"ע "התפלא" על כך.

כמו זה למשל?
1742342401417.png
בקטע הראשון מצוטטות שלש תשובות, ורק השלישית מתוכן מתייחסת אכן למכתב והחתימות עליו, וגם היא מצוטטת שלא במדויק.
בכל אופן, אינני רואה סיבה לפרשנות המוזרה כאילו מדובר באישור זיהויו כמשיח, ולא (כרגיל) בעידוד ההתעוררות להתכונן לביאת משיח צדקנו בקרוב ממש.

כל רשימותיך מה יועילו???
כאן הרבי גילה טעמו שהכל מטעמי נזק לחסידות חב"ד הלא"ה הרי הוא משיח

לפני הכל תודה שכתבת שקר גס, ואל תעביר נושא. הוא לא מחה "אולי פעם אחת" אלא פעמים רבות.

ומה שעברת ללעוס שוב את המסטיק הלעוס, שכל הטעם היה משום נזק לחסידות חב"ד, כבר כתבתי לעיל שהוא לא היה יכול לומר לחסיד שלא יחשוב בלבו שהוא המשיח, כי זו זכותו המלאה, כפי שהרבי עצמו חשב את חמיו למשיח ונשיא שבדור.

אבל כאשר החסיד לא חושב זאת בלבו אלא מפרסם לכולי עלמא, הרי זה שטות ושגעון ונזק לחסידות חב"ד, וכן הוצאת שם רע כי משתמע כביכול הרבי עצמו תורם לפרסום זה, כאשר מעולם לא אמר ולא רמז אלא תמיד הצביע על חמיו.

קראת מה מדובר שם???? זה ארגוני נשים מכמה מקומות בעולם ששולחים לו החתמות על משיחיותו והוא מודה להן בתשואות חן ואזכיר עה"צ

אני קראתי, השאלה היא אם אתה קראת.

מדובר אך ורק על נשים מארה"ב שאשה אחת ארגנה החתמות ושלחה מספר פעמים לרבי.

לאחר מכן מדובר על ענין אחר לגמרי - מלווה מלכה לקבלת פני משיח ולא החתמות לקבלת מלכותו וכיו"ב.

מרן רבינו עובדיה יוסף מצדיק את דברי מרן הרב שך

בשנים תשמ"ט-תשנ"א ניסו גורמים מסויימים לצרף את הרב עובדיה למחלוקת נגד חסידות חב"ד, באותם ימים (לאחר שהתפרסמה הקלטה שלו בה הוא מתבטא נגד הרבי) קרא הרב עובדיה את הרב שמעון אליטוב לביתו, וביקש ממנו שיכתוב לרבי בשמו מסר של הערכה, ושיבהיר בשמו כי הדברים שנאמרו על ידו יצאו מפיו בשגגה לאחר שגורם מסוים הטעה אותו בזדון, וכי הוא - הרב עובדיה - מצטער מאוד על כך. הרב עובדיה גם נקב בשמו של הגורם המטעה, והוסיף כי הורה שאותו אדם לא יוכל להיכנס עוד לביתו, לאחר שהכשיל אותו בדבר נורא כל כך. הרב שמעון אליטוב כתב אז דו"ח לרבי, שבו פירט את תוכן דבריו של הרב עובדיה.

ולאורך כל השנים ועד אחרית ימיו של הגר"ע יוסף הוא התבטא בשבחו בצורה מופלגת, וזוהי "משנתו האחרונה" בענין:

"אשריכם ואשרי חלקכם. תעמוד לנו זכותו של האדמו"ר מליובאוויטש שעשה את הדברים האלה. הוא יחיד בדור בהרבצת התורה בישראל. לא קם כמוהו. עד עכשיו כל העולם כבודו. כל יושבי תבל נענים לבשורתו".

"הגמרא אומרת שהקב"ה יודע שהצדיקים מועטים, ושתלם בכל דור ודור. והוא (האדמו"ר) שתל את התלמידים שלו ותלמידי-החכמים שלו בכל מקום. אין מקום בעולם שלא הוגים בתורת ה' הודות למפעלו".

"זכותו תעמוד לנו, שגם אנחנו נלך בדרכיו, להגדיל תורה ולהאדירה, כי הם חיינו ואורך ימינו. התורה מחיה אותנו".

לאחרונה יצא ספר "האיר פני המזרח" ובו נחשפו קשריו של הרבי עם רבני עדות המזרח, הביאו שם מכתבים חדשים מהגר"ע יוסף שלא פורסמו.

