רק בלי להכנס לנושא אני אשמח לדעת מה "הבעיות" שיש לכם ב"פפושדו"כעת אני מבין מאיפה יצאה תורת החילוק והסברות הישרות...
רק בלי להכנס לנושא אני אשמח לדעת מה "הבעיות" שיש לכם ב"פפושדו"כעת אני מבין מאיפה יצאה תורת החילוק והסברות הישרות...
האמיתיות נמצאות כאןכעת אני מבין מאיפה יצאה תורת החילוק והסברות הישרות...
ומי אמר שלא מדובר בראשונים האחרים שהוזכרו?והמאירי כתב שהגאונים והרבנים הסכימו עימו
יש בזה אשכול.רק בלי להכנס לנושא אני אשמח לדעת מה "הבעיות" שיש לכם ב"פפושדו"
גם את "בהלכה" "ובאגדה" תספור עוד 2אתה לא יודע לספור?
יש שם 8 ראשונים (והמאירי כתב שהגאונים והרבנים הסכימו עימו זה נראה לי יותר מעשר...)
מצאת את בה"ג והר"א אלברצלוני? או ש'נאמנים עלינו דברי הרשב"ש יותר ממה שיש לפנינו'. 'הדפוסים שלפנינו [וגם כתבי היד] משובשים ואין לנו אלא דברי הרשב"ש שהיה לו את הגירסאות המדוייקות בראשונים הנ"ל'?אתה לא יודע לספור?
יש שם 8 ראשונים (והמאירי כתב שהגאונים והרבנים הסכימו עימו זה נראה לי יותר מעשר...)
אני עברתי על התשובה הזאת תאמינו לי הרבה זמן... וסיכמתי את כל דברי הראשונים (ואינו כרגע תחת ידי)
מצורף פה רק סיכום קצר של הראשונים הנ"ל (ללא מקורות אם אתם רוצים מקור מסויים... בשמחה)
הצג קובץ מצורף 4375
גם הרשב"ש וגם ספר חוקות הדיינים!!מצאת את בה"ג והר"א אלברצלוני? או ש'נאמנים עלינו דברי הרשב"ש יותר ממה שיש לפנינו'. 'הדפוסים שלפנינו [וגם כתבי היד] משובשים ואין לנו אלא דברי הרשב"ש שהיה לו את הגירסאות המדוייקות בראשונים הנ"ל'?
אכן כן.גם הרשב"ש וגם ספר חוקות הדיינים!!
נראה לך ששני ראשונים כתבו דבר בשם בה"ג ואינו נכון??
אבל כל עוד לא מצאת בבה"ג אחרת ויש שתי ראשונים שכתבו שכן דעתו (והראשונים לא הסתמכו זה על זה...) וודאי שנסמוך עליהם.אכן כן.
ב"ה עברנו על הרבה הרבה הרבה סוגיות. 'ובכל'! הסוגיות שיש לפנינו ראשונים מוגהים ע"פ כתה"י, לעומת 'מובאות אחרות מראשונים אחרים בשמם' שאינם כלפנינו - האמת היא כמו שלפנינו.
כל ת"ח שמבין בענינים אלו יודע את זה.
מי שלא זכה להבין כך - הפסיד לו ולשומעי לקחו.
בה"ג לפנינו בסוף הלכות כלאים כתב והלכתא שביעית בזה"ז נוהגת בא"י בין בזרעים בין באילנות ואסור לאכול מפירות שביעית אחר זמן הביעור ע"כ. ומפורש דס"ל שנוהגת בזה"ז. ומש"כ בשם ר' יהודה אלברצלוני – הנה העיטור כתב בשם הרב [והוא ר' יהודה אלברצלוני כמבואר בספר התרומות שער מ"ה] דאיכא מאן דאמר שבחו"ל לא נוהג שמיטת כספים אלא בא"י עי"ש. ולא דיבר כלל על שמטת קרקעות. ומש"כ בשם ר' יהודה בר' יקר – הנה המאירי במגן אבות הביא בשם רק יהודה בר יוחנן [ונראה דט"ס וצ"ל יקר] שאין שמטת כספים נוהגת בזה"ז עי"ש, ולא מיירי משמטת קרקעותאבל כל עוד לא מצאת בבה"ג אחרת ויש שתי ראשונים שכתבו שכן דעתו (והראשונים לא הסתמכו זה על זה...) וודאי שנסמוך עליהם.
