תרומה לעזרא

"היתר מכירה" במשנת הגר"ע יוסף

אני עברתי על התשובה הזאת תאמינו לי הרבה זמן... וסיכמתי את כל דברי הראשונים (ואינו כרגע תחת ידי)
מצורף פה רק סיכום קצר של הראשונים הנ"ל (ללא מקורות אם אתם רוצים מקור מסויים... בשמחה)

1746623407867.png

כלומר מה שכתב במקומות האחרונים זה לא דברים 'מפורשים', רק מה שכתב להתיר. הבנתי.
אינך ידוע כלל גדול בהוראה, גדול כח המתיר מכח האוסר. אם המאירי לא היה ברור לו ההיתר לא היה מזכירו על דל שפתיו, אבל את האיסור, זה רק חומרא בעלמא. ודו''ק כי עמוק הוא.

אני עברתי על התשובה הזאת תאמינו לי הרבה זמן... וסיכמתי את כל דברי הראשונים (ואינו כרגע תחת ידי)
מצורף פה רק סיכום קצר של הראשונים הנ"ל (ללא מקורות אם אתם רוצים מקור מסויים... בשמחה)

הצג קובץ מצורף 4375
אולי אני לא יודע לספור,
אבל עשרה ראשונים אין כאן.

הצג קובץ מצורף 4375
אה, זה שחידש לנו מצוות עשה של אכילת פפושדו ומן ההיתר המדומה....
מחלקו יהא חלקך.

הצג קובץ מצורף 4375
עתה ידעתי. בהלכה ובאגדה אכן מתאים לדיון הלכתי עמוק. לקוטי בתר לקוטי נמושות אחר נמושות.. וד''ב.

אתה לא יודע לספור?
יש שם 8 ראשונים (והמאירי כתב שהגאונים והרבנים הסכימו עימו זה נראה לי יותר מעשר...)
מצאת את בה"ג והר"א אלברצלוני? או ש'נאמנים עלינו דברי הרשב"ש יותר ממה שיש לפנינו'. 'הדפוסים שלפנינו [וגם כתבי היד] משובשים ואין לנו אלא דברי הרשב"ש שהיה לו את הגירסאות המדוייקות בראשונים הנ"ל'?

מצאת את בה"ג והר"א אלברצלוני? או ש'נאמנים עלינו דברי הרשב"ש יותר ממה שיש לפנינו'. 'הדפוסים שלפנינו [וגם כתבי היד] משובשים ואין לנו אלא דברי הרשב"ש שהיה לו את הגירסאות המדוייקות בראשונים הנ"ל'?
גם הרשב"ש וגם ספר חוקות הדיינים!!
נראה לך ששני ראשונים כתבו דבר בשם בה"ג ואינו נכון??
ועיין בקובץ הנ"ל שהאריך לבאר את המקורות
1746624642125.png

ראשי תחתית