בשנת תשט"ז עסק הגר"ע יוסף בהוצאת ספרו 'יביע אומר' ח"ב, היה זה זמן קצר לאחר שהוציא את הספר "חזון עובדיה" על פסח ואת "יביע אומר" חלק א'. רבי עזריאל זעליג סלונים היה חסיד נלהב של כ"ק האדמו"ר מליובאוויטש, והגר"ע יוסף ביקש ממנו לשלוח את ספריו לרבי מליובאוויטש. הגר"ע צירף אליהם את המכתב הבא:

ב"ה יום ה' ג' בניסן תשט"ז, כבוד האדמו"ר הקדוש מליובאוויטש שליט"א. אחר דרישת שלום כבוד קדושתו! הנני שולח אליו את ספרי, חזון עובדיה על סדר ליל פסח, ושו"ת יביע אומר ב' חלקים, על ד' חלקי השולחן ערוך, ואשמח מאד אם כבוד קדושתו יכתוב לי הערות והארות בדברי תורה וחוות דעתו הקדושה על הספרים... והנני בזה דורש שלום כבוד קדושתו, בברכת חג כשר ושמח. בכל הכבוד והיקר. עובדיה יוסף ס"ט".

באחד הספרים צירף הגר"ע יוסף הקדשה מיוחדת:

"כבוד ידידנו הדגול איש חי רב פעלים לתורה ולתעודה, הגאון הגדול המפורסם בוצינא קדישא פאר הדור, כ"ק האדמו"ר ר' מנחם מנדל שניאורסון שליט"א. מוגש בהוקרה והערצה רבה ונאמנה, וביקרא דאורייתא, מאת המחבר עובדיה יוסף".

בי"א ניסן שנת תשל"ב, לרגל מלאות שבעים שנה להולדת כ"ק האדמו"ר מלובביץ', כתב מרן הגר"ע מכתב ברכה נרגש ומלבב לרבי:

בעזה"י. ו ניסן תשל"ב. תזכו לשנים רבות נעימות וטובות. אל כבוד ידיד עליון וידיד נפשנו הרב הגאון הצדיק. בנן של קדושים. אראלים ותרשישים. פאר הדור והדרו. עמוד הימני. פטיש החזק. מזכה הרבים עמו עוז ותושיה ונהורא, כקש"ת כמהר"ר מנחם מנדל שניאורסון שליט"א. האדמו"ר מלובאוויטש. יאריך ה' ימיו ושנותיו עד ביאת גואל צדק אמן.

שמח לבי ויגל כבודי בשמעי כי הדרת גאונו הגיע לשיבה לאורך ימים טובים. ותאזרני שמחה. והנני מתכבד לברכו מקרב לב שעוד יזכה לאריכות ימים ושנים בטוב ובנעימים. ולהמשיך בפעליו הכבירים והנשגבים. ויקוים בו: עוד ינובון בשיבה דשנים ורעננים יהיו. וקוי ה' יחליפו כח יעלו אבר כנשרים.

אשרי חלקו ומה נעים גורלו שזכה להיות ממצדיקי הרבים בדור יתום זה, אבל אין דור יתום שכבוד גאונו שרוי בתוכו. ועליו יומלץ: והמשכילים יזהירו כזוהר הרקיע ומצדיקי הרבים ככוכבים לעולם ועד.

השי"ת יתן לו כוח וחיל בריאות איתנה ונהורא מעליא. חיים טובים ארוכים ומתוקנים. ועיני קדשו תחזינה בביאת גואל צדק הן משיח לישראל, יגל יעקב ישמח ישראל. אמן ואמן. בברכת חג כשר ושמח וכל טוב, וביקרא דאורייתא, הדורש שלום גאונו ותורתו כל הימים, עובדיה יוסף".

לאחר הסתלקות הדיין הגאון רבי זלמן נחמיה גולדברג, נחשף מכתב בו מבקש הגר"ע יוסף את ברכתו של הרבי מליובאוויטש.

הבקשה מופיעה בסוף מכתב הלכתי, וכך כותב הגר"ע: "ידידנו הגאון רבי ישראל גורסמן שליט"א אמר לי שיש לכת"ר שליט"א קשר עם חסידי חב"ד בניו יורק, ויש לו את האפשרות להעביר למזכירות של החסידות שם במהירות האפשרית מכתב לצדיק המפורסם פאר הדור והדרו. כקש"ת כמהר"ר מנחם מענדל שניאורסון שליט"א האדמו"ר מליובאוויטש שיעתיר עבור כלתי, אשת בני הרה"ג ר' יעקב שליט"א, שכעת נמצאת בבית חולים וזקוקה לרחמים שמים, ושיקויים בה בטרם תחיל ילדה בנים של קיימא לעבודת ולחיים טובים ולשלום. שמה לרפואה נצחיה בת רחל תחיה".

