זה לא היה "רק הוא".אגב, חברך טען שלא היא, ולא הגרע"י ניסה לעקור את המנהג הקיים ברוב בתי הכנסת, וזה לא היתה רק דעתו אלא דעת רבנים אחרים.
אבל ברוב המקומות שהולכים עם ס"ת פתוח עושים זאת בגלל שמרן הגרע"י זצוק"ל כתב כן.
זה לא היה "רק הוא".אגב, חברך טען שלא היא, ולא הגרע"י ניסה לעקור את המנהג הקיים ברוב בתי הכנסת, וזה לא היתה רק דעתו אלא דעת רבנים אחרים.
הוא שאמרתי מבחינתך ללכת כמו מרן הגרע"י זצוק"ל במה שלא נראה לך זה נקרא "לסובב"...
תעיין, שם מדובר להחזיר את הס"ת פתוח לאחר קריאת התורה, לא מדובר בהולכת הס"ת מההיכל. אתה מתבלבל ומבלבל את כולם.
ברוב המקומות שהולכים עם ס"ת פתוח עושים זאת בגלל שמרן הגרע"י זצוק"ל כתב כן.
תעיין, שם מדובר להחזיר את הס"ת פתוח לאחר קריאת התורה, לא מדובר בהולכת הס"ת מההיכל. אתה מתבלבל ומבלבל את כולם.
לא יעזור שתעתיק לפה כהרגלך בקודש ציטוטים ארוכים...בעיניך ביטול מנהג הנוהג מזמן בית המקדש ועד היום ברוב בתי הכנסת הוא שום כלום. אבל המהרי"ק (סי' ל"ז שורש נ"ד) כתב, "מאחר שפשט המנהג בכל תפוצות ישראל וכו', אפי' לאליהו ז"ל אין שומעין לשנות המנהג המפורסם ונהגו בו ברבים מקדם קדמתה לפני גדולי עולם, ואפי' במנהג שלא היה מעולם מי שנוהג כן". והובאו דבריו בשו"ת הרמ"א כ"א ובמג"א סי' תר"צ ס"ק כ"ב, ועוד שם, שמנהג דוחה הלכה אפי' שהוא נגד התלמוד, ואפי' מנהג מקום אחד, ואפי' אינו נוהג מאז ומעולם, ע"ש שהוכיחו כן מכמה מקומות בש"ס.
והפר"ח (או"ח תצ"ו, י) הביא מבעל הבאר שבע סי' כ"א ובעל ה"משא מלך" שחלקו על המהרי"ק וכתבו שרק באיסור דרבנן שבקינן להו, אבל בדאורייתא לא. אבל בנדון דידן שאדרבה אותם המשנים את המנהג צריכים להסביר את מנהגם התמוה שהחל מאיזה בית כנסת צר וארוך בירושלים, ואינו איסור דאורייתא או דרבנן, על אחת כמה וכמה.
וגם הרדב"ז שכתב בתשובותיו חלק ד' סי' ע"ג וסי' צ"ד שבמקום שהטעות מוכרע יש לבטל המנהג, כתב להדיא שאם אין האיסור ברור אזלינן בתר המנהג.
ובספר "בית דינו של שלמה" (אורח חיים סי' י"ז) כתב, "וא"כ ראוי לתת לב להתעורר בדבר ולבקש טעם להעמיד המנהג, שכל מה שנהגו ישראל שכינה מסכמת עמהם, ואין ראוי לשום אדם לעשות חיפוש מחיפוש לסתור המנהג".
ובספר "כפי אהרן" (חלק ב' יו"ד סי' ה') כתב "דמצינו כעין זה בעניני מנהגי איסור, דקהל שהנהיגו איזה קולא ע"פ איזה פוסק, אין רשאין הבאים אחריהם לתפוס סברת האוסרים ולהחמיר, כדי שלא להוציא לעז על הראשונים, וכן אזהרה שמענו לכל בית דין, שאין רשאים להחמיר בדבר שהקילו הראשונים ע"פ סברת איזה פוסק".
