הרבי היה נגד הפרסומים שהוא משיח? או שהוא עודד שירת יחי אדוננו?

באנר תרומה
סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
א. מאן מלכי רבנן, והם טוענים שמיוחס לבית דוד. ואכן מלכים ושרים בישראל עלו אליו לרגל להתייעץ עמו כיצד לנהוג.
ב. פשוט.
ג. פשוט.
ד. אין כמותו לכוף כל ישראל בדברים, לילך בה ולחזק בדקה, בכל המקומות הנידחים בעולם.
ה. ילחם מלחמות ה' - בוודאי, כלול בסעיף ד'.
לכוף כל ישראל- צ''ע.

המשיחיסטים טוענים שהריי"צ היה נשיא הדור הקודם, והרבי הוא נשיא הדור האחרון, ונשיא הדור הוא משיח שבדור (כך אמר הרבי בעצמו).
מה זה נשיא הדור????????.
אני מדבר מי משיח
הלא הרבי כבר לא שייך לדורנו
שעברו עשרות שנים
וא''כ מאי חזית הרבי מהררייץ

הרבי כבר לא שייך לדורנו
שעברו עשרות שנים
וא''כ מאי חזית הרבי מהררייץ

הרבי הגדיר את הריי"צ "נשיא הדור" עשרות שנים אחר פטירתו, ומשמע שהדור ממשיך. וכך הם מבינים.

ובלאו הכי, האדמו"ר שלהם בעיניהם גדול יותר מקודמו, וגם פעל הרבה יותר ממנו והפך את חב"ד לאימפריה של ממש.

הרבי הגדיר את הריי"צ "נשיא הדור" עשרות שנים אחר פטירתו, ומשמע שהדור ממשיך. וכך הם מבינים.

ובלאו הכי, האדמו"ר שלהם בעיניהם גדול יותר מקודמו, וגם פעל הרבה יותר ממנו והפך את חב"ד לאימפריה של ממש.
אז הם חולקים על הרבי שהוא נשיא הדור החדש והוא סבור שחמיו הוא נשיא הדור ומשיח
בלבלת אותי לגמרי...

הם סבורים שכינה אותו נשיא הדור מתוך ענווה גרידא, כאשר הוא עצמו נשיא הדור.

מה שייך לכוף את מי ששומר תורה ומצוות, והוא בטוח שהוא מושלם, וכל השאר ספק שוטים?
כתוב ששיך לכוף כל ישראל
מה אתה מתווכח
וכשיבוא משיח האמת
אתה תראה שכולם יהיהו כפופים אליו
ולא רק הליטאים עם הפראק [כמו שכינת אותם]
אלא החידוש הגדול שגם החבדניקים

הרבי עצמו בוודאי אמר את הדברים מתוך אמונה ברורה שחמיו הוא המשיח ומתאים להיות משיח.
ולעיל כתבת שהם סבורים שמתוך ענווה
ואם גם ברייץ יש תנאי משיח
מדוע אתה לא מספק גם על הרייץ

ולעיל כתבת שהם סבורים שמתוך ענווה
ואם גם ברייץ יש תנאי משיח
מדוע אתה לא מספק גם על הרייץ

על זה עניתי שהרבי בוודאי פעל יותר ממנו.

אבל אם אתה שואל אותי, אני מסתפק על כולי עלמא.

הרב שך יצא בחרב ובחנית נגד חב"ד, בזמנו לפני למעלה מ-30 שנה.

כשחושבים על זה, ההצלחה של ההתנגדות הזו לא נתפסת במושגים הציבוריים של היום.

אך האם כיום זה היה מצליח?! - אני לא בטוח,

האם כיום הרב שך היה יוצא נגדם?! - אני כמעט בטוח שלא!

עובדה, גדו"י בשנים הללו לא המשיכו את המאבק של הרב שך בחב"ד, אדרבא, פה ושם הוא נסדק.

זו שטות גמורה
אם הרממ"ש היה מתנהג היום כמו אז - פשוט וברור שכולם היו יוצאים נגדו (כמו שהגרע"י ג"כ יצא נגדו אז)

הרב שך יצא בחרב ובחנית נגד חב"ד, בזמנו לפני למעלה מ-30 שנה.
כשחושבים על זה, ההצלחה של ההתנגדות הזו לא נתפסת במושגים הציבוריים של היום.
אך האם כיום זה היה מצליח?! - אני לא בטוח

לא היתה להתנגדות זו שום "הצלחה", למעט ריבוי מחלוקת. גם גדולי ישראל הליטאים האחרים לא היו עמו במחלוקת זו. ולאחר פטירתו לא המשיכו את המחלוקת (בפרט לאחר שהרוב השפוי בחב"ד לא קשור למשיחיות, ורק מיעוט קיצוני ממשיך בשיגעון זה).