אולי מחר אני יוכל להשיג את הקובץ הנ"ל שהוא מבאר היטב את מקורותם של בה"ג ושאר הראשונים...ה"ג לפנינו בסוף הלכות כלאים כתב והלכתא שביעית בזה"ז נוהגת בא"י בין בזרעים בין באילנות ואסור לאכול מפירות שביעית אחר זמן הביעור ע"כ. ומפורש דס"ל שנוהגת בזה"ז. ומש"כ בשם ר' יהודה אלברצלוני – הנה העיטור כתב בשם הרב [והוא ר' יהודה אלברצלוני כמבואר בספר התרומות שער מ"ה] דאיכא מאן דאמר שבחו"ל לא נוהג שמיטת כספים אלא בא"י עי"ש. ולא דיבר כלל על שמטת קרקעות. ומש"כ בשם ר' יהודה בר' יקר – הנה המאירי במגן אבות הביא בשם רק יהודה בר יוחנן [ונראה דט"ס וצ"ל יקר] שאין שמטת כספים נוהגת בזה"ז עי"ש, ולא מיירי משמטת קרקעות
אז תעיין במאמר המצורף. והוי מודה על האמת.אולי מחר אני יוכל להשיג את הקובץ הנ"ל שהוא מבאר הייטב את מקורותם של בה"ג ושאר הראשונים...
כרגע אני אומר הכל מהזיכרון...
כבר הראינו אחד לאחד שכל הרשימה כמעט ובפרט באותיות הראשונות עד ו, לא דברו אלא על שמיטת כספים. וכמו שהאריך בזה בשו''ת משיב דבר של הנצי''ב.והנה קרוב לעשרים ראשונים שסוברים ששביעית מדרבנן...
הצג קובץ מצורף 4382
אני מודה לכך שיש סתירות בראשונים הנ"ל וזאת בדיוק הסיבה שמרן זצוק"ל הפנה לקובץ הנ"ל.אז תעיין במאמר המצורף. והוי מודה על האמת.
כבר העירו בזה כולם שאכן מפורש בבה''ג אחרת. וכמו שכבר רמז הגרב''צ א''ש בקצרה שהובא לעיל.אבל כל עוד לא מצאת בבה"ג אחרת ויש שתי ראשונים שכתבו שכן דעתו (והראשונים לא הסתמכו זה על זה...) וודאי שנסמוך עליהם.
וזה בלי זה שיש גם מקור לדברי בה"ג ורק כרגע אינו תחת ידי.
קודם כל, זה משנה.ובכל מקרה זה שיש שיטה כזאת זה לא משנה אם זה רק המאירי ור' זרחיה או גם שאר ראשונים.
אצלנו אומרים 0+0=0ובכל מקרה זה שיש שיטה כזאת זה לא משנה אם זה רק המאירי ור' זרחיה או גם שאר ראשונים.
זה רק בא להביא לנו עוד סניף להקל.
המאירי ור' זרחיה הלוי = 0?? ה' ישמור...אצלנו אומרים 0+0=0
אל תשכח שמאידך יש גם ראשונים [מפורשים, לא מומצאים] שאומרים ששביעית בזה"ז דאוריתא, וא"כ עד שאתה מצרף ב' ראשונים בקושי שסוברים שלא נוהג - צרף יותר ראשונים שסוברים דאורייתא, וחזרנו לעיקר הדין שהוא דרבנן ללא שום קולא נוספת בענין.זה רק בא להביא לנו עוד סניף להקל.
(וזה בדיוק דרכו של מרן שיש לו דרך מבוססת שאפי' אם שביעית מדאורייתא לכל הראשונים ולכל הפוסקים היה מתיר "היתר מכירה", ורק שההיתר יהיה יותר פשוט הביא לזה הרבה סניפים להקל)
כבר כתבנו לך שאין מאירי אז למה לנפנף בו שוב?? היכן מדת האמת??המאירי ור' זרחיה הלוי
"אין מאירי"??כבר כתבנו לך שאין מאירי אז למה לנפנף בו שוב?? היכן מדת האמת??