כלומר מה שכתב במקומות האחרים זה לא דברים 'מפורשים', רק מה שכתב להתיר. הבנתי.כל בר דעת רואה שזה "גמגומים" בדברי המאירי, לצד דברים מפורשים שכתב בנושא.
כלומר מה שכתב במקומות האחרים זה לא דברים 'מפורשים', רק מה שכתב להתיר. הבנתי.כל בר דעת רואה שזה "גמגומים" בדברי המאירי, לצד דברים מפורשים שכתב בנושא.
אינך ידוע כלל גדול בהוראה, גדול כח המתיר מכח האוסר. אם המאירי לא היה ברור לו ההיתר לא היה מזכירו על דל שפתיו, אבל את האיסור, זה רק חומרא בעלמא. ודו''ק כי עמוק הוא.כלומר מה שכתב במקומות האחרונים זה לא דברים 'מפורשים', רק מה שכתב להתיר. הבנתי.
אולי אני לא יודע לספור,אני עברתי על התשובה הזאת תאמינו לי הרבה זמן... וסיכמתי את כל דברי הראשונים (ואינו כרגע תחת ידי)
מצורף פה רק סיכום קצר של הראשונים הנ"ל (ללא מקורות אם אתם רוצים מקור מסויים... בשמחה)
הצג קובץ מצורף 4375
אה, זה שחידש לנו מצוות עשה של אכילת פפושדו ומן ההיתר המדומה....אני עברתי על התשובה הזאת תאמינו לי הרבה זמן... וסיכמתי את כל דברי הראשונים (ואינו כרגע תחת ידי)
מצורף פה רק סיכום קצר של הראשונים הנ"ל (ללא מקורות אם אתם רוצים מקור מסויים... בשמחה)
הצג קובץ מצורף 4375
אם אתה רוצה לעבור לנושא ה"פפושדו" בשמחה... (בזה אני מצוי בהרבה יותר מהנושא הנ"ל)אה, זה שחידש לנו מצוות עשה של אכילת פפושדו ומן ההיתר המדומה....
יש בזה אשכול,אם אתה רוצה לעבור לנושא ה"פפושדו" בשמחה... (בזה אני מצוי בהרבה יותר מהנושא הנ"ל)
עתה ידעתי. בהלכה ובאגדה אכן מתאים לדיון הלכתי עמוק. לקוטי בתר לקוטי נמושות אחר נמושות.. וד''ב.אני עברתי על התשובה הזאת תאמינו לי הרבה זמן... וסיכמתי את כל דברי הראשונים (ואינו כרגע תחת ידי)
הצג קובץ מצורף 4375
כעת אני מבין מאיפה יצאה תורת החילוק והסברות הישרות...אם אתה רוצה לעבור לנושא ה"פפושדו" בשמחה... (בזה אני מצוי בהרבה יותר מהנושא הנ"ל)
אתה לא יודע לספור?יש בזה אשכול,
רק קודם תסיים עם העשרה ראשונים.
רק בלי להכנס לנושא אני אשמח לדעת מה "הבעיות" שיש לכם ב"פפושדו"כעת אני מבין מאיפה יצאה תורת החילוק והסברות הישרות...
ומי אמר שלא מדובר בראשונים האחרים שהוזכרו?והמאירי כתב שהגאונים והרבנים הסכימו עימו
יש בזה אשכול.רק בלי להכנס לנושא אני אשמח לדעת מה "הבעיות" שיש לכם ב"פפושדו"
גם את "בהלכה" "ובאגדה" תספור עוד 2אתה לא יודע לספור?
יש שם 8 ראשונים (והמאירי כתב שהגאונים והרבנים הסכימו עימו זה נראה לי יותר מעשר...)
מצאת את בה"ג והר"א אלברצלוני? או ש'נאמנים עלינו דברי הרשב"ש יותר ממה שיש לפנינו'. 'הדפוסים שלפנינו [וגם כתבי היד] משובשים ואין לנו אלא דברי הרשב"ש שהיה לו את הגירסאות המדוייקות בראשונים הנ"ל'?אתה לא יודע לספור?
יש שם 8 ראשונים (והמאירי כתב שהגאונים והרבנים הסכימו עימו זה נראה לי יותר מעשר...)
אני עברתי על התשובה הזאת תאמינו לי הרבה זמן... וסיכמתי את כל דברי הראשונים (ואינו כרגע תחת ידי)
הצג קובץ מצורף 4375
גם הרשב"ש וגם ספר חוקות הדיינים!!מצאת את בה"ג והר"א אלברצלוני? או ש'נאמנים עלינו דברי הרשב"ש יותר ממה שיש לפנינו'. 'הדפוסים שלפנינו [וגם כתבי היד] משובשים ואין לנו אלא דברי הרשב"ש שהיה לו את הגירסאות המדוייקות בראשונים הנ"ל'?