זו שטות גמורה
אם הרממ"ש היה מתנהג היום כמו אז - פשוט וברור שכולם היו יוצאים נגדו (כמו שהגרע"י ג"כ יצא נגדו אז)

הרבי מליובאוויטש זצ"ל לא טיפח את המשיחיות אלא להיפך, נלחם בה בכל כוחו. ראה כאן באריכות.

מחלוקת הרב שך עם הרבי מליובאוויטש החלה כאשר הרב שך גינה את מלחמת שלום הגליל, והרבי מליובאוויטש העביר עליו ביקורת ואמר עליו שהוא נכנע לגויים.

ואז חלק עליו הרב שך בדברים רבים, כמו לימוד הרמב"ם (שכיום זה פשוט), מגע עם חילוניים לצורך החזרה בתשובה (שכיום זה פשוט במגזר הליטאי), הקריאה שכל אשה ובת ידליקו נרות שבת, ביטול השינה בסוכה (מנהג פשוט באשכנז שהוזכר ברמ"א וגם בכמה ארצות המזרח), תהלוכות ל"ג בעומר, עידוד הגויים לשמור שבע מצוות בני נח, ועוד.

וממילא לכתוב לשון כמו "אם הוא היה מתנהג היום..." זו גם עזות וחציפות כלפי גדול הגדולים בדור האחרון וגם שקר מוחלט.

כמו כן, מה שכתבת "הגרע"י יצא נגדו" הוא שקר מוחלט, כי מדובר בהקלטה (שעד היום לא ידוע מה מקורה) שעד שלא התפרסמה לפני שנים אחדות, לא ידע אף אחד על קיומה.

לא היתה להתנגדות זו שום "הצלחה", למעט ריבוי מחלוקת. גם גדולי ישראל הליטאים האחרים לא היו עמו במחלוקת זו. ולאחר פטירתו לא המשיכו את המחלוקת (בפרט לאחר שהרוב השפוי בחב"ד לא קשור למשיחיות, ורק מיעוט קיצוני ממשיך בשיגעון זה).
הצלחה אדירה!!!
זה שהיום אברך ממוצע נכנס להתפלל בבית כנסת של ברסלב בלי שום בעיה
לעומת זאת לחב"ד הוא ממעט להכנס

חב"ד רחוקה הרבה יותר מהציבור החרדי, ובזכותו של הרב שך שהוציא אותם מחוץ למחנה
בשנים האחרונות הם מתחילים טיפה להכנס בחזרה, אחרי שהמיעוט שאינו משיחי הפך לרוב

דמיונות בעלמא. מאז ומעולם היה נתק בין חסידים לליטאים, וכ"ש חסידי חב"ד שמאיימים "להחזיר בתשובה" את הליטאי המצוי. אבל בשנים האחרונות אכשר דרא.

עלוני "שיחת השבוע" מככבים בבתי כנסת ליטאים, אף אחד אינו טורח להוציאם. אברכים ליטאים רבים נצפים בירידי חסידות למיניהם שיוזמת חב"ד. ועוד ועוד.

חסידים מפורסמים בחב"ד (כמו הרב יואל כהן, "החויזר") ביקרו בבתי הגדולים הליטאים והתקבלו בחמימות רבה.

וכל זה בציבור הליטאי, בציבור הספרדי מאן דכר שמיה. חב"ד מתקבלת בחום רב.

הפילוג היחיד שנותר הוא הפילוג בציבור הליטאי עצמו, באופן בלתי הפיך.

ואז חלק עליו הרב שך בדברים רבים, כמו לימוד הרמב"ם
1764090612623.png

1764090360742.png

זה אפשר לומר גם על המלחמה שקדש הגר"א כנגד החסידות בכלל ונגד בעל התניא בפרט

אין שום קשר, שם היה ענין לשלול את תורת החסידות בכללותה, ולא "מלחמה" על לימוד רמב"ם או הדלקת נרות שבת. הטענה היתה שהחסידים דתיהם שונות מכל עם, מבטלים ת"ת, משנים נוסח התפילה, והמצאות שונות על החסידים.

סטטוס
לא פתוח לתגובות נוספות.
ראשי תחתית