מוסיף ואומר שרבנים ספרדים העידו לו על הרבי שעשה עצמו אלוה ה"י

ולאחר מכן הודה על האמת כנ"ל, שלא היה ולא נברא, וביקש להעביר התנצלות דרך הרב אליטוב.

ואתה, במקום להתחבא מאחרי גלימתו של הגר"ע יוסף ולחזור על הבדיחה הגרועה הזו, מוזמן להראות ולהוכיח לי היכן "עשה עצמו אלוה".

אני לעצמי לא מכיר בכל ההיסטוריה אבל כתלמיד לגדולי ישראל ובראשם מרן הרב עובדיה ומרן הרב שך אין לי ספקות

אכן, ממש מחריד.

מכרת את העולם הבא שלך עבור נזיד עדשים, חזרת על הוצאת שם רע כפשוטו, ולא על אדם פשוט אלא על יחיד ומיוחד מגדולי ישראל בבקיאות בגאונות בקדושה ובזיכוי הרבים, ללא שמץ הוכחה, רק ציטוט הקלטה אנונימית.

והדבר הכי מעניין הוא כיצד רק את ההקלטה האנונימית שפורסמה ביוטיוב אתה מכיר, אבל את דבריו של הגר"ע בסיום הרמב"ם שהוסרטו ופורסמו בסוף ימיו אינך מכיר?

אינך צריך לתרץ לי כלום, את כל התירוצים שלך תמכור שם למעלה לבוחן כליות ולב.

כל יהדות ברית המועצות הייתה על כתפיו בשנות מסך הברזל

הרבי זצ"ל הרים את מפעל השלוחים של חמיו לרמה בלתי נתפסת של אלפי שלוחים במקומות הנידחים ביותר, ולולא הרבי קשה לתאר איך היה נראה הציבור היהודי כיום.

בנוסף לזה הוא הקים בכל העולם רשת בתי ספר שגידלו רבבות יהודים לתורה וליראה ולולא זה היו גדלים להיות חילוניים גמורים.

וכן הקים רשת קייטנות שבזכותם הכירו אלפי יהודים את יהדותם.

וכן יזם לאורך השנים "מבצעים" שונים של קירוב יהודים ליהדות, וגם בזה היה ראש וראשון לכל דבר שבקדושה - עוד טרם הקמת כל ארגוני הקירוב למיניהם, ערכים ולב לאחים, מה שקירב רבבות אלפי ישראל לאביהם שבשמים, ופעולותיו עושים פירות עד עצם היום הזה שנים רבות לאחר פטירתו.

אכן, מה לנו ולזה?

לא נותר לנו אלא לקחת הקלטה ישנה של הוצאת שם רע כפשוטו ולהאמין לה בכל לב, מבלי להיכנס ל"פולמוסים רגישים" שלא קשורים אלינו....

אני קראתי, השאלה היא אם אתה קראת.

מדובר אך ורק על נשים מארה"ב שאשה אחת ארגנה החתמות ושלחה מספר פעמים לרבי.
כתבת למעלה שזו היתה רק אשה אחת תמימה...
אולי זה אותה "מלכה" שקיבל בסבר פנים יפות...

כבר כתבתי לעיל שהוא לא היה יכול לומר לחסיד שלא יחשוב בלבו שהוא המשיח, כי זו זכותו המלאה, כפי שהרבי עצמו חשב את חמיו למשיח ונשיא שבדור.

אבל כאשר החסיד לא חושב זאת בלבו אלא מפרסם לכולי עלמא, הרי זה שטות ושגעון ונזק לחסידות חב"ד, וכן הוצאת שם רע כי משתמע כביכול הרבי עצמו תורם לפרסום זה, כאשר מעולם לא אמר ולא רמז אלא תמיד הצביע על חמי
ודאי שיכל להורות לחסיד מה לחשוב ולהשליט המוח על הלב...
אלא שהאמין במשיחיותו כחסידיו.

ודאי שיכל להורות לחסיד מה לחשוב ולהשליט המוח על הלב...
אלא שהאמין במשיחיותו כחסידיו

ראשית, הוא אמר על חמיו שהוא נשיא הדור ומשיח שבדור, וממילא לא "האמין במשיחיותו".

ואולי הרבנים שלך הם מסוג של "אחד בפה ואחד בלב", אבל לא קדוש עליון כהרבי מליובאוויטש זצוק"ל.

שנית, וודאי שהוא יכל להורות לחסיד, אבל הוא לא רצה להורות, וזה מהטעם שכתבתי שזכותו של החסיד לחשוב את רבו כמשיח, ורבו לא יכול למנוע זאת ממנו.

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
ראשי תחתית