ועיין רמ"א (יו"ד סי' שפ"ו, ג') שאע"פ שמדינא דגמ' אבל חייב בעטיפת הראש, כתב "ויש אומרים שאין נוהגין במדינות אלו בעטיפה, וכן המנהג פשוט, ואין להחמיר לשנות במה שלא נהגו אבותינו". וע"ש (סי' שע"ד, ו') שבזמנינו לא נהגו להתאבל עמו "וכל המחמיר בזה אינו אלא מן המתמיהים", וא"כ קל וחומר שאין לצאת נגד המנהג בדברים חריפים.
על אחת כמה וכמה בנדון דידן.
עברתי על השרשור פה בהרף עין, ולא הבנתי למה כולם מתעלמים מהסוף המפורש שהובא בשו"ת הלכות קטנות ובמהרי"ט אלגאזי.
וברור שהטעמים הנ"ל שייכים כיום כי במציאות קשה לכולם לראות את ראש הפרשה רק מההגבהה, וגם "שיוכלו לחזות בנועם ה"...
הצג קובץ מצורף 8021
בשבילך זה ג'יהאד כי הרי ברור שאתה צודק וכל השאר טועים.והיינו הג'יהאד הנ"ל, שמתאמצים בכל כוחם לכפות את דעתם על אחרים.
בשבילך זה ג'יהאד כי הרי ברור שאתה צודק וכל השאר טועים.
בינתיים באשכול הזה זה נראה שכל אלה שמצדדים "בעד" המנהג לא "כופה" את דעתו.אין קשר למי צודק, אלא למי מנסה לכפות את דעתו.
צודק בכל מילה, ברור שוודאי אין "איסור" בדבר כזה להוציא את הס"ת פתוח.נראה לי שהלימוד מדברי פרי האדמה שאין ראוי לעשות כן אינו מדבר על המנהג שלנו (כפי שראיתי בכל המקומות שהייתי מעודי בירושלים, לבד ממקום אחד) להוליך את ספר התורה פתוח, כי הוא מדבר על לסובב את ספר התורה, דהיינו על הילוך מיותר, וזה נראה ברור מלשונו, אבל בדרך לבימה אין חשש במה שמוליכין אותו פתוח, ואדרבה זו תחילת ההגבהה, ולכן אין טענת הגאון רבי מאיר מזוז זלה"ה מוכרחת.
העיקר של מה שכתבתי לך שדברי שו"ת הלכות קטנות שייכים גם היום.
פלא עצום על הפוסקים הנ"ל, וכי מזמן ביהמ"ק ועד להתחלת המנהג לא היה בית כנסת צר וארוך!?פלא עצום שמזמן בית המקדש ועד להתחלת המנהג בבית כנסת אחד שהיה צר וארוך, אף אחד לא שם לב להמצאה שלך שזה שייך בכל בית כנסת.
זה קשור, שתבין קצת שדין שחידשו אותו כמה פוסקים זה לא אומר שאם "לא נהגו אותו קודם" אז הוא טעות מוחלטת.כנראה שלא. או שלאף אחד לא היה אכפת. מה זה קשור? העיקר לקשקש משהו כתגובה.
שוב ראיתי אחר החיפוש שגם כאן כתבו כדברי.עברתי על השרשור פה בהרף עין, ולא הבנתי למה כולם מתעלמים מהסוף המפורש שהובא בשו"ת הלכות קטנות ובמהרי"ט אלגאזי.
וברור שהטעמים הנ"ל שייכים כיום כי במציאות קשה לכולם לראות את ראש הפרשה רק מההגבהה, וגם "שיוכלו לחזות בנועם ה"...
הצג קובץ מצורף 8021
זה קשור, שתבין קצת שדין שחידשו אותו כמה פוסקים זה לא אומר שאם "לא נהגו אותו קודם" אז הוא טעות מוחלטת.
שוב ראיתי אחר החיפוש שגם כאן כתבו כדברי